bugün

Edebiyat seviyor matematiği sevmediği halde ortalamanın üstünde yapabiliyor ise olabilir okuyabilir ama hukuk her şeyden önce sosyal bilimlerde bir alt-yapı gerektiriyor.

turkiyeyi tanımadan kültürünü tarihini sosyolojisini vs bilmeden bu ülkede yaşanan insani çelişkileri cozumleyemezsiniz.
hukuk sayısal konuları da barındıran kısmen matematiksel hesaplamaların olduğu bir alan diyerek Güldüren tiptir. borçlar hukukunda mı ticaret hukukunda mı türev integral alıyonuz len.
Hukuk puanının TM- 3' e geçmesiyle neredeyse imkânsız hale gelen şeydir. Düz mantık çalıştırırsak TM- 2 döneminde sayısalcılar matematik- edebiyat ağırlığının yakın olmasına sığınıp yüksek bir matematik netiyle giriyorlardı hukuka. Şimdilerde edebiyata ağırlık çıkınca yamıştılar. Düz mantıktan devam edelim, hayvan gibi matematik yapacak sayısalcının matematiğe yumulması lazım, edebiyatı bir kenara bırakması - en azından bir eşit ağırlıkçı kadar çalışmaması - gerekir. Bu da edebiyat netini düşük, matematik netini yüksek getirir. Velhasılı kelam edebiyat yapmayınca yamulur, girmekte sıkıntı yaşar. Ha, aynı anda fen matematik ve edebiyatı iyi yapacak adam varsa helal olsun be.
kolaya kaçan sayısalcıdır.

ayrıca hukuk bölümünün karizmasının arkasına sığınır.

belki de gerçekten istediği bölümdür, çok genellememek gerek.

not: hukuk fakültelerinin iyi bölümlerine giden tüm arkadaşlarım sayısal çıkışlı, maalesef eşit ağırlıktan iyi üniversitelere gitmek ironik olarak daha zor.
Günümüz sisteminde açık öğretim okuyup mühendis, doktor çıkmak gayet doğal karşılanabilir.
istediği mühendislik olmayınca, bari avukat olayım diye düşünülüp girilen fakültedir. Fakat bir süre sonra pişmanlıklar baş göstermektedir, çünkü sayısalcı bir insanın tamamen sözel bir alanda ilerlemesi bir yerden sonra insanın canını sıkıyor. Nerden biliyorsun diye soran olursa, kendimdem biliyorum.
günümüz sınav sisteminde mümkündür. Yıllarca sayısal okuman bi şeyi degistirmez. isteklerinizi göz önüne alın biraz. yoksa çok hırpalanırsınız.

tecrübe is talking.
40 ve üzeri edebiyat yapmak için gerekli çalışmalara başlaması gereken öğrencidir.
yine iyidir.
ben mühendislik okurken psikoloji de okumak istiyorum. bence çap sınırları genişletilmeli.
Psikoloji seçmesi daha mantıklıdır.
4 sene fizik kimya biyoloji oku , sonra git hukuk derslerine gir. lise hayatinda ogrendigin fkb bilgilerini çöpe at. valla bunu kendine yedirebilen zaten okusun hukuk. büyük başarı.
benimdir. üç yıldır sayısal okuyorum. bu sene tm'ye geçeceğim. sayısalcıyla eşit ağıtlıkçı arası bir şeyim işte. ama bu benim için bir avantaj. ygs'de fen çözemeyen tm'cilerin önüne geçmemi sağlayacak diye düşünüyorum.
Sayısala uygun olmadığını çok geç de olsa farketmiş öğrencidir. fizik kimya biyoloji ya da matematik derslerinden Yapamadığı, yapabilse de sevmediği için ömrünü bunlarla ilgili bir bölümde gecirmek istemeyip, son yol ayrımını kullanmak ister.
Kazanması çok kolaydır.hukukun tm3e geçmesi bir şeyi değiştirmeyecektir.geçenlerde baktım benim tm3 tm2den daha iyi bi sıralamaymış.
ayıptır günahtır. madem seçeceksin okulda da tm ol. o kadar insanın çabasını boşa çıkarma. he bi de bunun bi üst versiyonu var o da (bkz: geyiğine edebiyat sınavına giren sayısalcı)
(#28289102)

öğrenci değil sistem eleştirilmeli.Ne yapalım aç mı kalalım yani kardeş??
kalleş, oyunu kuralına göre oynamayan, hedefsiz öğrenci.
kitap okumayı sevmiyorsa, istemesindir. hukuk kazanmak mesele değil, okumak asıl sorun.
eksik tanım.
okumak istememe rağmen fenden girip puanım tuttuğu için hukuk yazacağım.
Bu sıralar niyetli olduğum olaydır. Ne yapacağım hakkında fikir oluşturuyorum.
tenin esmer, ruhun sarışın bebeyim.
fizik çözmeye benzemez adamı yerden yere çarpar.
adiliktir madem sayısal seçtin ne halta hukuk istiyorsun eşit ağırlık seçseydin.
sayıları zannedildiğinden çok daha fazla olan öğrencilerdir. çevre baskısıyla tıpı seçmişlerdir.
sayısal öğrencisi olarak 10 bin sıralamayla çok havalıyım çok.