bugün

bir iliskide en merak ettigim ve gerildigim sorunsallardan biridir. yeni tanismissinizdir ve bir sure sonra sevgili olmussunuzdur. lakin ilk bulusmada hesap nasil odenmelidir. er kisi mi odemelidir yoksa ayri ayri mi odenmelidir? kiz odeme teklifinde bulunmali midir? bu durumda er kisiye ve kadina dusen gorevler nelerdir? istediginiz sorudan baslayabilirsiniz. tşkr.
degildir. bazen gurur bile yapar. "o parayi geri sok yoksa ben sokacagim." dedirtir.
yerine göre tartışmaya açık bir konudur.
eğer hesabı her seferinde erkeğe kitlemeye çalışırsanız yani en azından ben ödeyim numaralarına bile girmezseniz, erkeğin gözündeki değeriniz giderek düşer ve erkek için vajinanızdan öteye geçemezsiniz. ne kadar önemsersiniz bilmem ama ufak bir tavsiye bir tost.
kesinlikle erkek diyeceğim sorudur.

Olm kız masaya hesap ister. garson, gergedana tecavüz eden orangutan görmüş glbi bakar. Sırf o bakışlara maruz kalmamak için yine ödetmem ama sinemayı ve mısırları gömerim.
Kimin parası varsa o ödemelidir.
kadın erkek eşitliği gereği herkes kendi hesabını ödemelidir ama erkeğin bütün heabı ödemede menfaaati varsa o zaman bu da kuralın istisnası olur.
kadının hesabını ödemekte erkek egemen zihniyettir yani senin paranı da ben veriyorum sen bana bağımlısın gibi demektir.
yurt dışında hesabı erkek öder diye bir durum yoktur.
hatta benim yediğim yemeği sen neden ödüyorsun diye bile tepki verebilir kızlar.
kimin parası varsa o ödemelidir fikri doğrudur. hesap ödeme erkeğin görevi değildir. tamamen iki kişinin samimiyetine bağlıdır.
kimin parası çoksa o ödemeli, şimdi böyle ilişkide en iktisadi olanı kişinin neyi çoksa onu ortaya koymasıdır, kızlarda zaten en çok paraya ihtiyaç duyduğu için parası çok olan erkeğe bakar.
Erkekliğin doğasında var bu olmazsa ayıp olur.
çıkma teklifini erkek etsin,
evlenme teklifini erkek etsin,
hesabı erkek ödesin,..
herşeyde öncelik erkeğin olsun ama cafeye gidince kapıdan önce sen gir öyle mi?
sikerler öyle hayatı cancağızım. hayat müşterektir. şimdi git gugıla müşterek ne demek yaz anlamını oku.
Hayatım boyunca hiçbir erkek arkadaşıma hesap ödettirmedim. Ben mi çok malım onlar mı akıllı diye düşündürdü.
Bir önemi yoktur. ileri düzey ilişkilerde ekonomik gelir ortak olmuş oluyor.

- aşkım cüzdanımı versene.
ister ödeyin ister ödemeyin, ödemeyen erkek gözden düşer. arkadaş gibi, peluş ayıcık gibi, sevgili dedikodusu yapılacak kanka gibi görülmeye başlanır. yarın bi gün manita yaptım ben diye coşkuyla gelip sizden tebrik bekleyebilir.
butunuyle hayatin hesabini ödeyen erkek icin birkac porsiyon ekstra ödemek sorun olmaz.
sizin babanız onun babasından zenginse ödeyin hacılar. kızı zor durumda bırakma. sana aylık 20 TL yeterken (berber parası), ona saç boyası-ince çorap-makyaj-molfix v.s çok gideri var güzel kardeşim. ama arada bi ödet ki 2 kahveye 30 lira vermek nasıl bir his öğrensin.
mevzu bahis gay çiftse, cevabı mecburi evet olan soru cümlesi.
Bayanlar her seferinde hesabı erkeklere ödeterek, akıllarısıra cömertliklerini test ederler. Bilmezler ki erkekler de onların ne kadar pinti olduklarını öğrenmiş olurlar!!
Maddi gücünüze göre değişir kız zenginse o bile ödeye bilir. Ailemin maddi durumu iyi kızda gurbette buralara okumaya gelmiş, kızında iyi ama ne bileyim erkek olunca insan ister istemez hesap misyonunu üstleniyor kız ödemeye çalışınca kendimi kötü hissediyorum. (bkz: parası yenilecek erkek modeli)
hayat müşterektir. eğer kız arkadaşım akşamları benim ayağımı yıkıyor ise ben de hesabı öderim yok yıkamıyor ise ortaklaşa öderiz.
kadın erkek eşitliğinin rafa kaldırıldığı durumdur, sürekli erkeğin ödemesi genellikle doğu toplumlarında görülür.

(bkz: şark kurnazı kadınlar)
ilişkinin ilk 6 ayında erkek guruna yediremeyip òder efenim sonra ciftler birbirine alısır kaynasır hesabı kimin òdedigi sorun olmaz .
Karşılıklı güven ve eşitlik prensibini benimseyerek eşleşmeli olarak ödenmesi en iyisidir.

(bkz: inanma)
kesinlikle değildir.

ancak biz türk toplumunun fazla gururlu erkekleri bunlara ben de dahilim, açlıktan ağzımız koksa bile o hesabı biz öderiz usta. o kız elini cebine atamaz. ne bileyim saçma bir olay ama içgüdüsel olarak bize kaçıyor hep.