bugün

Devlet toplumu organize eden bir yapıysa, eğitim fakültelerini toplumdaki yetişkin olmayan bireyleri eğitmek için kurmuşsa, elbette eğitim fakültelerini bitirenler istedikleri taktirde öğretmen olmalılar. Eğitim fakültelerinin amacı budur. Öğretmen yapmayacaksan, niye eğitim fakültesine alıyorsun? Fizik okuyan kişi, bir bilim olarak lisans eğitimini alır, öğretmen olmak gibi bir zorunluluğu yoktur ama fizik öğretmenliği okuyan kişi adı üstünde öğretmen olmak için okumuştur.
--spoiler--
Şu anda bile 247 bin 500 öğretmen adayı bekliyor. 658 bin civarında da öğretmen olabilecek bölümlerde okuyan öğrencilerimiz var. Bütün bunları üst üste koyduğumuzda bütün bu insanların öğretmen olmalarına dair bütün motivasyonun devlete kanalize edilmesi ve onların öğretmenlik mesleğinin dışında başka hiç bir alternatif ortaya konulmaksızın konu üzerinden siyaset yapılması, çocuklarımıza yönelik yapılmış en büyük kötülük olacaktır. Türkiye'de üniversite okumak, eğitim fakültesinden mezun olmak illa devlette öğretmen olacağım diye motive edilecek bir olay değildir. Bütün iletişim fakültelerinden mezun olanlar gazetecilik mi yapıyorlar, bütün işletme fakültesinden mezun olanlar pazarlamacılık, maliyeden mezun olanlar Maliye Bakanlığı'nda mı çalışıyor? Herkesin öğretmen olmasını sağlayacak türden bir motivasyon ve bunun üzerinden siyaset yanlıştır. Öğretmen üzerinden siyaset yapacağımıza, öğretmenlerimizin bulunduğu yerde başarılı bir şekilde kalmalarını, sürdürülebilir eğitimi ve çocuklarımızın sınıflarda öğretmensiz kalmamasını sağlayacak politikalar tavsiye etmenizi bekliyorum
--spoiler--

doğrusu bu şekildedir. bir kere de kaynak belirtip eleştirin.
adam haklı, bu kadar mezun ve mezun olacak öğretmen adayı varken hepsini devlete almak imkansızdır.
'devlete bağlı kalmayın, özel sektörde de iş bulabilme imkanınız var' demek istemiştir.
fen-edebiyat fakültesi mezunlarına öğretmenlik yolunu kapatan yasayı duyduğunda salyalar saçarak kahkaha atan kişilerin, "yaradana gurban reyiz!" diye tebrikler yağdırdıkları kişiye, aynı eğitim fakültelilerin şimdi ateş püskürdüğü hadisedir. bakalım şimdi ne yapacaksınız? başkasının mutsuzluğu ile mutlu olanlar her zaman kaybetmeye mahkum insanlardır.
Fen -Edebiyat bölümleri artık MEB' de pek de artısı olmayan bölümler. Doyum noktasına ulaşmış, hal böyleyken açılan her yeni üniversitede bu bölümlerin açılıyor ve insanların tercih ediyor oluşu sıkıntı bu. Bilim değil de istihdam amaç olursa olacak olan budur.
kamil ozaman niye öğretmenlik kontenjanlarını adam gibi düzenlemiyorsunuz diye sorarlar adama.
tanım: talihsiz meb açıklaması.