bugün

zeus ve heranın afet-i devran olan güzel kızlarının ismi.
yunanca gençlik demektir
alm. yükselt*
Öldükten sonra Olympos dağında tanrı olarak hayata dönen Hercules'in eşi olan gençlik ve bahar tanrıçasıdır. Beraberce Zeus'un 12 tahtından birine sahip olmuşlardır.
hebe'nin yunan efsanesinde önemli bir rolü yoktur. yunan öncesi bir tanrıca olabilir. büyük güneş tanrıçası arianna'nın yunanca adı olsa gerek. hitit yazıtlarında bu tanrıçaya ''sedir ağaçlarının ülkesinde'' tapıldığı belirtilir. ülkesi Lübnan, filistindir. hepa-hebe ise tevrat'ta ilk insanın, yani adem'in eşi ve bütün insanların anası olarak gösterilen havva'nın ta kendisidir. hebe-hepa ile ana tanrıça arasında doğrudan bir ilişki kurulabilir. hepa-hebe adının kibele'nin çeşitli adlarından biri olduğu anlaşılır.
dördüncü nesil yazar. *
homeros ilyada'da şöyle der hebe için;
"tanrılar avluda, zeus'un yanına oturmuş, toplantı yapıyorlar ve aralarında kutlu hebe, her birine nektar sunuyor.."
(#938481) "okuduğun bu hikaye senindir, benimdir" dediğimiz, uuser arkadaşımızdır. ilk önce, bende bir kitap okudum hayatım değişti. daha sonra bir hayat okudum kitabım değişti. *
(bkz: hebenneka)
Hebe, Yunanca gençlik demektir. Zeus'la Hera'nın kızı. Olympos'ta her işe yatkın bir çeşit ev kızıdır. Asıl görevi tanrılara içki (ambrosia) sunmaktır. Bu görevi güzel delikanlı Ganymedes'e bıraktı.

Hebe'nin kendine özgü bir efsanesi yoktur, yalnızca Herakles efsanesinde adı geçer. Hebe ile Herakles evlenmiştir.

Hebe Yunan öncesinde de tapınılan bir tanrıçadır. Hebe Hitit yazıtlarında Hepa, Hepat yada Hepatu diye adlandırılan büyük güneş tanrıçası Arianna'nın Yunancalaştırılmış adı olsa gerek. Hitit metinlerinde bu tanrıçaya sedir ağaçlarının ülkesinde yani Lübnan, Filistin'de tapınıldığı söylenir. Hepa/Hebe ise Tevrat'ta ilk insanın yani Adem'in eşi ve bütün insanların anası olarak gösterilen Havva'nın ta kendisidir.

Bu bakımdan Hepa/Hebe ile Ana tanrıça arasında doğrudan bir ilişki kurulabilir ve Hepa/Hebe adının Kybele'nin çeşitli adlarından biri olduğu anlaşılır.
erdil ya$aroğlu karikatüründe bulunan malak gülümsemeye sahip olan eblek yüzlü bulut figürüdür kendisi. ailecek hastasıyız*.
Yunan mitolojisinde gençlik tanrıçasıdır. Zeus ile Hera'nın kızıdır ayrıca.
nesneleri veyahut olayları tanımlamak için kullanılan hede.
yunan mitolojisinde gençlik ve canlılık tanrıçası olarak bilinen mitolojik varlıktır. zeus ve hera'nın kızıdır.