hayat dolu olmak 

kapat
  1. etrafına hep gülücük saçmak, gözlerinin içinin parlaması, her daim neşeli görünmek ve/veya aşık olmak...

hayatı sadece acılardan ibaret sanmayıp onun güzel yönlerine bakarak yaşamak... bardağın boş olan tarafına üzülmektense dolu tarafını görüp mutlu olmak... bazı bazı kendini kandırmak ama çok yalan söylememek kendine... kelebekleri takıp kollarına etrafına mutluluğun kokusunu yaymakdır...
    #3404560 (fatal, 16.05.2008 15:18)
  2. bazen yapmacıklığa kaçmaktır...

(bkz: yarrak gibi adam)

(bkz: umut sarıkaya)
    #3404591 (Vivendi, 16.05.2008 15:28)
  3. (bkz: pollyanna) her$eyin bir dozu vardır. çok fazla bunalım takılmak iyi değilse de devamlı etrafa ne$e saçmak, olumlu düşünmek, mutlu olmak ve mutlu etmek de insanı sıkıntılı durumlara sokabilir. canınız yandığında hayata ve yakanlara karşı tavrınızı koymanızı, yakınlarınıza içinizi dökmenizi tavsiye ediyorum.
    #3404755 (hypnogaja, 16.05.2008 16:08)

© 2008 - uludağ sözlük

hayat dolu olmak başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. hayat dolu olmak ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu hayat dolu olmak nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» cop kutusu tekmelemek » 42 » yasama sevinci veren sarkilar » futbol spikerlerinin turkcemize kattiklari » kov kalesi » shaquille » otobuste yer isteyen teyzeye bos bakiniz vermek » diplomali hiyarci » byv » ortaokul a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci