bugün

altındağ belediyesinin alt taraflarında küçük şirin bir eski ankara mahallesidir.yapılan restore çalışmalarından sonra büyüleyici bir güzelliğe kavuşmuştur.içerisinde çok sayıda cafe,restoran bulundurmaktadır.hacettepe yurduna yakınlığı sebebiyle çok sayıda hacettepelinin uğrak mekanı sanırım.ankara'nın sessizliğini bir de burada yaşamanızı tavsiye ederim.kızılay'dan,bahçeli'den bunalan bünyelere iyi gelebilecek bir havası var.restore çalışmalarından sonra mahalle sakinleri hala burdaki evlerinde yaşıyor.kapı önlerindeki ninelerle,sokaklarındaki çocuklarla özlenilen tarzda bir mahalle.canlı sanat müziği keyfini de yaşayabileceğiniz mekanı da mevuttur.
ankara'da, sürekli vakit harcandığı halde sıkıcı olmayan nadir mekanlardan biridir. diğerini henüz görmedim.
ankara'nın güzide mahallelerindendir. tarihi karacabey hamamının ön tarafında bulunmasından dolayı hamamönü demişlerdir. tarihi, mistik bir ortam vardır burada. bol miktarda kafe, yemek yenilebilecek yerler, takı, hediyelik eşya satan yerler mevcuttur. ankara'yı her daim kötüleyen insanların buraya uğradıktan sonra fikirlerini değiştireceğini düşünmekteyim.

burada bir de yeniden başla adında bir dizi çekiliyordu devam ediyor mu bilmiyorum.
özellikle yaz mevsimlerinde tüm ankaralıların akın ettiğini düşündüğüm mahalle. restorasyon gayet başarılı, güzel bir doku sağlanmış. sokak aralarında küçük küçük kafeler mevcut. hacettepe üniversitesi sıhhiye kampüsü bu civarlarda olduğu için beyaz önlüklü öğrenciler doluşmuştur bu kafelere. yağmur yağdığında yokuş aşağı akan sular şelale oluşturuyor yalnız.
çok güzel bir şekilde restore edilmiş, ankara nın kasvetli havası içinde nefes alabileceğiniz, hacettepe tıp fakültesinin hemen yanında konuşlanmış olan güzide ve nadide ankara mahallesi. hamamönü'ne geldiyseniz kardeşler çayevine uğramayı da sakın unutmayın.
pazar gunleri icin kaleden ineceksin sonra sabah kahvaltısını yapacagın birsuru kafalerin bulundugu yer kısın sobaların yanında oturulur. guzelce cay kahveni icecegin sohbet edebilecegin gazeten kitabından hayata bakacagın sonra da hamama gidebilirsin .
memlektten gelen veya daha önce hiç görmemiş eşi dostu gezdirebeilecek güzel yerlerden biri. özellikle bu dönem ramazana denk gelmişse daha bir canlılık kazanır.
ankara nın en güzel mekanıdır. ankaraya gelindiğinde hemen küçük tarihi evlerinden birindeki nargilecilere oturmak lazımdır. keyif budur. ankara hukukçularının ve hacettepe tıpçılarının kesişim merkezi olmakla beraber sokağa dökülmüş insanlarıyla buram buram huzur kokar.
insana hemen ilerde bir deniz varmış hissi veren güzellik.
ufacık tefecik içi dolu turşucuktur efendim. Sirin mi şirin beyaz evleri, gelip sizinle muhabbet eden işletme sahipleriyle ufak bir tatil kasabasıdır. * güzelim ev yemekleri bulunur, köftecisi meşhurdur, bide bugün pazar kahvaltısını gördüm. Pazar sabahları biraz erken davranın yer bulmak sorun oluyor.... Birde sınırsız menülerde porsiyon küçük listede ne varsa isteyin...
Yeşilçam turkuaz bahçe kafe ile daha güzel olan mekandır.
(bkz: çölde bir vaha gibi)

edit: unutmuşum.

(bkz: kardeşler çay evi)
hacettepe üniversitesi sıhhıye kampüsüyle içiçedir. kütüphanede devreleri yaktıktan sonra bir bardak çay içmek için gidilir, şöyle bir tur atılır ve insan olduğunuzu tekrar hatırlarsınız. defalarca gidilesi yerdir.
Muhsin yazıcıoğlu'nun mezarının bulunduğu yer.
Gitmişken üç kulhuvallah bir elham okunmalıdır.
ankara'nın en güzel mekanlarından biridir. kendinizi birkaç saatliğine de olsa ankara dışında gibi hissetmenize sebep olur, safranbolu evlerine pek benzer evleri.
ankara'ya geldiğim zamanlarda civarında kaldığım olmuştu, atmosferi gerçekten güzel insanın restore edilmiş o iki katlı şirin evlerden birinde yaşayası geliyor. yediğimiz bazlama tostun tadı da hala damağımdadır. öğrenciler mutlaka uğramalı.
Üniversitemin hemen yanında bulunduğu güzel bir yer. Gezilip görülmesini tavsiye ederim.
ankara'nın güzel bir yeri.
dutlu sokağında iftara gideceğim yer.

Edit: az once geldim mutlaka gidin cooook guzel bi yer.
eski ankara yı görmek isteyenlerin uğraması gereken mekan. ne kadar özledim. birazdan geliyorum.
Dün Çok güzel fotoğraflarını çektiğim eski ankara evlerinin bulunduğu yer. görsel
görsel
görsel
görsel
güzel angaramın ilk yerleşim yerlerinden birisi. bünyesinde iki hazrete ev sahipliği yapıp güleryüzlü esnafı ile tam tarihi turstlik mekandır.

(bkz: mehmet akif ersoy)

(bkz: muhsin yazıcıoğlu)
Her gidişimde kendimi Ankara'nın griliğinden soyutladığım tarih kokulu mecradır. Sokaklarında dolaşırken ruhum dinlenir, sanat Sokağı'nda oturup çayıma patatesli gözlemeyi katık ederim. Bir de erkan oğur'un sesi yankılandı mı sokakta yakarım sigaramı üflerim göğün göğsüne... Ayrılmadan evvel muhakkak uğrayıp Tacettin Dergâh'ına Muhsin Yazıcıoğlu'nun mezarı başında duamı ederim.

Orada içtiğim Dibek kahvesi'nin tadını başka yerde bulamadım, ya mekân güzel yapıyordu ya da Hamamönü tadına tat katıyordu, bilemiyorum. On beş kişiyi bulan arkadaş buluşmalarımızda, canlı müzik yapan mekânın terasını kapatmış gibi hissederdik kendimizi... Sanki bağlamadan başka bir şey çalınamazmış gibi düşünürdüm, hatta bağlama bile modern kalırdı. Kopuz çalınmalı, sokakları onun sesi doldurmalıydı.

Ankara'nın göbeğinde tarih, sizi sımsıcak kucaklar burada.
kahvaltısından kahvesine, hatasından muhabbetine kadar zevk alabileceğiniz, manevi huzuru hissedebilidiğiniz harika yer
bi pakette sigaranız varsa akşama kadar oturabiliniz.
hamamönü..

sokaklarında gezerken tarihi bir yürüyüş yapıyormuş hissine kapılırsınız.. kendinizi bulursunuz adeta, sohbet edip çay içebileceğiniz mekanları mevcuttur, oturur akşama kadar konuşursunuz, laf lafı açar, saatler geçer, evinize bile gitmek istemezsiniz, içine çeker sizi, bırakmaz, sarıp sarmalar anne gibi, sevgili gibi, güzeldir hoştur, ziyaret edilmesi gerekir.
--spoiler--
hanımeli çay bahçesi sizleri bekliyor. kışın pek havası olmasa da yazın halk müziği eşliğinde çay sigara yapıyoruz.

--spoiler--