bugün

halkla ilişkiler bölümünde okuyan öğrencilere verilen çoğul sıfat. *
halkla ilişkiciler den nispen daha iyi olan yakıştırma.
(bkz: eqin arkadaşımıza bir alkış istiyorum)
(bkz: ilişki format dinlemez ahah)
halkla ilişkileri meslek edinmiş insanlara verilen ad.
(bkz: şerefsizim aklıma geldiydi) * * *
Dünya'nın başka bir ülkesinde yaşasalar parayı kıracaklardı ama Türkiye'de yaşadıkları için yarı aç dolaşamaktadırlar. Ne iş yaptıkları pek çok insan tarafından henüz net olarak anlaşılamamıştır malesef. Zaten kendilerinin de ne'ci oldukları konusunda kafaları karışıktır.Üniversite eğitimleri sırasında biraz siyaset, biraz işletme, biraz ekonomi, biraz sosyoloji, biraz uluslararası ilişkiler, birazpsikoloji,biraz istatistik öğrenirler. Her konu da bilgileri vardır ama 'biraz'dır. Sebebiyse halkla ilişkilerin bir bilim değil disiplilerarası bir yaklaşımolmasıdır. iş bulmak konusunda zorluk çektiklerinden, Bölümleri ile yakından uzaktan alakası olmayan mesleklerde çalışmakta ve biraz parayla geçimlerini sağlamaktadırlar. Halkla ilişkiler geleceğin mesleği, halkla ilişkilerciler ise şimdinin kadersiz gizli işsizleridir ülkemiz şartlarında. Ekmek yiyenleri istanbul'da çalışanlardır. Üstelik meslektaşları oldukça fazladır. Zira eğitimini alan almayan herkes kendini halkla ilişkilerci diye adlandırmakta, mesleğe balıklama atlmaktadır.
(bkz: itinayla halkın ırzına geçilir)
türkiye'de meslekleri anlaşılamayan bir kitledir. özellikle işveren tarafından ne iş yaptıkları net olarak bilinmemektedir. daha öğrenciyken "şindi sen bu okulu bitirince ne olucan?" benzeri sorularla sık sık karşılaşırlar. bitirdikten sonra iş aramaya başladıklarında da teşrifatçıların * , pazarlamacıların hatta sekreterlerin de halkla ilişkilerci olarak adlandırıldıklarını öğrenip dumura uğrarlar. işin kötüsü hal böyleyken, sorulduğunda kendileri dertlerini, halkla ilişkilerin ne menem bir şey olduğunu anlatamazlar. çünkü bu karşılarındakini aşar. gelecekte durumlarının değişmesini * ümit etmektedirler.
bitirmişleri tarafından halkla ilişkiler uzmanı olarak telaffuz edilmesi rica edilir..
hatun olanlarının daha rahat iş bulabildikleri grup. daha rahat kısmı hafif oldu sanırım, halkla ilişkiler mezunu hatunların bir kısmı iş bulabilirler alanlarıyla ilgili. halkla ilişkiler mezunu erkekler ise mezun olduktan sonra istatistikle uğraşırlar. şöyle ki : (bkz: Türkiye'de bölümüyle alakasız bir işte çalışan kişi sayısı)
bölümlerini genelde çok severek okuyan ama sonunda hüsrana uğrayan topluluk.
(bkz: halkla ilişkilercilerde inecek var)