bugün

(bkz: papalagi)

hatırladığım kadarıyla bir samoa yerlisinin(avustralya) avrupa gözlemlerini çarpıcı bir şekilde aktardığı kitap. kendi insanlarıyla yaptığı karşılaştırmalar objektiflikten yoksun olsa da(doğal olarak) tespitler eşsiz. özellikle avrupalıların dine bakışı hakkında sözledikleri müslümanlar dahil Allah inancı olan herkese okutulmalı.

bilgiye, gözleme, okumaya değer verenler için önemli bir kaynak.

düt düt: bunu eksileyen arkadaş neyin kafasındasın?
samoa yerlilerinin beyaz adam icin kullandığı tabir. (bkz: papalagi)
(bkz: göğü delen adam papalagi)
(bkz: papalagi)
modern insanin aslinda nasil gorundugunu anlatan, mektup derlemesi kitap.
Abazanlıkta çığır açan adamdır.
görsel

ilk talibine hediye edeceğim kitaptır. kargo adresi olarak size en uygun kargo şirketinin şubesinin adresini veriniz. ifşa korkusu olmayanlar direkt adres verebilir. şimdiden iyi okumalar.

talibi çıktığında bu girdiye not düşülecektir.

edit: gorgona isimli yazar hediyeye talip olmuştur efenim. şimdiden iyi okumalar. diğer arkadaşlar şansına küssün.
Why you wanna trip on me arkadaşımın bana gönderdiği kitaptır. Kitap geleli ancak bir saat oldu ama bir solukta yarısına geldim. Medeni sandığımız hayatlarımızın aslında ne kadar sefil ve doğallıktan uzak olduğunu bunun nasıl bir sektör olduğunu bir yerlinin gözlerinden açıklayan kitap. Öylesine tatlı dille yazılmış ki.. Gerçekten çok beğendim. Kitap bitince genel yorumlarımı buraya editleyeceğim.
Okuyun ve ne kadar iğrenç bir sisteme hizmet ettiğimizi görün.

"Papalagi'nin son derece kendine has ve karışık bir düşünce tarzı vardır. Nasıl yaparım da bir şeyi kendim için kullanırım ve bu kullandığımın hakkı da benim olur diye düşünür. Bütün insanların yararını değil, bir tek kişinin yararını düşünür hep. Bu tek kişi de kendisidir. "
Basligi okurken bile g*tu delen adam olarak okudum, ben buraya ait degilim herhalde..
Adı üstünde efenim göğü delmiştir. Helal olsun.
henüz yeni okuduğum kitaptır.

kitabı bitirince hemen nerdedir bu samoa diye araştırdım. avustralya ya yakın haritayı büyüttükçe kaybolan küçücük bir ada.

bu konuşmaları yapan samoa yerlisi tuiavi kimdir dedim ve hiçbir şey bulamadım. kitabın tanıtım sayfasında kitabın orjinal ilk baskılarından birinin 1977 yılında yapıldığını görünce; herhalde tuiavi 1977 yılından önce yaşayan bir bilge diye düşünmüştüm ki internetde biraz daha araştırmaya devam edince kitabın yazarın kurgusu olma ihtimalinin yüksek olduğunu öğrendim...

kurgu ya da gerçek bişey değişti mi! tabiki hayır. kitap okunabilir.

kitabı okuyan her bireye kitapdaki bir bölüm saçma gelmiş. bana da kitapdaki özel mülkiyetle ilgili bölüm inandırıcı gelmemişti. kitapda samoa da özel mülkiyetin olmadığı benim zamirinin aynı zamanda senin (bu durumda bizim) anlamınada geldiği yazıyor. her şey herkesin olduğu için samoa da hırsızlık diye bir şey yok. zaten herşey herkesinse hırsızlık olamaz. bu düpedüz sosyalizm ve güzel bir durum tabi ama bence sosyalizm başta olamaz sonda olmak zorundadır. her ne kadar medeni bir çok özelliği olsada sosyalizme ilkel bir kabile değil modern avrupa daha yakındır. tabi bu da benim fikrim.