gel zaman git zaman 

kapat
  1. *
    bir olayı bir hikayeyi anlatırken aradan geçen bir müddeti, bir zaman dilimini veya belli bir süreyi anlatmak için kullanılan deyim.

örneğin; keloğlan gel zaman git zaman durumun vehametini kavradı.. *
    #260697 (yesilbaslikertenkele, 19.05.2006 11:58)
  2. masallarda gördüğümüz aradan geçen zamanı anlatan deyim
    #260771 (enterezan, 19.05.2006 12:29)
  3. heyecanlı bir cümleye giriş yaptığımızı belirten kalıp.
    #711145 (esnaf ve sanatkar, 08.10.2006 18:04)
  4. "Bayagi bir zaman sonra" anlamindada kullanilir...
    #996566 (CitLemBiK, 14.12.2006 18:17)
  5. - gördün mü lan
    + he he. dayı gördüm. güzel kız.
    - çok güzel olum.

gel zaman git zaman karlar yağdı ankarada. sokakta yürürken kampüste yokuştan çıkarken o eski ayakkabının içi doldu ıslak kar suyuyla. çamurlara basa basa geçti bir iki hafta aradan.

gel zaman git zaman hayalleri süsledi o güzelim gözler. görülmek için gidilir oldu okula. dersler sınavlar önemsiz, herşey güzel, hayat bir hoş, sigaranın dumanı ahengli çıkıyor ağızdan. mesela yuvarlak yuvarlak çıkıyor. sigarayı çekerken gözler kısılıyor. saçlar her yana savruluyor. en afilli bakışlar yollanıyordu.

gel zaman git zaman mart ayı geliyor. mart ayının on sekizinci günü geliyor. kar yağıyor. akşam üstü oluyor. kantin bekliyor. arkadaş bekliyor. güzel göz bekliyor. zaman geçmiyor. zaman duruyor. gelip geçmiyor.

gel zaman git zaman tanıyorum yavaş yavaş yüzü güzeli. gözleri elayı. saçları siyahı, boyu selviyi. zayıftım, sıska çelimsiz, ama o da zayıf olum bişey olmaz.

gel zaman git zaman hayaller daha da bir hayal olduğunda, zamanın geçtiği anlaşıldığnda sevinesi gelmiyor hiç bir şeye. tek sebebi istanbula bağlıyorum.insan şu zamanda özlüyorsa o günleri galiba bütün masumiyetini kaybediyor. ulan istanbul benide benzettin kendine. bitkin ve yorgun.
    #3984529 (hasan baris, 19.09.2008 22:21)

© 2008 - uludağ sözlük

gel zaman git zaman başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. gel zaman git zaman ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu gel zaman git zaman nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» hilary hahn » diablo 3 » solcu » hic bitmeyecek gibi gelen ask » solculari taniyinca sagci olmak » tasima turklerle degirmen donmez » kadinlarin sacma sapan seyleri hatirlama sorunsali » the kite runner » ortasi delik sabun » es eksi iki » emegen » uludag sozluk » robert garcia » tosbaga etkisi » adamlarin acimasi yok attikca atiyorlar » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » nurhak » isletme » fatih keskin » parapraksi » kadin yonetici » allah seni top etsin » acid death » ihtimal » ogrencilik gunleri » ekonomik kriz » gordon s » hortlak » siyasete baslayacaklara tavsiyeler » istemedigi halde netten cikmayan insan » kapali olup okula girerken basini acan kiz