bugün

insanı severek ayrılmak zorunda kaldığı sevgilisiyle geçirdiği günlere götürüp ağlatır.
zaten dibe vurmuşluğun verdiği hüzün vardır üzerinde. bir de üstüne 'Gam kenarı'nı dinlersin. olanlar o zaman olur işte. ağlarsın ama gözyaşların içine akar. rezil olmak istemeden. Kendinden bir şeyler bulursun. ağlarsın. sen zaten istesen de hep yalnzısın. hep ağlıyorsun.
gam kenarı süsü oldum hayatında yani olmasamda olurdum.
yazılmamış, zorlanarak sıçılmış. insan kendi işini yapmalı.
Seninle alakalı ne varsa sevmeye devam ettim
Son buluşmamızı sevdim
Tam giderken, beni elimden tutup çeken seni sevdim
Sarılmamızı sevdim
Arkama dönüp bakamamayı
Bizim oturduğumuz masada oturan mutlu çifti sevdim nargilecide.
Ne olur hep böyle kalın dedim. Ne olur.
ışık mı en hızlıdır, ses mi kıyasında; açık farkla galip gelir o anda, hiç hesapta yokken acı…
acı hızlıdır acı…

bu dizeleriyle bile övgüyü hak eden şiirdir. zekinin kendi sesinden dinlenmesi tavsiye edilir.
içinde tek bir imge bulunmayan kelime oyunlarıyla süslü alıntılar, yığıntılar birikimi. düz yazı olarak değerlendirilirse güzel denebilecek akıcı bir yazı.
sadece sonundaki alıntı nedeniyle değil, yazının tamamında ıssız adam filminin etkisi olsa da içindeki bazı cümleler nedeniyle kendisinden beklemeyeceğim bir yazı yazmış, ancak seslendirme işine hiç bulaşmasa çok daha iyi olurmuş.

edit: imla. teşekkürler ahmakligindevrikhali.
"hay sıçayım" dedirtir. arka fona yazdığı şarkı da konur öyle okunur. *
kafama estikçe dinlerim.
o kadar çok dokunurki sözleri, kelime oyunları, anlatışı ayrılığı.
samimiyeti, içtenliği adamı etkileyen.
evet, adamın dibidir kendisi.
bazı şarkılar vardır ya ulan tam beni anlatıyor beni yazmış dersiniz ve duramaz tekrar tekrar dinlersiniz . Acınız yoksa bile acıtır resmen hayal ettirir yaşamayana. Yaşayan adama da eskiden ziyade şimdiyi düşündürür. Adı üstündedir zaten "eski" olandır . Eğer sevgiliniz varsa gerçekten mutluysanız ve şiiri çok dinlemişseniz "gam kenarı"ında geçen objeleri topladığınız fark ederseniz. Şiir o kadar etkilemiştir ki sevgilinizle çıktığınız bir yolda koridor tarafına oturduğunuzda "Gam kenarı bana kalsın dersiniz" yüksek sesle anlamsız bir şekilde kız arkadaşınız size bakar. Ne demek istediğinizi çözmeye çalışırken siz ona gülümsersiniz .

"...
bu bardaktan su içmişti
bu sandalyede oturmuştu
bu bankanın önünde buluşmuştuk ilk kez.."

Onuru, gururu bir kenara fırlatacak olan şiirdir.
gidişine türlü anlamlar yükledim… istesem kalırdın… istesen kalırdın… gözyaşımdan düğümler attım açılması zor olsun diye umudun… ama sevdim yine de… seninle alakalı ne varsa sevmeye devam ettim… son buluşmamızı sevdim… tam giderken, beni elimden tutup çeken seni sevdim… sarılmamızı sevdim… arkama dönüp bakamamayı… bizim oturduğumuz masada oturan mutlu çifti sevdim nargilecide… ne olur hep böyle kalın dedim… ne olur… bir yıldönümü gününde, engel olamadım kendime yoldan döndüm... sen olmasan da sana giden yoldaydım, hatta birazdan evinin önünde… ağlayarak söndürdüm yeni yasımın mumlarını… kutlu olmadı ama!..
"bizim oturduğumuz masada oturan mutlu çifti sevdim nargilecide,

ne olur hep böyle kalın dedim ne olur."