bugün

ferhan şensoy kitabıdır.
(bkz: godot yu beklerken)
ferhan şensoy'un lise yıllarında yazdığı sonradan tekrar ele alarak sahnelediği kalabalık kadrolu oyunudur.
http://static.ideefixe.com/resim.asp?uid=53272
ferhan şensoy'un daha sonra yaptığı açıklamlarda türk seyircisine fazla geldiğini düşündüğü oyun. özellikle sözkonusu tiyatro türünde konuşmalar arasında sıkça uzun suskular olması ve bu uzun suskular sırasında seyircilerden birinin oofflaması üzerine bu oyunu oynamaktan vazgeçtiğini söylemişti. oyunun ilk metnini ferhan şensoy daha lisedeyken yazmıştı sanırım. daha sonra yeniden elden geçirilerek sahneye sürülmüştür. herşeye rağmen okunası (kitabı da vardır) ve belki de sahneye taşınası bir ferhan şensoy oyunu.
halkın, otoriteyi siktir edişini ve kendisini hakça yönetmeye layık oluşunu düşünmesini anlatan oyundur.
ferhan şensoyun böyle şeylere hiç gerek yok dedirten oyunu.

(bkz: eksi oy alacağını bile bile entry girmek)
özün boşa geçişinin şarkısı :

bir seyleri
bir yerlere
tıkıştırdık
geçti ömür
bir şeylere
bakıyoruz
özgeçmis
öz boşa geçmiş
şeylerimiz
çok anlamsız
çok anlamsız
geçti ömür
bir yaşamı
bir yerlere
tıkıstırdık
geçti zaman
bir şeylere
bakıyoruz
salak salak
gelip geçiyorken ömür

ferhan şensoy
--spoiler--
ben kimseye aptal demiyorum, aptallık öyle lök gibi duruyor ortada, kime ait olduğu belli değil, kimse sahip çıkmıyor, öylesine sokağa bırakılmış piç bir aptallık... öyle salak salak bakmayın bana, somut olarak var bu aptallık, kokusu burnuma, pıtırdısı kulağıma geliyor.
--spoiler--
bu akşam(07/12/2009) kadıköy tiyatroları pazartesi oyunları etkinliği kapsamında barış manço kültür merkezinde oyuncularını aytek çan, ferdi yaylı, uğur sakar, erhan demir, özge esen, oğuzhan keskin, sevil sengezer, burçak durası, ezgi badem, bayram efe, erhan toy, pınar alkan'ın oluşturduğu bir kadroyla çok başarılı sahnelenmiş ferhan şensoy oyunu.
mesajını anlamakta güçlük çeken arkadaşların yerden yere vurduğu saçmalık olarak nitelendirdiği harika bir oyundur. ferhan şensoy un parlak zekasından çıkmadır.
liseli kafasıyla yazılmış mükemmel bir oyundur. burada liseli'den lise'liye fark olduğunu bariz bir şekilde görüyoruz. ayrıca bir de şu vardır ki hoş geldin godot: içler acısı güldürü...