bugün

dünyanın en çok izlenen iki sporunun karşılaşmasıdır.kanımca galip basketboldur.
(bkz: i love this game)
(bkz: can bartu)
avrupa, afrika, asya ve avustralya da futbolun daha üstün olduğu amerika da ise çok büyük bir farkla basketbol un üstün olduğu karşılaşmadır.
doğrusunun football vs. basketballya da futbola karşı basketbol olması gereken anket.
basketbolu izlemek daha zevklidir son saniye üçlüğü tadından yenmez yok yok futbolda da uzatma dakikalarında gelen golün insanı çılgına çevirmesi var. futbol oynamak daha zevklidir karşısındakine bacak arası atıp dalga geçmenin tadı başkadır ama basketbolda da blok koyup shawn kemp bakışı atmak var, berabere kalırlar. *
türkiye de şampiyonun kim olduğu açık olan eşleştirme.
Basketbolda maçın favorisi genelde kazanır. Futbolda ise daha çok sürpriz sonuçla karşılaşılabilir.
elma versus armut
ali vs mehmet
meriç vs ajdar
.
.
basketbol vs futbol
(bkz: duz mantık)
kıyaslama için ikisinin de dünya şapiyonasının izlenebilirligi, popularitesine bakmak yeterlidir.
futbolcuların 11, basketbolcuların 5 kişiyle sahada bulunduğunu düşünürsek futbolun ezici üstünlükle kazanacağı bir karşılaşmadır.
Basketbol saniyesi saniyesine oynanır, futbolda maçın oyunda kalma süresi 55 dakika civarındadır.
futbolun dört yılda bir düzenlenen dünya kupasına katılmayan ülkeler bile, izlemek için nefeslerini tutar. ilk maçından, final maçına kadar dünya kupasının oynandığı ülkede tam bir karnaval havası vardır.

http://www.ajansspor.com/haber/146489

basketbolda bu sene japonya'da yapılan ve türkiye'nin 6. olduğu şampiyonayı katılan ülkeler dışında pek izleyen olmamıştır. ülkemizin de yer aldığı maçlarda net bir şekilde görülen bir durum vardır; stadlarda ki seyirci yoğunluğu. yer yer dolu olan salonda, seyircilerin pek talep göstermediği apaçık ortadadır.

futbolda ise durum böyle değildir. dünya kupası öncesi biletler aylar öncesinden biter, stadta iğne atsanız yere düşmeyecek bir hava vardır.

o yüzden basketbol ile futbol hiç bir şekilde mukayese edilemez.

basketbolu ülkede yapılan lig olarak cazip kılan en büyük olay nba iken, futbolda premier lig'den başlayarak, dünyada bir çok ülkenin izlediği ligler sırasıyla sayılabilir.

amerika'nın futbol izlemediği düşünülse bile, bir futbol dalı olan amerikan futbolu, ülkede çok büyük ilgi görmektedir.
nba play-off ları için küçük bir kesim uykusunu bölüp maç izlerken basketbol'un merkezi amerika'da düzenlenen dünya kupasında saat gece dörtte türkiye'de kapalı ışık bulmak imkansızdı. ne muhammed ali'nin boks maçına benzer nede jordan'ın new york serisine futbol başlı başına tutkunluktur. futbol vs diğer branşlar olarak değiştirilmesi gereken karşılaştırma.
(bkz: toplu oynanan oyunlar)
basketbol daha zevkli ve heycanlıdır ama futbolun sonuçlar acısından, kimi zaman adaleti olmadıgından belkide ve şansa daha dayalı bir spor oldugundan dünya capında daha cok sevilmektedir...örnek verirsek futbol da 90 dk. savunma yaparsınız ve gol yemeyebilirsiniz ve bir tane atıp kendinizden kat ve kat daha güçlü bir takımı yenebilirsiniz ama basketbol da bunun olma olasılıgı futbola göre kat ve kat daha düşüktür...
futbol ve basketbol oynayan hakan sukur'e sorulursa daha saglikli bir cevap alinabilecek soru.kisisel gorus olarak futbol.
all-star'ı izlerken dikkat ettim de, bu basketbol sanki biraz amerika zorlaması yüzünden sevildi. futbol öyle değil ama. kendimizin tercihi sanki.
Birinde amerika gerçeği varken diğerinde herkesin şansı vardır.
seyir zevki açısından futboldur. ancak kız tavlama konusunda basketbol bir adım öndedir her zaman.
amerikan futbolunun eze eze alacağı versus.*
basketbol kültürü türkiye'de az olduğundan futbol alır. daha kuralları tam bilemiyoruz. evet.
iki sporuda yapıp birinde Karşıyakaspor altyapısında öbürünüde ted kolejine cagirilmis olarak biri olarak söylüyorum ki basketbol gibi bir oyun bu dünyaya bir daha gelmez.
basketbol çok daha kapsamlıdır. birinde bekir irtegün var abi zaten ne futbolu?
futbol kültürü yaygınlaşmak için daha elverişli bir spor dalı olduğundan popülaritesi de basketbolu ezip geçer dünya genelinde. şöyle açıklayabiliriz; 2 taşı bir yere, diğer iki taşı da onun 10-15 metre uzağına koyarsınız ve bir teneke kutuyu ezersiniz ve ortaya bir futbol sahası çıkar. bunu yapmanız 1 buçuk dakika sürer. bu sebeple dünyanın bir çok yerinde futbol sokak aralarından doğar ve gelişir. amerika ülkeleri dışında hiç bir ülkede sokak arasında veya varoşta futbol yerine basketbol oynanmaz. çünkü bir pota ve mutlak bir top gerekir. yani bu popülarite farkının altında esas olarak bahsettiğimiz oyunların gereçleri ve pratik oynanımları yatar. tabi ki bunun yanında da diğer bir çok faktör var bu farkı ortaya çıkartan. kısacası amerika hariç tüm dünyada tüm spor branşları futbol hegemonyası altında ezilmektedir. futbolun amerikanlar tarafından ele geçirilmeyen nadir şeylerden olması da benim için ayrıca çekici bir özelliği.
dünya genelinde bu versus'un galibi tabi ki futboldur.

Ama benim açımdan ikisininde yeri ayrıdır. Her iki oyunuda oynamayı severim ama basketbolu daha iyi oynarım ve daha çok zevk alırım. Ama maç izleme konusunda ise fenerbahçe maçlarını izlemek bir nba maçını izlemekten daha çok zevk veriyor.