bugün

fotokopi çekmeye yarayan alet. ayrıca stajyerlerin staj yaptıkları yerde, en samimi oldukları nesne.
Amerikalı Chester Carlson ilk fotokopi makinesini icat eden kişidir.sağolsun varolsun ya bulunamasaydı şimdiye kadar bi düşünsenize...
insanlık için en yararlı icatlardan biri. onsuz bi sınav zamanı düşünemiyorum. napardık o kadar sayfa not nasıl toplanırdı bilmiyorum
öğrencinin en yakın dostu.bi de bunun printer modeli olan var o da çok makbule geçiyor. *
stajyer arkadaşların üzerinde uzmanlaştığı makine. bıraksan tonerini falan da tek başlarına değiştirirler.
1938 yılında, chester carlson tarafından icat edilmiştir.
emeğin karşılık bulmamasına neden olmaktadır, bir çok ders kitabım fotokopidir. şikayet ettiğimden değildir, benim de babamın emeğinin karşılığı verilsin de orjinal ders kitapları alabileyim demekteyim.
fotokopi makinesini s.ksen acımaz! a dördünü eksik etme yeter. gerçek diyorum.
iyi akademisyenlerin olmadığı her üniversitede, dersi geçmeye yarayan ulvi alettir. ürettiği şeye diploma denir.
dünya genelinde oluşan arızaların yüzde 23'ünün üstlerine oturup kendi popolarının fotokopisini çekmeye çalışan insanlar yüzünden oluştuğu bildirilen talihsiz makina.
not tutmayan öğrencinin canı ciğeridir. not tutan öğrencinin ebedi düşmanıdır.
şu aralar finallerden ötürü feleği şaşmış olan muhteşem icat. hell yeah.
copy paste'ten sonra öğrencinin bir diğer kadim dostu.
mekatronik mühendislerinin ne iş yaptığını rahatlıkla anlatabilecek makine.
bazları işlem anında çok yanık sesler çıkarır. ya da ben bu aralar çok dertliyim.
radyasyon üretir. havasız kapalı ortamda çok kullanılması sakıncalı olabilir.
Chester F. Carlson 1906 yılında doğduğunda karbon kağıdı ya da ozalit gibi çeşitli çoğaltma yöntemleri icat edilmişti. 1903te George C. Beidler Rektigraf adlı ilk fotokopi makinesini icat etti, ama bu işlem aslında belgelerin baskısını yapmaktan ibaretti ve tutulmadı. 1938 de Carlson elektron fotoğrafçılığı adını verdiği yöntemi bulana dek belgeler elektrostatik olarak çoğaltılamıyordu.

Carlson, Amerika’da yaşanan Büyük bunalımdan sonra işini kaybedinceye dek, Bell Telephone Labratories’te araştırmacı mühendis olarak çalışıyordu. Bunun ardından, önce patent avukatlığı yaptı, sonra da New York’taki elektronik firması P.R. Mallory & Co.’nun patent departmanında işe girdi; buradayken dikkatini patent işlerini hızlandırmak için bir kopya makinesi icat etmeye yoğunlaştırdı. New York Halk Kütüphanesi’nde araştırma yaparken Paul Selenyi’nin çeşitli maddelerin elektrik iletkenliğinin ışığa bağlı olarak değiştiğine dair ilkesini keşfetti. Selenyi’nin ilkesini, kopyalamaya uyarladı ve bu değişken iletkenliği, kopya edilecek belgenin sabit bir gölgesine dönüştürmek üzerine deneyler yaptı. 8 Eylül 1938de elektron fotoğrafçılığı için patent başvurusunu yaptı ve ertesi ay bu süreci başarıyla uygulayarak yaptığı deneyin tarihini ve yerini cam bir levhadan mumlu kağıdın üzerine geçirdi:

Carlson, 20 şirketin kapısını çaldıysa da buluşuyla ilgilenen çıkmadı; ama 1944 te Columbus’taki Battelle Memorial Enstitüsü , bir telif hakkı sözleşmesi altında, fikri geliştirmek için çalışmasını kabul etti. Ronald M Schaffert bu süreci geliştirdi ve sonunda üretim hakları Haloid Corporation’a satıldı; bu şirket , Carlson’ın buluşunun adını Xerography olarak değiştirdi. Haloid şirketi, zerografi ilkesiyle çalışan ilk fotokopi makinesini 1959 da üretti; makine öylesine tutuldu ki, şirket daha sonra adını Xerox Corporation olarak değiştirdi.
not tutmayan her üniversite öğrencisin copy center'e verdiği paralara acıyarak almayı en az bir kere aklından geçirdiği makinedir.
kopyalama/yapıştırma eylemini hard olarak gerçekleştiren aygıt.
orjinal belgenin çakmasını elde etmemize yarayan alet.

icat edenden Allah razı olsun. daha önceki yıllarda sadece siyah beyaz alabiliyorduk ancak günümüz teknolojisiyle renkli fotokopi de mevcuttur.

özellikle üniversitelerde vize-final dönemlerinde oldukça yoğun olarak kullanılan alettir aynı zamanda.*
Lol de bazılarının oyuna bağlanmakta kullandığı nesne.
Dünya genelinde fotokopi makinelerinin yüzde 23’ü insanların üzerine oturması ve popolarının görüntüsünü alması yüzünden bozuluyor.
Sene boyunca hiç problemsiz bi köşede boş boş .duran tam işe yarıcakken bozulan ve iş bitince yine eski haline dönen bi icat.
iyi kağıdı kötü kağıdı ayırma özelliği olan makine.