bugün

Florür tartışmalı bir madde. Düşük dozlarda diş çürümelerini engellediği için önceleri serbestçe diş macunlarına, hatta bazı ülkelerde şebeke suyuna katılırken, son yıllarda zararları faydalarından daha çok tartışılıyor.

oysa florür biyobirkimli bir madde olduğu için yani vücudda birikerek artan bir madde olduğu için gereğinden fazlasını tüketmek üremeden zekaya, merkezi sinir sistemine kadar zarar verir.

yazıyı burada çok uzatmak istemiyorum. altta vereceğim linkten veya kendi araştırmalarınızla detaylara ve sağlıklı bilgilere ulaşabilirsiniz.

http://www.zehirsizev.com...lorurden-korunma-yollari/
http://www.gidahareketi.o...Aptallas-2052-haberi.aspx
Zeka geriliği yapar, florürlü ürünler tercih etmemeye çalışın.
Diş icin dost, akıl için zararlı bir madde.
insan vücudunda sürekli kullanıma bağlı olarak birikme yapan bir anorganik maddedir.

Yaygın olarak diş macunları ve hazır gıdalarda bulunur.

Zihinsel olarak insan üzerindeki aktif rol duygusunu bastırdığı, pasif bir hayata sürüklediği üzücü bir gerçektir.

Dünya tarihinde bir çok devlet 1940 sonrası şebeke sularına kasıtlı olarak florür karıştırmaya başlamıştır. Bunun başlıca sebebi kitleleri daha kolay bir şekilde, farkındalık yüzdelerini düşürerek daha itaatkar bir psikoloji içerisine sokmaktır.

(bkz: mk ultra)
(bkz: monarch)
beynin orta yerinde bulunan epifiz bezi florid için bir hedeftir.Epifiz bezi,bedendeki kemikler de dahil diğer fiziksel maddelerden daha fazla floridi absorbe etmekte, emmekte. Epifiz bezi tıpkı bir mıknatıs gibi sodyum floridi çeker. Bu da epifizin kireçlenmesine ve bedendeki tüm hormonal işlemin etkin bir şekilde dengelenmesine engel olur. florür içermeyen diş macunu varken(paradontax) neden floridi vucudunuza alıyorsunuz?
Florür sadece diş macunundan gelmez. Bildiğimiz çay, daha doğrusu her tür çayın yapraklarında topraktan gelme florür vardır. Siyah çayda işlenme özelliklerinden dolayı daha yoğundur.

Kanserden ziyade sıkıntı, bağ dokularda, eklemlerde ve kemiklerde sertleşmeye yol açar (diş minesini sertleştirdiği için macunlarda kullanımı bu yüzdendir). Bu da kamburluk ve hareket kısıtlılığıyla/ kemiklerin çok kolay kırılır hal almasıyla sonuçlanır. Çok çay içenlerde ileri yaşlarda kemik sorunları görülür.

Normalde besinlerden, içme suyundan ve diş macunundan 2-3mg florür alırız. Bu da sağlıklı bir birey için son derece normaldir ve faydalıdır. Kemik sorunlarının ortaya çıkması için günde 20 mg florür on yıl boyunca almak gerekir.

Ama günde dört bardağı aşkın çay içiyorsanız bu süreci hızlandırmış olursunuz ve on on beş yıl sonra florozis hastalığına yakalanırsınız (advanced skeletal fluorosis). Bu hastalığın en kötü yanı geri dönüşünün, yani tedavisinin olmamasıdır. Yani çayı da abartmadan içmek lazım.
Abartıldığı kadar bir etkisi olduğunu düşünmüyorum. Zararlı olduğuna dair yapılmış bir araştırma yok. Yine de icim bir nebze rahat etsin diye bir florürlü, bir florürsüz diş macunu kullanıyorum. Çocuğum içinse tukuremedigi için florürsüz alıyorum.
https://www.instagram.com...&igshid=102z2bou2pme9

Zararsız görünen bir zehir kendisi.
her gün sigara içen, alkol alan, hormonlu tavuk yiyen adamlar florür zararlı diye florürsüz diş macunu satın alıyor. florür sende nasıl zeka geriliği yapsın be kardeşim? sen zaten geri zekalısın.
Florür üzerinden insanlara hakaret etme meraklısı aşşırı zeki insanlar kullanmaya devam edebilir.
Ayrı bir parantez açmak gerekirse florür'ün zararlı olduğu noktaya gelene dek etken olarak eser miktarda da bulunsa ağır da olsa tonlarca kimyasal ve sentetik madde yer ediniyor yaşantımızda.

Beyinsel işlev bozukluğuna(pineal bez,hipotalamus vs.) Neden olan tek etken bu mu sizce?

Parametreler belli, üretim sektörü kâr marjı ve artan nüfusu doyurma, ürün stoğu yetiştirme adına en kısa yoldan amaca ulaşan imalatlar elde ediliyor. Kaçış ise kitleselden ziyade bireysel planlamalarla mümkün.