bugün

ucuz bir araba bu konfor beklenemez tabii ama hafif ve küçük olduğundan iyi kaçar ve az benzin yakar...
kütük gibi bir araba modeli..
multijet sistemi sayesinde gayet güzel performans sergiler.
1.4 modeli 1.6 olandan daha çok yakan rezalet bi fiat modelidir. tabi bu ilk modeli için geçerlidir. saçma sapan immobilizer sorunu çıkartıp canınızı fena halde sıkabilir.
ortopedik ayakkabıyı andıran araba.
fiat uno'nun biraz daha gelişmiş halidir.
1.2'sine bir de lpg taktırırsanız yakıt masrafının bir hayli azaldığı 5 oturgaçlı, avuç içi bagajlı götürgeç. denge çubuğu olmadığından virajlarda savrulur, feci yağ yakar; ama yine de iyidir.
sürücüsüne güven vermeyen otomobildir. dönüşlerde kendini salacak gibi olur. küçük olmasına rağmen seri değildir.
benzini içen, virajlarda pek güven vermeyen, ama 1.6 16V 103 hp'lik güçlü motoruyla performansta megane 307 astra focus gibi araçları tanımayan hırçın karakterli canım arabam.
ikinci el piyasası 10-13 bin tl. arası değişen temizi bulununca kaçırılmayacak arabadır. ama alınırken 12-16 valf olmasına dikkat edilmelidir. 16 valfi makbul olandır.
az yakan, park etme gibi bir sorunu olmayan, seri bir araçtır. trafikte zorlanmadan ilerlemeyi sağlar. km 18 kr yakmaktadır.
dizel modelini kullandığım araçtır. ödediğiniz paranın hakkını verir. az yakar, çabuk kaçar, çok yol yapar. daha ne olsun ki ? alırken hesaplıdır , satarken el de kalmaz satılır. kütük mütük ama olsun bu paralara bu kadar ayağı yerden kesiyor masraf açmıyor yeter.
multijet verisyonuna binilerek az konfor çok tasarruf sağlanası araç...
sürücü kursundaki eğitimim boyunca sürdüğüm arabadır. nedendir bilinmez, ilk defa araba kullanıyor olduğumdan olacak bana çok mükemmel bir şeymiş gibi geldi. hatta geçenlerde kursta bu arabayı bekleyen çok insan vardı, hocam başka bir hocaya rica etti beni çalıştırması için, gittim ford focus'a bindirdiler beni, onunla devam ettim eğitime. ardından tekrar palio'ya bindiğimde hocama "o arabada rahat edemedim ya, bu daha iyi bence" dememle birlikte hocam çok şaşırmıştı. sanırım genel olarak tutulmayan bir araba, ama ben sevdim cahillikle.
2000 model 1.4 el versiyonuna sahip olduğum * az yakan araç. fiyatına göre hidrolik direksiyon, klima gibi özellikleri sağlayan araçtır.
fiatın en dandik arabalarından biridir. direksiyonu çok serttir ve doğan dan farkı yoktur. ayrıca iç donanımı da oldukça kötüdür.
direksiyonu sert değil aksine oldukça hafif olan otomobillerden biri. kullanması ve yönlendirmesi çok kolaydır. ancak sürücüsüne güven vermez.
hidrolik direksiyon olmasına rağmen sert direksiyonlu otomobiller için:
(bkz: fiat tempra)
(bkz: dacia logan)
"güvenlik önemli değil, ucuz olsun parçası bol olsun yeter" mantığının ürünüdür. *
kullanışı rahat ve kolaydır.seri hızlı bir arabadır fakat can güvenliği pek yoktur. fiyatına göre ideal bir arabadır.
on sekiz bin lira başlangıç fiyatı olan araç. alıp almamakta kararsız kaldım.
(bkz: uçan teneke)
01.01.2012 itibariyle piyasadan kalktı mı, kalkmadı mı merak ettiğim arabadır.
1.2 motoruna lpg takıldığı takdirde fazlasıyla ekonomik olan araç.
1998'de türkiye ile beraber kktc yollarında gözükmeye başlayan araç. kktc'de almayanları dövüyorlardı o yıllarda sanırım. iki motor ve iki donanım paketiyle gelmişti o yıllarda. 1.4 lt 8v motoru sadece 71 beygir gücündeydi. 0-100 km/s hızlanması 12.6 saniye süren bu araç maksimum 164 km/s hıza ulaşabiliyordu. 1.4 lt versiyonu 1.6 lt versiyonundan siyah tamponları, siyah aynaları ve siyah kapı kollarıyla ayrılıyordu. 1.6 lt 16v versiyonu ise HL donanım paketiyle geliyordu. 103 beygir gücündeki bu makine, 975 kg'lık düşük sayılabilecek boş ağırlığın da etkisiyle araca bir gti havası katmıştı. 0-100 km/s hızlanmasını 9.8 saniye gibi kısa bir sürede tamamlayan bu araç maksimum 186 km/s gibi hayli tatminkar bir son hıza çıkıyordu. palio'ların her iki motor versiyonu da 8.9 lt civarında yakıt tüketiyordu. 1.6 lt versiyonunda tamponlar, aynalar ve kapı kolları gövde rengindeydi, 16 v yazısıyla diğer versiyondan da ayrılıyordu.

palio, sürücü havayastığı, klima, yükseklik ayarlı hidrolik direksiyon, radyo teyp, sis farları, immobilizer, elektrikli ön camlar ve elektrikli aynalar gibi donanımlarla alınıyordu üst versiyonunda. opsiyonel olarak da yolvu havayastığı ve abs veriliyordu. yerden yüksek tasarlanmış bu otomobil, 1.6 lt versiyonda hayli tatminkar bir performans sunsa da yol tutuşunun zayıf olması nedeniyle kazalarda sıkla karşımıza çıkan bir araç olmaktan kurtulamadı.

ilk jenerasyonun sevimli tasarımı diğer jenerasyonlarda yakalanamadı. her ne kadar zamanla kalitesi vs. artsa da her zaman ilk jenerasyonunun yeri otomobil kullanıcıları için farklı oldu.

fıstık yeşili, turkuaz, kadife kırmızısı, ateş kırmızısı, silver, menekşe mavisi, beyaz gibi gövde renkleriyle dikkat çeken ilk jenerasyona, 2000 yılında 1.2 lt 75 beygir gücünde bir makine daha eklendi. bu versiyon 1.4 lt 71 beygirlik el versiyonundan hem daha ekonomik hem daha performanslıydı. (maksimum hızı 166 km/s idi) başlangıçta s paketiyle ithal edilen bu versiyon kısa bir süre sonra el donanım paketiyle gövde rengi tamponlara ve de elektrikli ön camlara kavuşmuş oldu.

elektrikli ön camların kimi araçlarda opsiyonel olarak sunulduğu doksanlı yıllar sonlarında palio, şüphesiz ilk jenerasyonuyla büyük sükse yapan, hatrı sayılır satış rakamlarına ulaşan dikkat çekici bir araçtı. siena isimli sedan versiyonu ve de palio weekend adını taşıyan station wagon versiyonu da hatrı sayılır satış rakamlarına ulaştı.
2003 yılından 2010 yılına kadar 1999 model kadife kırmızı rengine binmiş olduğumuz araç. boyası kalitesizdir, çok yakar, kaçması da iyidir. araba sürmeyi öğrendiğim bu araca eşek gibi bindik tık demedi. eşek gibi binilir hor sürülür fakat bana mısın demez taş gibi gider. ayrıca belirtmeden edemeyeceğim tamponları çok sağlam olan araba.
güncel Önemli Başlıklar