Arapçadan türkçe eklerle yapılan ad: (bkz: ayrımlılık). Farklı olma durumu; doğal, toplumsal ve bilince dayanan her olay ve olguyu bütün ötekilerden ayıran özellik.
farklılık, kendisini diğerlerinden ayıran özelliktir.farklılıklara tahammül etmek lazım.herkes tek tip olacak diye bir şart yoktur.
Ben farkliyim, cünkü ben sizler gibi degilim
Düsüncelerim, hayallerim, etrafimdaki insanlar farkli
Peki ama farklilik nedir?
Bir insanin kurdugu hayal midir farklilik?
Yoksa ulasmak istegi amac mi?
Farklilik belki de farkinda olabilmektir...
--spoiler--
öteki insanlardan daha iyi olmasam bile, hiç olmazsa farklıyım.
--spoiler--
insan, onu hayvanlarla benzeştiren ilkel ve zorunlu içgüdüleri sayesinde aslında hayvanlar gibi birbirinden farksız şekilde yaşarlar, toplumsal sınıflarımız hayvansal sınıflarla benzeşir, aynı ilkelerle ayrılır, peki onlardan farkımız nedir, rasyonel düşünebilme yeteneği, öngörülerimiz, empati kurabilmemiz, iç güdülerimizi baskılayabilmemiz, bunu başarabilen insan farklılık kazanır. bir insanın ben insanım diyebilmesi için bunu kanıtlaması bir hayvan gibi hareket etmemesi gerekir.
insanlar tarafından yaratılması beklenen olgu.
toplum bu olguyu yaratamayanları içerisinde sindirir ve ne doğdukları tarihe yazılır ne öldükleri. bu olguyu yaratabilenlere ise ne mutlu! m.ö. 300'lü yıllarda yaşamış olsalar da m.s. 2000'li yıllarda dahi haklarında konuşulur.
iyi bir şey ve güzel bir şeydir. genellemeci ve dar ideolojik pencerelerden bakan insanın korktuğu ve korktuğunu kabul etmediği şeylerin başında gelen hede.
Sağ görüşü eleştirince solcu olmak solu eleştirince sağcı olmaktır.
Ayrılan özellik.
Kimse farklı değildir.
Çünkü herkesi kefeni aynı renktedir.
"...Belki de insanları birbirinden ayıran en önemli şey; kimilerinin her şeyden önce geçmişte, kimilerinin de yalnız içinde bulundukları dakikada yaşamalarıdır..."

(iklimler - Andre Maurois, s.37)