bugün

milli klavye düzenimizdir.
dilimize daha uygundur ve kullanması daha kolaydır.
hükumetimizin f klavye kullanımını teşvik etmesi takdire şayandır.
Kullanan insanların kalmadığını düşündüğüm bir klavyedir.
adliye ve resmi dairelerde gördüğüm başkada kullanan insan görmediğim klavye tipi.
o zaman piyasadaki laptop'larında klavyesini f yapın efenim. * * * * * *
Hükümet tarafından öğrencilere ücretsiz dağıtılacak tablet bilgisayarlar " Türkçe F klavyeli " üretilecekmiş.

http://www.yenicaggazetes...bergoster.php?haber=55086
q klavyede bakmadan yazabilmeme kullanmaya alışmak istediğim klavye. bir dönem f klavye kullanmış biri olarak bence türkiye için fazlasıyla uygun.
f klavye ile ilgili bu başlıkta da sıkça görülen bir yanlış bilgiye parmak isterim.
f klavye; (bkz: #12731171) numaralı entry'deki ya da internetteki diğer sitelerden usulüne göre 10 parmak kullanılırsa (ki q klavyeden 10 parmak f klavye kullanmaya başlamak günde en fazla yarım saat alıştırma ile en fazla 1 aydır) tuşlara bakmadan yazmayı sağlayan bir klavyedir.
yani sol ve sağ işaret parmaklarınızı a ve k tuşlarının (q klavyedeki f ve j harfleri) üzerine koyarsınız, akabinde diğer parmaklarınızın yazacağı harfler bellidir.
bu yüzden f klavye ile yazarken otomatikleşir, klavyeye bakmaz, sadece her parmak altına denk gelen sıradaki harflere basarsınız.
çoğu yerde okuyorum. "piyasadaki çoğu laptop q klavye ile üretiliyor, o yüzden f klavye kullanmak, alışmak ve f klavye geçmek zor" diye.
bu çok ta doğru değildir. f klavyeye alıştığınızda, önünüze q klavye bir laptop konsa bile işiniz çok kolaydır aslında.
bilgisayara denetim masası bölümünden f klavyeyi eklersiniz. artık her ctrl+shift'e bastığınızda o bilgisayar q klavye ile f klavye arasında geçiş yapar. siz de önünüzde q klavyeli bir bilgisayar olsa bile, f klavye tuşlara bakmayı gerektirmeyen bir klavye olduğundan, ctrl+shift tuşlarına bastıktan sonra f klavye olarak 10 parmak yazmaya başlarsınız o bilgisayarda.
kısacası: f klavyeye alıştıktan sonra, q klavyeli bir bilgisayarın klavyesini değiştirmeden, f klavyeye çevirerek, kolayca kullanırsınız.
Adımı yazarken terlediğim klavye. "Alışınca" konusuna katılmıyorum. Bu bir alışkanlık meselesi olmamalı. Hangisi ile rahat iseniz onunla yazınız. Birçok bilim insanı uluslararası dillerde makaleler, bilimsel yazılar hazırlıyorlar. Bu anlamda Q klavyenin konforu yüksektir. Fakat Türkçe dizin söz konusu olduğunda F klavye kullanmak daha rahatlık sağlar. Devlet memurlarının çoğunun her iki klavye türüne de ihtiyacı olmayacaktır; çünkü tetris sadece ok tuşları ile oynanır; ki bu her iki klavyede de aynı yerdedir.
memur klavyesi olarak bir zamanlar nam salmış klayvedir.
lanet edilesi klavye türü. hele q klavye' le internet canavarı olan bizler için ister istemez zor olamakta. ayrıca daktilolar genelde f klavye olurmuş, genelde değil hepsi öyleymiş.
q klavyeye karşı herhangi bir üstünlüğü ya da ezikliği bulunmayan klavye. kimine göre q klavyeden daha iyi, kimine göre ise daha kötüdür. bu kadar.
milli klavyemizdir.
on parmak kullanabildiğim klavyedir. devlet memuru olmak böyle bişey. sanki milli uçağımızı kullanıyoruz amk.
şu an kullandığım klavyedir. fgğıodrnhpqwuieaütkmlyşx<jövcçzsb., sırasındadır. q dan daha kolaydır. ama * eğer ki alıştıysanız yanınızda götürmenizde fayda var. *
finale girme şartı olarak yazmayı öğrenmem gereken lanet olası klavye çeşididir. ulan bir entryi 10dkda yazıyorum. Allah cezanı versin adını bilmediğim bmg dersi hocası.
10 parmak yazan adama saygı duyarım ben.
dün 15 tl vererek edindiğim şu an kırıp atmamak için kendimi zor tuttuğum klavye türü.kararlyım başaracam.
eğitim bilimlerine giriş dersinden geçmeme tek umut olmasına karşın 1 hafta kala hala çalışmadığım klavye.
asker de zorunlu olarak kullandığım ve bir daha görmek istemediğim klavye türü. okula yeni başlayan çocuğun alfabeyi öğrenmesi gibi bir his verir
ilk başlarda öğrenmesi zor olan ama; öğrendikten sonra yazması çok rahat olan klavye.
bilgisayar laboratuvarlarında q klavyeyle büyümüş çocuklara işkencedir.
türkçe yazan bireyler için gayet kullanışlıdır. asıl sorgulanması gereken bu ülkede niçin Q klavye vardır, hele günümüzde b.sayar ve internet nerdeyse kağıt kalemin yerini aldığı zamanda. milli eğitim bakanının okullarda q klavyeyi yasaklaması gerekir, yasak deyince hemen üstüme gelmeyin, sonuçta bu disiplin işi, türksen f yazarsın arkadaş.

q klavyeyi kavramış bi bünyeye de f öğren demek ayrı bir işkencedir ona katılıyorum. bari gelecek neslimizi kurtalamı şu batılı q düzeninden.
araştırmalar sonucu oluşturulmuş türk klavyesidir. tuşlar, klavye üzerinde türkçedeki kullanım sıklığına göre yerleştirilmiştir. alışıldığı zaman inanılmaz rahat ve kullanımı kolaydır. alışması da kısa sürer.
bilenin q'da da çevirerek 10 parmak devam edebildiği, q'yu kullananın böyle bir şansının olmamasından, bileni 1-0 öne geçiren klavyedir.
onparmak yazım tekniği kullananlar için vazgeçilmez olan klavye türü. bu klavye ile konuşma hızında yazabilenler için yorgunluk pek vermez, zira en çok kullanılan harfler en güçlü parmakların mıntıkasına girer.

mucidi için: ihsan yener
sikerler öyle klavyeyi.