q klavye 

kapat
  1. f klavye olmayan klavye.Fifa oynayan icin degismez klavye.En yaygin klavye.
    #195265 (burningfingers, 24.04.2006 20:22)
  2. harf dizilimi ingilizce'ye göre yapilmis klavye cesidi.

"QWERTY" ve "QWERTZ" olarak iki cinsi vardir. Ikinci cinsi almanlarin cinsliginden cikmistir.
    #195272 (aftermath, 24.04.2006 20:23 ~ 20:25)
  3. türkçe'ye has 7 harfin en kullanışsız yerlere yerleştirilmesiyle oluşan "Q türkçe" klavyenin kullanımı daha yaygındır. (bkz: klavye)
    #195366 (atipik, 24.04.2006 21:05)
  4. qwerty klavye (klavyenin ilk 6 harfini olusturan karakterler) olarak da anilir.
    #1429319 (maxisky, 19.03.2007 14:18 ~ 14:56)
  5. 19. yüzyılda daktilo teknolojisi daha henüz çok gelişmediği için, daktilo tuşlarına hızlı basıldığında harfler üst üste denk gelebilmekteydi. bunun üzerine amerikalı daktilo üreticileri üretim tekniklerini geliştirmek yerine daha pratik bir çözüm yolu buldular. kullanıcıları yavaşlatacak, en çok kullanılan harfleri birbirinden uzak olan bir klavye. yani qwerty, yani q klavye. aradan geçen yıllarda, teknoloji gelişip, bu üst üste gelme sorunu çözülmüş olsa bile q klavyeye alışmış binlerce kullanıcıyı başka klavyelere geçirmek sorun oldu. ve böylelikle birçoğumuzun bilgisayarında bulunan kullanışsız, yavaş q klavye hayatımıza yerleşti.
    #2542287 (unusual suspect, 01.11.2007 01:28)

© 2008 - uludağ sözlük

q klavye başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. q klavye ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu q klavye nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» radovan karadzic » yedi iklim » betimle beni behcet » eski sevgili » baskici bir ailede yetismek » kurtlerden nefret etmek » trevanian » farmakodinamik » burhan altintop lost ta oynasin » cheapdeath » gulce » ritmik jimnastik dunya kupasini izlerken 31 cekmek » azerbaycan milli futbol takimi » ali kirca » karisina kahvalti hazirlayan erkek » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » yurdum insani diyen yurdum insani » facebook u olmayan uuserlar » mahalle dugununde salsa yapan cift » i love this game » diablo 3 » askta cok ince hesaplar yapmak » anatomi dersinde eski sevgiliye disseksiyon yapmak » dam ustunde saksagan kovalaya eski sevgili » 2008 ekonomik krizi » seri halde arti oy veren melek » libido azalmasi » www muratboz com » kurtlar vadisi pusu » recep tayyip erdogan in msn i » hand in glove