bugün

q klavye kullanan biri icin olumcul derecede kullanmasi zor klavye çeşidir.Harflerin dizilimi farklidir.ikinci dünya savaşindan kalmiş kimi devlet dairelerinde gorulur.
türkce'ye q klavyeden daha uygun harf dizilimi olan klavye cesidi.
kullanımı q klavyeden on kat daha kolay olan ve aynı bilgisayarı kullanan diğer insanları deli eden klavye tipi.
50' li yıllarda türk dilinin özelliklerine göre oluşturulmuş klavye türü. türkçede en çok kullanılan harfler ve parmakların işlerliği dikkate alınarak hazırlanmıştır. bu yüzden türkçe bir metni iyi bir f kulllanıcısı iyi bir q kullanıcısından daha hızlı yazar. nitekim uluslararası yapılan daktilo yarışmalarında, çoğunlukla türklerin birinci gelmesinin nedeni f klavyeye bağlanır.ancak q klavyeyle başlamış birisinin f ye dönmesi oldukça zordur. resmi kurumlarda özellikle okullarda f klavye tercih edilir.
ziraat bankasının kullanmakta ısrar ettiği ve bankada işe yeni girenlerin bir işlemi 15 dakikada yapmasına neden olan klavye cinsi.
şu entry girmek için çabaladığım klavye çeşidi, kullanım açısından sadece 'işkence' kelimesi onu tanımlamaya yeter.
q klavye'ye alismis bünyenin ilk kullanim asamasinda sövdügü klavye.
(bkz: öf klavye)
Normal bilgisayar klavyesini ' F' Klavyeye çevirerek, yazma konusunda biraz olsun tecrübe kazanabilirsiniz....! ! ! (öğrenmenizi önemle rica ederim, çünkü dışardan gözüktüğü kadar zor değil, hatta harfleri bu kadar rahat kullanabildiğiniz için, yazı yazmak hobiye dönüşebiliyor)

(bkz: nolur silme)
Türkçenin sözcük yapılanmasındaki sesli, sessiz harflerin kullanımı, sıklığı, dizilişlerini dikkate alarak yaratılmış; sağ ve sol eldeki parmaklara yazı yazarken makul ve dengeli yük bindiren, bu nedenle de ülkemizi hızlı daktilo kullanma yarışmalarında sık sık birincilik kürsüsüne çıkaran; nasıl basiret bağlanmasıysa artık, terk ettiğimiz, dünya üreticilerine de bizim için özel ürün ürettirme fırsatını neredeyse kaçırdığımız; türkçeyi gerçekten yoğun ve hızlı yazmak isteyenlerin asla vazgeçemeyeceği, yalnızca bu soruna çözüm bulamadığı için dizüstü almaktan insanı vazgeçirtecek denli tutkunluk yaratan, uğruna azıcık fanatik olunabilecek belki de tek şey; f klavye kullananları sevelim, onları koruyalım.
insan sabrını zorlamakta son nokta.
q klavyeyi bilen birinin alışmasının bir kaç gün alacağı klavyedir. parmaklar kendiliğinden gidiyor sonrasında. ayrıca memur klavyesidir.
u, i, e, a, t harflerinin yanyana olduğu benim de kullandığım klavye. nickimin fikir babası.*
f klavyenin tarihçesi ve konuyla ilgili yazı arşivi için:

http://dosya.hurriyetim.c...lerimiz/fklavyebabasi.asp

"F klavyenin öyküsü

Bilimsel temellere dayalı standart bir Türk klavyesi geliştirilmesinin zorunluluğuna inanan ihsan Yener, bu konuda 1946'dan itibaren daktilo öğretmeni sıfatı ile sürdürdüğü çalışmalarının dikkate alınmasını ancak 1955'te başarabilmiş. 'Yabancı uzmanlarla da pekiştirilmiş ihtisas Komisyonu'nca oluşturulan 'On parmak yöntemi ile Türkçe için ideal Klávye'yi 20 Ekim 1955'te 'Bakanlıklararası Standardizasyon Komitesi'ne 'Standart Türk Klavyesi' olarak kabul ettirmiş.

Türkiye'deki tüm daktilo makinelerinin Millî Klavyeye dönüştürülmesi, 1963 yılında Gümrükler Kanunu'na eklenmesi ve 1974 yılında 'Türk Standartları Enstitüsü' tarafından 'Zorunlu Standart' olarak kabul edilmesiyle kesinleşmiş. 25 yıllık bir mücadelenin sonunda kendisine inananların da yardımları ile o günlerde 'Klavye inkılabı' olarak anılan bu standardizasyonu gerçekleştiren ihsan Sıtkı Yener , bu sebeple 'F Klavyenin Babası' olarak da anılıyor."
Hakkında her türlü kötü düşünce ve planlara * * sahipken, çok sevdiğim bir arkadaşım ile hakkında yaptığımız tartışma sonucu saygı duymaya başladığım klavye çeşidi. Öğrenmenin yaşı yok ne de olsa.

Sonuç: Bir neslin q klavyeye alışmasına neden olanlar yakılmalı!
şu anda üzerinde işkence çektiğim klavye çeşidi. Q klavyeye alışan bir insanın daha önce hiç klavye görmemiş gibi hissetmesine neden olan hede. *
genelde türkiyedeki kamu dairelerinde hala kullanılmakta olan ve bilgisayarlarımızda hala var olan daktilodan gelenler için bilgisayara aktarılmış olan bir klavye türüdür.
on parmak eğitimini aldığım klavye dizilimidir, halen daha gözlerim bağlandığında etarfımda duyduğum sözleri yazabilirim, q klavyeye tercih ederim.

harf dizilimi ise şu şekildedir;

f g ğ ı o d r n h p q w
u i e a ü t k m l y ş x
j ö v c ç z s b . ,
ticaret lisesi okuyanların kazandığı tek güzel şey, acaip keyifli, çok hızlı yazabiliyosunuz, etrafa hava atabiliyosunuz, canım benim...
büyük bir işkencedir. kesinlikle q klavyecilerin korkusudur. *
adliye önlerinde gördüğümüz arzuhalcilerin kullandığı klavyedir.
bir çok okulun bilgisayarr laboratuvarına milli eğitim tarafından yollanan, okullarda kullananlarında bir çoğunun zorlandığı klavye türü.*
Vakti zamanında okulumuza gelen bilgisayarın klavyesi f klavyeydi. Öğretmene klavyelerin Q klavye olarak değiştirilmesini söyledik. kendisi; "Hehehe, F klavyeye alışın değişmeyecek bakın biz de kullanıyoruz." demişti ancak birkaç gün sonra kendi bilgisayarına bakınca q klavye olduğunu öğrendik ve dumurlara uğradık. Ancak 2 ay sonra tamamen alıştığımı hatırlıyorum. Gerçekten Q klavye ile 180 derecelik fark var bu f klavyenin. Ama yazması zevkli oluyor yine de...
yeryüzünde bir tek benim kullandığıma inandığım klavye çeşidi.
Askerde yazıcı olma sorunsalıyla karşılaşan üniversite mezunu arkadaşlardaki ortak sıkıntı.
güncel Önemli Başlıklar