bugün

bir röportajında eşşek herifin geçtiği mahalle neyse ekmek teknesi'nde anlattığım mahallede aynıdır demiştir.
bir baba söylemidir.
'en azından gözlerim güzel' diye övünen heriftir.
biçok erkeğe demek istediğim laftır ! " ulan eşşek herif yeter be " diye haykırasım gelir bazen ve suanda da olmus olduğu gibi haykıramadan susarım.
"asbüke" ne demektir bilenler eşşek herif okurlarıdır. Nadide küfürleri, romen lehçesi ile dolu konuşma balonlarına sahip karakteri Çingen selim ile eşşek herif, hem yeni küfürlerle ufkumuzu açmış hem de yıllar boyu eşşek kaç "ş" ile yazılır tereddütü yaşatmıştır. Şimdi dizi ve filmlerde oynayan Hasan Kaçan ile de yolları ayrıldı ama Eşşek Herif'in küfürleri unutulmadı. (Habertürk)

- Aslında abartıldığı kadar küfür olduğunu hatırlamıyorum eşşek herif'te. O küfürlerinden ziyade futbol merakı ve fırlamalıkları ile yer etmiş aklımda. Eşşek herif adını hiç bilmediğimiz bir karakterdi. hasan Kaçan bunu okuyucunun hayal gücüne bıraktı. Bant şeklindeki maceralarında sadece kendisi değil adını öğrenemediğimiz babası da sık konu olurdu. Asıl kahramanlar onlardı zaten: Eşşek Herif, eşşek herif'in babası, Çingen selim ve Deli Ziya. Alıntı da Deli Ziya unutulmuş. Salatalık yemek istediği zaman terine basardı tuzlansın diye, iğrenç de mi, değil işte. Deliydi o çünkü. Yabancı dil öğrendim diye koştura koştura gelen eşşek herif bunu babasına göstermek için "asbüke devlam mitlancos" deyince şaplağı yemişti. Çingene dilinde miydi bilmiyorum, hiç öğrenemedim. Yalnız bende de bunları hiç bir yere bakmadan eklediğimi dikkate alacak olursanız deve hafızası olsa gerek. Üzerimizde büyük etkisi vardı eşşek herif'in, çünkü o çağlarda hepimiz birer eşşek herif'tik.
bir hasan kaçan karakteri.
(bkz: gırgır)
(bkz: nurtop)
(bkz: ayfer)
http://galeri.uludagsozlu.../g/e%C5%9F%C5%9Fek-herif/

(bkz: deli ziya)
sıfat tamlaması olup, herifin muhtelif bir özelliğinden bahsedilmektedir. yalnız ufak bir hata! tek 'ş' ile yazılmalı idi.
80'li yılların efsane gırgır dergisi karakteri.