bugün

Bireylerin gelişim özelliklerini ve öğrenme ilkelerini inceleyerek, eğitim ortamlarını etkili bir biçimde düzenlemeyi ve eğitim-öğretimi verimli biçimde gerçekleştirmeyi amaç edinen uygulamalı bir bilim dalıdır.
(bkz: vakog)
(bkz: nlp)
odtü de eğitim fakültesinde en az bir dönem verilen ama sohbet etmeyi öğretmekten başka bir halta yaramayan gereksiz bir derstir.
eğitim fakültelerinde verilen ve bir dönem boyunca çocuğun anne karnında 6 yaşına kadar gelişim süreçlerini işleyen ama öğretmenlikte ne işe yarayacağına bir anlam veremediğim derstir.
psikolojinin bulgularının eğitim ve öğretime uygulanarak kolaylıklar ve ilerlemeler sağlanması eğitim psikolojisinin konusuna girer.
eğitim sürecinde bireyin davranışlarını etkilemek ve değiştirmek konusunda eğitimcilere yol göstermektedir. başlıca konusu eğitim ve öğretimin kalitesinin yükseltilmesi, eğitim-öğretimin düzenlenmesi, gelişim özellikleri ile eğitim arasındaki ilişkilerin ortaya çıkarılması ve benzerleridir.
Eğitim, en çok psikoloji bilim dalından yararlanır.
Psikoloji, insan davranışları­nın ne olduğunu, hangi faktörlerin bu davranışlan etkilediği­ni inceler. Eğitim-insan davranışlarının nasıl kazanılacağını araştırır.
Eğitim psikolojisi;Bireylerin gelişim özelliklerini (bebeklik,ilk çocukluk,son çocukluk,erinlik ve ergenlik dönemleri) ve öğrenme-öğretme ilkelerini inceler.Eğitim ortamlarını en etkili olarak gerçekleştirmeye yardım eder.
--spoiler--
Eğitim-Psikoloji ilişkisi, eğitim psikolojisinin tanımı ve işlevleri, öğrenme ve gelişim ile ilgili temel kavramlar, gelişim özellikleri (bedensel, bilişsel, duygusal, sosyal ve ahlaki gelişim), öğrenmeyi etkileyen faktörler, öğrenme kuramları, öğrenme kuramlarının öğretim süreçlerine yansımaları, etkili öğrenme, öğrenmeyi etkileyen faktörler (motivasyon, bireysel faktörler, grup dinamiği ve bu faktörlerin sınıf içi öğretim sürecine etkisi)
--spoiler--
eğitim fakültesi ve öğretmen liselerinde okutulan iğrenç bi ders.
Eğitim süreci içinde insanların nasıl öğrendiğini, eğitsel müdahalelerin etkinliğini, öğretimin psikolojisini ve sosyal psikolojisini araştıran ve konu edinen psikoloji içindeki bir alandır.

Gerçi türk eğitim sisteminde psikolojiye pek bakılmıyor. ya öğrenci anlamıyor olur ya da öğretmen anlatamıyor olur. fazla pesimistiz sanırım.
Öğretmen liselerinde 10.sınıfta verilen meslek dersi. Biraz abartı bi ders taa dıdınin dıdısı işleniyor . Ezber bi ders olduğu için genelde öğrenciler not yükseltmek için kullanırlar. Bide yanımda 'öğretmenlik mesleğine giriş' dersi vardır.
eğitim fakültelerinde gösterilen, bazı eğitimcilerin tembelliği yüzünden kendi kendimize öğrenip öğretmek durumunda kaldığımız derstir.
her eğitim dersinin birbirini tekrarı kuralını bozmayan psikolojiye giriş ve eğitim bilimine giriş dersinin harmanlanmış halide denilebilir ayrıca ba ile geçtim ama nasıl oldu bu hala çözemedim.
lısede ısmı bıle mıdemı bulandıran unıversıtede egıtım fakultesı okumama ragmen hala bılgılerını hatırlayıp kpss denemesı cozmemı saglayan bılım dalıdır.
sözlükteki 98 lileri ortaya çıkartan ders*.
Eğitim fakültesinde okumayanların ilk duyduklarında dandirik olduğunu düşündüğü fakat iyi bir hocanız varsa birçok kuramı ve görüşü öğrendiğiniz boş olmayan, ilgi çekici ders.
an itibari ile "cc" ile geçtiğimi öğrendiğim ders. hani dc ile ortalamayla bile değil. ulan amma rahatlattı.
hocayı hiç görmeden 75 ile geçtiğim ders .
istanbul'da servet şen bunun piridir.