bugün

türkiye nin ikinci üniversite korosunu OTDÜ de kuran bestekardır.
Besteci Erol Sayan, 1936 yılında Kastamonu'nun Araç ilçesinde doğdu. Endüstri Meslek Lisesi'ni bitirdi. 1961 yılında Ankara Radyosu sanatçı sınavını kazandı ve emisyonlara tanburla katılmaya başladı. Dr. Recai Özdil'den almış olduğu armoni bilgisini eserlerine uyguladı ve bu konuda derinlemesine araştırmalar yaptı. Hocası ismail Baha Sürelsan'ın evindeki akademik müzik çalışmalarına katıldı. Müziğimizde çoksesliliğin, yine müziğimizde var olan "niseb-i şerifeler" (şerefli oranlar) yoluyla geliştirilecek teknikle olabileceğini buldu ve geliştirdi.

1963 Yılında Türkiye ve Ortadoğu Amme Hizmetleri idaresi Yüksek idarecilik Kursunu tamamladı. 1954'te başladığı müzik çalışmalarında edindiği bilgileri,

1964 yılına kadar Erkek Teknik Yüksek Öğretmen Okulu'ndaki öğrencilere teorik olarak verdi ve daha sonra temel bilgiler yanında koro çalışmaları da sürdürdü.

1967'de Ankara'nın ilk, Türkiye'nin ikinci üniversite korosunu Orta Doğu Teknik Üniversitesinde kurdu. Konserler yanı sıra bilgisayar eşliğinde Ulusal Müziğimizin perde ve frekans hesaplarıyla ilgili bilimsel çalışmalar yaptı. Ulusal Müziğimizin ses sistemi, makamların oluşmasında kullanılan elemanların ve makamların anlatımı, usûl şifresi, vuruşlarda disiplin ve perde adlarının kolay anlaşılır hale getirilmesi çalışmalarına bu yıllarda başlamıştır.

1983-84 eğitim yılında iTÜ Türk Müziği Konservatuarında repertuar dersleri vermek üzere göreve başladı. Halen sürdürdüğü bu göreve paralel olarak ODTÜ'den aldığı davet üzerine 2002-2003 eğitim ders yılında ODTÜ'de Türk Müziği dersi vermektedir.

Değişik formlarda 3OO'ün üzerinde, TRT repertuarında ise 156 eseri vardır. Çeşitli kurum ve kuruluşların düzenlediği beste yarışmalarında çok sayıda birincilik almış, 1985 yılında TRT'nin düzenlediği yarışmada "Ömrümüzün Baharı Birlikte Geçsin" adlı eseri ile birincilik kazanarak Asiavision şarkı yarışmasında ülkemizi temsil etmiştir. Demek, fakülte ve üniversite korolarıyla 230 konser vermiştir.

Erol Sayan, evli ve iki çocuk babasıdır.
*
kendisinin kaleme aldığı bir adet "tuğla" şahsımda mevcuttur. ulusal müziğimiz adıyla yayınlanan bu "tuğla" tam 688 sayfadır.
spiritüalist imiş kendileri.
ruh celselerinden filan bahsederek gece gece ürpertmektedir.
türk sanat müziğine unutulmaz eserler vermiş bestekarlardan.

Geçsin günler haftalar aylar mevsimler yıllar - Güfte: Enis Behiç Koryürek
Hep sen geleceksin diyerek - Güfte: Erol Sayan
Kalbe dolan o ilk bakış - Güfte: Mehmet Gökkaya
(bkz: kimseler duymadan)
http://www.youtube.com/watch?v=z3hUQ8n2u-4
bir değişiklik olmazsa bu cumartesi akşamı tarihin arka odası'na konuk olacakmış.
atatürk'ün ruhunu çağırmış, ruh kendisini azarlamış..

http://www.youtube.com/watch?v=VshbfNTjxSk

ben de geçen hitler'in ruhunu çağırdım, "kemal'le tavla oynuyorur her seferinde mars ediyorum" dedi. ara ara ben de çağırıyorum.
Türkiye'nin yaşayan son bestekarı. Türk müziğinin yaşayan efsanesi. Karakteri de müthiş biri. Hala yakışıklı. Sesi de çok güzel. Yeter övdük diyemiyoruz. Çünkü (bkz: hastasıyız dede).
vakti zamanında tarihin arka odası programına konuk olması vesilesiyle ekranlarda görme şansımız olmuş olan büyük sanat adamı.