bugün

isyankarlık dönemi.*
Ne yazik ki butun herkesin gecirdigi kahrolasi bir donemdir.Butun vucudu fukulasi sivilceler basar.Cinsellige egilim artar.Abaza da olabilirsin,escinsel de.Pisman olunabilecek hatalar bu donemde cok yapilir.Ergenligin ben... (bkz: hahaha)
sarhoş gibi davrandığın dönemdir.Dönem bitince ulan ne aptalmışım dersin aynı sarhoşken sabah uyandığında ulan nabtm bn diceğn gibi.
kişinin özgüvenini 8 yıl boyunca kaybettiği dönemdir. kendinizi beğenmezsiniz. bir idolünüz vardır hep. ya da idoller. onların hiçbir sorunu yokmuş gibi düşünürsünüz. bu dönemde insan kendi için değil toplum için yaşar. dış görünüm ön plandadır. reis olmak ister. popüler olmak ister. bu dönemde çocuğa koyulan yasakların bir çekiciliği vardır. yasakların en fazla çiğrnendiği yaştır. ama güzeldir işi bilene. seyrettiğiniz zaman böyle insanları bu insanların aptalca tavrını gülersiniz. kendinizinde bazen yaptığını bilerek...
alnın ve şakakların sivilceden görünmediği, gece uykudan uyanarak kahretsin gene mi banyo yapacam denilen, aynanın karşısında en çok geçirilen zamandır. hiçbir sorumluluk yoktur. okula git , kız peşinde koştur, maça git, saçlara jöle sür v.b.
Literatürde fırtınalar dönemi olarak da bilinen bu dönem 13-21 yaş grubunu kapsamaktadır. Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde ise ergenlik dönemi 25 yaşa kadar uzayabilmektedir.
Ergenlik dönemi kişinin çocukluktan yetişkinliğe geçişe uyum süreci olarak tanımlanabilir. Bu dönemde ergen cinsel kimliğine uyum sağlama ve kimlik oluşturma çabası içinde pek çok hayat deneyimini bir arada yaşadığı için çok değişken bir ruh haline sahiptir.Tüm dünya ülkelerinde intihar ergenler arasında ilk üç ölüm nedeni arasında anılmaktadır. Bu da sorun çözme konusunda deneyimsiz olmalarıyla ilişkilendirilebilir.
Karşı cinse duyulan ilgi, arkadaşların önem kazanması ve aileyle ayrışma dönemin en temel konularıdır.Ülkemizde YGS ve LGS'nin bu döneme denk gelmesi ise talihsizliktir.
yüz çehresinin mayın tarlası gibi olduğu sivilceli dönem.
Ergenlik dönemi; Ergenlerin her konuda kendilerini haklı gördükleri ve her daim anlamsız bir sinir ve dert içinde oldukları dönemdir. Ergenlik döneminde bulunan bireyler özellikle arkadaşlarına çok düşkün olmalarının yanı sıra bazen ailelerinden bile ön planda tuttukları arkadaşlar benimserler. Bu yüzden zaman, zaman aile ile ergen arasında tatsızlıklar ve anlamsız gerginlikler yaşanabilir ve bunun sonucunda ebeveynler istemeden kırıcı olabilirler. Sonuç olarak ergenlik dönemini yaşayan bireye daha töleranslı olmak ve onu uzun, uzun dinlemek sizi arkadaşları gibi görmesine neden olur ve ev ortamında da gayet huzurlu ve güzel bir ortam olurşur.
beyin, vücut ve aile arasındaki uyumun bozulduğu, huzursuzluğun tavana vurduğu, tırtılın kelebeğe dönüşme süreci.
(bkz: blu çağı)
temel ihtiyaçların dörde çıktığı dönemdir.
(bkz: giyinme) (bkz: barınma) (bkz: beslenme)*
Sivilceli,bolisyanlı,karşı cinse daha tehlikeli bakmaya baslayan bir dönemdir ki keşke yaşanmadan atlanabilse o kısım ,doğumundan ölümüne kadar en çirkin olunan zamandır çabuk geçmesi dilenir nitekim çabukta geçer
anne: bu cd senin mi?

çocuk: galiba.

anne: güzel sakla bari.
iklim, genetik, beslenme gibi faktörlerle gecikme veya erken başlama gibi farklılıklar olsa da genellikle 11-12 yaşında çocuklarda başlayan yetişkinliğe geçiş evresidir.
östrojen ve androjenlerin salgılanmaya başlamasıyla gelişimi tetikleyen ancak bununla beraber çeşitli psikolojik sorunları da beraberinde getiren bir evredir.
fiziksel açıdan değişim yaşama, bireyde psikolojik değişimleri de getirir.
kızlarda göğüs büyümesi, regl dönemi gibi alışık olmadıkları bu yeni durum ürpertebilir. toplumsal açıdan da bastırılmış cinselliği olan kız, ilk başlarda kendini suçlu hissedebilir. bir taraftan da bu yeni süreç farklı heyecan ve duygulara itecektir.
erkeklerde boy uzaması, tüy veya kıl çıkması (koltukaltı, gövde, bacaklar, penis vb. bölgelerde), ses çatallaşması, androjen hormonu salgılanması ile penisin ereksiyon olması ve cinsel haz alma gibi yeni durumlar görülür. özellikle cinsel keşif denilebilecek bu yeni haz karşı cinse ilgiyi artırır.
kız ve erkek bireyde ortak görülen bazı psikolojik sorunlar vardır:
yeni bir sürece alışmakta zorlanan ve hormonlarının da etkisi altına giren birey; asabiyet, yalnız kalma isteği, insanlar tarafından anlaşılmama, yaşamını boşlukta hissetme, özgürlüğünün kısıtlandığı gibi düşüncelere sahip olacak bunu da hareketlerine ve günlük yaşamına yansıtacaktır.
bu dönemde bireye yanlış yaklaşım ileride sorunlara yol açabileceğinden anlayışla ve dikkatle yaklaşılmalıdır.
temizlik sonrası;

anne: bu cd senin mi?

çocuk: galiba.

anne: güzel sakla bari.
(bkz: uludag sozluk sol frame)
kisiden kisiye degisen eylemdir. ben agir gecirdim mesela. neyse ki simdi o cocuk gitti yerine basarili genc bi adam geldi. o donemden tek kalan iz sol elimdeki 3 dikislik yara izi.
hayatın en saçma sapan dönemidir.
kimisi bu dönemi çok normal geçirirken kimileride kıvranarak geçirir. ben o kıvrananların arasındaydım.. hiç bir değişimi kabul etmeyen, hiç bir eleştiriye ve öğüte sıcak bakmayan, konuşmayan, her zaman çok sinirli ve ablamın aldığı mp3'ü kullağından çıkarmayan bir ergendim, kumandalar, taraklar hatta bazen sandalyeler hava uçardı. neyse ki doktorumuz imdadımıza yetişti.
fiziksel yapinin degisime basladigi , ruhsal yapinin ise tamamen agrasiflesme yolunda ilerledigi. insel arzunun tavan

yaptigi , mastribasyonun gunde sayisinin en az iki oldugu ( her iki cins icinde gecerli )

donemdir. Genelde sapiklik on plandadir. ve yine genelde ergen genclerimiz kendilerinden buyuk karsi cins e ilgi duyarlar. ( MILF ci ) olurlar.
boktan bir dönemdir. ses çatallı, burun kocaman, yüz hatları ilgiç bir şekilde abuk subuktur.

konuşurken her an ağlayacakmışsınız gibi ton değişikiikleri olur sesinizde. hep atarlısınızdır. bu dönemde sevgilisinin adını dövme yaptıranlar, telefonuna 'helalim !!1!'' diye kaydedenler görülür. kızmayın ergendir o.

kısacası, boktan bir dönemdir ergenlik dönemi.
Ergenlik (puberte), insanlarda meydana gelen "yetişkinliğe ilk adım" evresidir. Ergenlik, çocukluk çağı ile yetişkinlik çağı arasındaki geçiş dönemidir. Ergenlik, bireyde çocuksu tutum ve davranışlarının yerini yetişkinlik tutum ve davranışlarının aldığı, cinsiyet yetilerinin kazanıldığı, bireyin erişkin rolüne psikolojik ve somatik olarak hazırlandığı dönemdir. Çocukluk çağı olarak adlandırılan yaşlarda, sosyal toplum bilinci (süperego) gelişmemişken, ergenlik dönemine giren gençlerde toplumsal kabullenilme, bir grubun parçası olma (süperego ve ego) kavramları gelişir. Vücut hormonlarınıdan cinsiyet ile ilgili olan (sekonder cinsiyet hormonları) östrojen veya androjenlerin üretimi bu dönemde pik yaptığından ergen adayının psikolojisi sebepsiz değişimler gösterir.Ergenlik dönemi insanlardaki 5 dönemden biridir.Ancak bilim adamlarının ergenlik dönemi ile ilgili görüşü sadece çocuklar belli bir yaşa geldiğinde bu döneme girince sadece yavaş yavaş yetişkinlik kazandıkları için BM ve bilim insanları ergenliğe girenlerinde hala çocuk olduğunu kabul eder.

Genel olarak 11-20 yaş arası ergenlik dönemi olarak adlandırılır.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Puberte
öyle bir dönemdir ki aşırı abazalıkla yanına yirmi metre yaklaşan bütün kızların namusunu sözlü ve düşünsel olarak kirlettiğin zamanlar olur ancak büyüdükçe anlarsın ki hayat sadece seks değil.değilmi?
bazıları için çok ağır geçen evre.
kızın biri "cnm" yazsa o yazıya bakarak 3 gün asılan erkekler var la.
Bireylerin "hayali seyirci" olarak nitelendirilen kitleye ithafen hareket ettiği, sosyal çevrenin aile dışı unsurlara yöneldiği, vücutla zihnin entegrasyon sorunu yaşadığı, erginlik öncesi dönemdir.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar