epimetheus 

kapat
  1. Iapetos veya Iapetus ile Klymene'nin 4 çocuğundan biridir.diğerleri atlas, menoitios, prometheus dur.adı (epi: sonra, metheus: düşünen kişi) sonradan düşünen, bir şeyi yaptıktan sonra, ben ne yaptım diyen kişi anlamına gelir. Söylencelere göre kardeş Prometheus, ilk insanı yaratan, bunun için ateşi çalan kişiyken, tanrı Zeus, kıt Akıllı Epimetheus aracılığıyla insanlığa zarar vermeye çalışır. O dönemde Prometheus'un yarattığı bütün insanlar erkektir, henüz yeryüzünde kadın yoktur. Zeus, Hephaistos adlı tanrıya kilden bir kadın figürü yaptırır ve Pandora adını verdiği bu kadına bir de kutu vererek Epimetheus'a gönderir. Pandoranın kutusu olarak ünlenen bu kutunun içinde bütün kötülükler ve bütün iyilikler vardır. O güne dek bir dişi insan görmeyen Epimetheus, Pandora'ya aşık olur ve onunla evlenir. Bu evlilikten bir başka dişi insan Pyrrha doğar. Pyrrha sonradan Prometheus'un oğlu Deukalion'la evlenerek insan soyunu sürdürecektir.
    #2731936 (balmsd, 22.12.2007 22:58 ~ 22:59)
  2. yunan mitolojisinde pandora nin kocasinın adı.
    #4023053 (imper, 29.09.2008 10:02)

© 2008 - uludağ sözlük

epimetheus başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. epimetheus ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu epimetheus nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» burda mi yersiniz paket mi yapalim » ynglan » charlie and the chocolate factory » sozlukteki sabetayistler » israrla reddetmek » dolmusta onde oturmak » pride and prejudice » batuhan karadeniz » leave a comment » tum eski sevgililerin kokune kibrit suyu » sozde sirin soykirimi » ilginc koy adlari » iki esli ustegmen » bir ahmet yildiz olmedi vardi noldu ona » joe burrus » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » kobi nerde teb orda » xwezi » cok gizli sozluk raporu » media markt » elini gotune sokarim surahi gibi gezersin » mta88 » psychosexual development » entrylerin silinme ve canlandirilma hizi » 934 tane fake hesabi olan yazar » anatolianrock » yusuf simsek » yabancica » anti 14 subat timi » hayatin ciddiye alinmayancak kadar basit olmasi » strong and smart