ezel 

kapat
  1. gunde kac kez adını andıgımı bilmedigim bir kız ismi.
    edit: adam yerine koymamak lazım
    #522242 (ümit, 10.08.2006 16:53 ~ 15.08.2006 10:15)
  2. başlangıcı belli olmayan zaman, öncesizlik.
    "geçmiş" diyerek geçmeyip de üzerinde düşünüldüğünde, kafa karıştırıcı bir kavramdır. ezelde hiçbir şey başlamamıştır. zaman yoktur. hiçbir şey yoktur. hiçbir şeyin olmaması, herşeyin "yok" olduğu anlamına gelir. bu sonsuzluğun tam karşıtı olarak düşünülebilir. ya da sonsuzluğun ta kendisi. eksi sonsuz!...
    #523938 (yolcu, 10.08.2006 23:20)
  3. soyadı akay olanı tadından yenmeyen isim.
    #552015 (karanlikta, 18.08.2006 00:30)
  4. isim olarak kulaga pek hoş gelen sözcüktür.pek bir manalı pek bir akılda kalıcıdır.şahanedir, aslandır, kaplandır.tanıdık bir ezel var da.*
    #552072 (susamsokagi, 18.08.2006 00:49)
  5. tdk' nın yorumuna göre " Başlangıcı belli olmayan zaman, öncesizlik " manasına gelmektedir. tdk'ya güvenmicez de kime güvencez ki ?

tanıma şerefine ulaştığım lakin ismini ifşa etmek istemediğim sözlük yazarı. eğlencelidir , güzel yazılarıyla bizi yarmaktadır.
    #1019492 (kurabiye_monster, 19.12.2006 02:17)

© 2008 - uludağ sözlük

ezel başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. ezel ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ezel nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» rahsan gulsan » rogerio da silva bobo » facebookluk fotograf » necrophagist » hayata dair ic burkan detaylar » elektrikten vergi alinmasin onerisi » burkina faso milli futbol takimi » eric cartman » yalnizligin anlasildigi anlar » uludag sozluk un yonetim sekli a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games