bugün

şimdilerde doğumlarda kullanılması moda olan ameliyat sırasında kişinin belden aşağısını felç etmeyi ilke bellemiş bir tıp yöntemi.
dış beyin zarı kullanılarak yapılan anestezi şeklidir.
sağlıklı olup olmadığı tartışılır anestezi şeklidir.
normal dogumdan cok, sezaryen dogumda kullanılan seceneklerden biridir.

gunumuzde cogu doktor bu anestezi seklini secmektedir. avantajı; bebege az anestezi maddesi gecisi, annenin hemen emzirmeye baslayabilmesi, bebegi hemen gorebilme vs. vs...
dogum sancisinin en siddetli hissedildigi an, akla gelen imdat cigligi.
pratik yöntemdir. ehil anestezistler tarafından yapıldığında dikkate almaya değer bir riski yoktur. bünye epidurali kabul etmeyebilir evet böyle bir ihtimal var. bu durumda genel anesteziyle sezeryana geçilebiliyor. epiduralin felç riski doğurduğu iddiaları ise pek gerçekçi değil. bilindiği kadarı ile yüzbinlerce uygulamanın içerisinden böyle bir ya da iki örnek vardır. bu da iğnenin doğru yapılamamasından ya da öncesinde hastanın kullandığı çeşitli ilaçlarla kimyasalın etkileşeminden kaynaklanmaktadır.
spinal column'da, dura materin dışına anestezik madde verilmesi yöntemidir. enjeksiyon yerinin hem altında hem de üstünde anestezi sağlanır. doğumda ve cerrahi işlemlerde kullanılır. spinal anesteziye oranla daha fazla solüsyon verilir, haliyle sistemik yan etkileri daha fazladır.
belden aşağısının uyuşturulması.icat eden müthiş birisi kendisine teşekkürü borç bilirim harika bir yöntem.
yatağa ha kibarca ha çuval gibi atılmışsınız, bunu hissetmemenize sebep olan traji komik olaydır. felçli insanların ne hissettiğini anlamanız açısından ilginç bir tecrübedir.
l4,l5 vertebra seviyesinden espatium epidurale'ye girilerek yapılan anestezidir.
belden aşağısının anestezisidir. O sırada çene aktifdir. Doktorla muhabbet edilebilir.
kısmi ve geçici felç durumudur. Yarın ameliyata giriyorum anestezi bu yöntemle yapılacak, korkuyorum ağalar.
Özellikle özel hastanelerin hastadan 1000-1500 lira daha fazla para almak için sizi ikna etmeye çalıştığı yöntem.

Bazen doktorun kendisi bazen de ebe hemşireler bu konuda telkinde bulunur. Işte "ağrısız sızısız bir yöntem ve doğumu izleyebileceğiniz bir yöntem efendim" diye sizi gazlar. Kesinlikle yemeyin...

Hatta yaşanan olay tam olarak şudur sizi epidural e ikna eden hemşire hasta yatış arkadaşını arar ve şunu söyler "kaptım epidurali ehehhe"... Hasta yatışta faturaya 1000-1500 artık neyse ekler.

Ve emin olun çoğu kişide bu anestezi hasar bırakır. Kiminin bacağında kiminin omur iliğinde... Kimisi sakat dahi kalabilir.

Tabi burada sadece benim yazdığıma bakarak hareket etmeyin araştırın ve bu anestezi biçimini size öneren kişilere o şekilde yanıt verin ama emin olun asıl neden para.

Ek: doktorun ne çıkarı var bu işten diyorsanız bunlar maaş + % de çalışır. Örneğin ay sonu doktor hastaneye 88.000 türk lirası ciro yaptırdıysa buradan da payını alır. Doktorun asistanı da doktordan nemalanir. Maksat daha güzel arabalara binmek falan yani. Senin omurilik çok kıymetli değil.
Epidural anestezi nedir?

Doğum sırasında ağrı duymanızı önlemek için, sırttaki omurlar arasından girilerek ‘epidural boşluk’ olarak bilinen boşluğa uygulanan anestezi türüdür.

Doktorun aksini söylemediği istisnai durumlar dışında epidural anesteziden yararlanılabilinir. Hamilelikte kullanılan bazı ilaçlar ve yaşamakta olduğunuz bazı sorunlar varsa doktorunuz uygun görmeyebilir.

Doktorunuz onay veriyorsa, öncelikle sizden de bu işleme onay verdiğinize dair bir form imzalamanız istenecektir. Kaynak:http://teknolojikanneler..../epidural-anestezi-nedir/
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar