bugün

Türk mühendisler tarafından özel olarak geliştirilen elektrikli versiyonu.

Tam şarj ile 210 km’lik menzil hala geliştirme aşamasında. Doblo ısrarla batarya konusunda yerli çözümler üzerinde duruyor ve yazılımı kendisi geliştiriyor. Hâl böyle olunca ithal rakiplerine göre aslında birazda öteye geçmek üzere. Bunun arkasındaki güç ise Tofaş’ın AR-GE ve mühendislik kalitesi. Malumunuz; Doblo Bursa’da üretilen ve DODGE arması ile Amerika’ya ihraç edilen nadir yerlilerden birisi. kısa zaman içinde seri üretime geçilmesi planlanıyor.
Valla ben start stop özellikli doploya bindim. Binmez olaydım.
görsel
görsel
görsel
görsel
(bkz: enişte elektriklendi) dillere pelesenk olmazsa bana da uludağ yazarı demesinler.
tanım. güzel yapmışlar.
Doblo bundan önce start stop özelliği yapmıştı. Araba yeşil yanınca çalışmak için 15 dakika bekliyordu. Elektrikli olanı ne sonuç verecek merak konusu.
Doblo her ne kadar hafif ticari olarak nitelendirilse de Türkiye şartlarında çoğu zaman binek olarak kullanılan bir araçtır. Kaba bir hesapla her dört doblo’dan üçü orta ve alt gelir grubundan çocuklu aileler veya ikramiyesini yeni eline almış emekliler tarafından kullanılıyordur. Bunun en büyük sebebi düşük yakıt tüketimi ve Türk insanının iflah OlmaZ bir cihan hakimiyeti kurma arzusunun günümüzdeki kırıntısı olan daha geniş alanda barınabilme duygusudur.

Hal böyleyken kimse fişli doblo kullanmaz, hele hele bir depoyla(!) 200 kilometre giden arabayı hiç kullanmaz.

Hea Toyota hybrid teknolojisi 1.6 multijet(dizel) motora uygulansaydı o zaman doblo piyasanın anasını sikerdi. Bir hibrit motor düşün ki şehir içinde dur kalkla kendini şarj ediyor ve 100 km’de 3-4lt yakıt tüketiyor hem de doblo! Abboooov!