bugün

yolda yürürken gelmekte olan otobüse belki bir umut insafa gelir durur diye el sallamaktır. 10 otobüsten 9 u durmaz orası ayrı bir konudur.
şoför bıyık altından gülerek yanından geçer.
halk otobüsü şöförleri bu hareketi yapan bir insan gördüğünde genelde durur. bununla birlikte durak olmayan bir yerde inmek isteyen birine 'kusura bakmayın,yasak' derler. bunu duyan bir çok yolcu da durak olmayan yerde yolcu almasını biliyorsun diye serzenişte bulunur haklı olarak.
el sallayanın cinsiyetine, vücut ölçülerine ve şöförün o an ki ruh haline göre durup durmayacağı belli olabilecek hadise.
şoförün durmadığı zamanlarda otobüsün bir tur atıp tekrardan geçmesini bekleyip, şoförün yüz halini görmenizi tavsiye ederim.
(bkz: yaptım evet yaptım ama bi sor neden yaptım)
sonuç olarak otobüs genelde durmaz ve şöför ile el edenin akrabalık ilişkileri muazzam şekilde gelişir.
iett otobüsü ise otobüsü kullanan şerefsiz durmayacaktır.ama güzelim halk otobüsleri dolmuş gibi her yerden yolcu alma potansiyeline sahiptir sorun yoktur.
muhtemelen seyir halindeki otobüse trene yapılan muamele gibi bön bön bakılır.
otobüse dolmuş muamelesi yapmaktır. ki bu otobüsün kaptan(!) şoförünün hiç hoşuna gitmeyeceğinden muhtemelen sizi görmezden gelecektir..
sizin de payınıza düşen; ey otobüsü durak dışı durduramayan yolcu; ilk hedef durağa doğru uygun adım ileri marş olacaktır.
umutları canlandıran eylemdir. genelde şoförün görmezden gelmesiyle devam eder hayalleri yıkılan kişi paşa paşa durağa yürür bi sonraki otobüsü bekler.
otobüsün içindeki yolcuların pek te dikkatlerini çekmeyen olaydır.