dugunlerde davul zurna calinmasi 

1. düğünlerin vazgeçilmez eylemi.

... ama ben davul, zurna çalanlar hakkında pek iyi niyetlere sahip değilim... sünnet olduğum sene, zamanın parasıyla bir davulcuya bir zurnacıya altiyüz lira vermişler, sünnet bitene kadar çalsınlar diye. fakat herifler bir saat çalıp sıvışmışlar... halbuki o zaman, o parayla mesela seramik fayans fabrikasından beş_ altı hisse alınabiliyormuş. nasip işte...
    #1127882 (one by one, 09.01.2007 11:10)
  2. tadında oldugunda güzel bir şey hele bir de güzel parçalar çalıp misafirlere hitap ettiği zaman.
    ama bir de anlamsız bir şekilde dom dom dom başkada bir şey çalmayınca hele birde bu dügün salonunda olunca hiç çekilmeyen bir durum hale gelen işkence tarzındaki dügün.
    #2235339 (feyza, 31.08.2007 14:27)
  3. türk dügünlerinin farklarından biridir.
    #2235376 (sivridilli, 31.08.2007 14:34)
  4. yöresine göre sıkıcılık ya da eğlendirme potansiyeli değişen durum, şöyle ki bazı illerin düğünlerinde sırf davul zurna ile oynanır ki belli bi süreden sonra davul kafanızın içinde beyin hücrelerinizi birer birer yokeder hale gelir, bazılarında ise değişiklik olur ve zevk verir. *
    #2235603 (cimcime, 31.08.2007 15:12)

© 2008 - uludağ sözlük

dugunlerde davul zurna calinmasi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. dugunlerde davul zurna calinmasi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu dugunlerde davul zurna calinmasi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» bir gulusun hayati anlamlastirmasi » saban disli » bu havada gidilmez » sabri sarioglu » angelica » matrixxx » smoke screen » bana fenerbahce mi geri verin » no woman no cry » sufjan stevens » amasya » takvim i vakayi » semahat geldiay » orhan pamuk » kemerlerinizi baglayin » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » tunceli de mini etek giymek » artik cok yiprandim diyen sevgili » 3g » tuvallette iserken engellenmeye calisilan cis sesi » brad bellick » beyaz show » dinde mantik aramamak » azuhaha » kufurlu atasozleri » trt nin irib le girdigi is birligi » avrupalilarin muslumanlari turk diye nitelemeleri » yayla ve balkan kupasina sahip turk takimlari » paradan ziyade kisilige onem veren asil kiz » a kiss to remember » felsefeyi gereksiz bulmak