bugün

türkiye' nin hemen hemen heryerinde yaşanan ve dolmuşçuyu " abi sen kromusun ya " sorusuna maruz bırakabilecek durumdur.
(bkz: akşamları hareket halinde bir pavyonla eve gelmek)
Işıklandırmanın yanı sıra arkasından arabesk müziğin gelebileceği durumdur.
(bkz: hareketli pavyon)
(bkz: ayaklı kerhane)
(bkz: beynelmilel)
normal mesaiden sonra o aracın ne maksatla kullanıldığı, kimleri ağırladığı, koltuklarının dili olsa da konussa denebilecek bir izlenim bırakmıstır...
(bkz: kaplan deseni koltuk döşemesi)
(bkz: ben bunu gördüm)
orhan baba ve müslüm dinlemek için arka koltuğun tercih edilmesi ayrıca da o mavimsi pembemsi ışığın gözünün içine girmesi olayı.
(bkz: mobil genelev)
dolmuşa pavyon tadı vermektir. hele o güzel dolmuş şarkıları yok mu? 10 dakikalık yolculuk bir anda dünyanın en keyifli şeyi olabilir. kaptan müsait bir yerde inicek var.
(bkz: seyyar kerane)
geç saatte dolmuşa binmek zorunda kalan bayanları korkutmaktır.hele o dolmuşta sadece 2 erkek, şöför bir de o bayan varsa.
Ankara-izmir arasında çalışan Karesi Ekspresi de bu kategoriye girer bence. Eski model,perdeli,ahşap döşemeli yemekli vagonu ve aşağıların aşağısı yolcu profili nedeniyle demiryolcular arasında ''tekerli pavyon''diye anılır.
(bkz: kaldır kolları oh oh)
Yürüyen kerane. Farkı onla yaşayın
arabesk ruhun dışa vurumudur. kerhane gibi yaparlar dolmuşun içini. bi de son ses orhan gencebay çalar miss.
(bkz: minibuslerin pavyon isigi kullanmasi sorunsali)

(bkz: (#5262378))
gazino modu. eskiden keçiörende böyle bir gazino vardı şimdi adı baki kalmış semte, hep bu şekilde dolmuşlar seyrüsefer ederdi gazino hattında... (bkz: eski çamlar bardak oldu)
(bkz: kerhane görünümlü dolmuş imalatında evreler)