bugün

hükümetin en kısa sürede yapması gereken düzenleme. madem demokratikleşiyoruz bunu tek taraflı yapmayalım. bırakın da kim neye inanmak istiyorsa ona inansın. 1980 darbesinin izlerini taşımayalım artık.
kesinlikle yapılması gereken düzenleme. dini ilimlerin haftada bir saat ne din kültürü ne ahlak bilgisi anlatan bir dersle öğrenilmesi mümkün değildi. fıkıh, siyer, hadis, tefsir gibi derslerin getirilmesi gerekir. yani imam hatiplerin nitelikleştirilmesi ve yaygınlaştırılması gerekir.
adında ahlak bilgisi ibaresi yer almasına rağmen yakından uzaktan bu konuya değinmeyen, dini de sadece islamiyet olarak incelediğinden kaldırılmasa da içerik değişikliği gereken derstir.

edit: islamcılar rahatsız.
not: müslümanım
milli güvenlik derslerini orta öğretimden kaldıranların yapmaya mecbur olduğu düzenleme. keza demokratikleşme tek taraflı olmaz.
türkçe dersi kaldırılsın demekle özdeş bir cümledir. niye dersen; ülkenin % 95 i türkçe konuşurken bunu kaldırabilirmisin? ee yine ülkenin % 95 ben müslimanım - dediğine- göre içinde daha çok islamiyetten bahsedilen bir dersi de kaldıramzsın.
fakat; istemeyen kimse de zorla bu derse sokulmasın.
gereksizdir. toplumda bu kadar serseri yetişiyorken din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin kaldırılması bu popülasyonu daha da arttıracak, çocukların dinlerini iyice unutmasına neden olacak ve ahlaki çöküş hızlanacaktır. zaten isteyenler bu dersten muaf tutuluyor. o yüzden böyle bir uygulamaya gerek yoktur.

şimdi şakirt demeseler bari. hayırlısı.

edit: din kültürü ve ahlak bilgisi dersi sadece islamiyet içermemektedir. hristiyanların nasıl oruç tuttuğu, musevilerin nasıl ibadet ettiği, budizm, şintoizm ve birçok din anlatılmaktadır.
zaten bir işe yaramamaktadır.
saçma sapan ve yalan yanlış bilgiler dersi haline geldi.
sünni inancı beş mezhebe ayrılır falan yazıyordu lise 2 kitabında.
daha ilkokul öğrencilerinin bildiklerini yanlış yazıyorsan bu eğitimden ne beklenir.
günümüzde hiç bir okulda öğrencilerin zaten kâle almadığı, resim, müzik, beden eğitimi gibi onların zihninde canlanan "boş ders" kavramına uygun ders haline gelmiştir. bu yüzden kimseye dini sevdirmeyip, öğretmediği de ortadadır. öğrenciler için bir "ortalama yükseltme" kapısıdır ve öğretmen de bunun bilincindedir genellikle. zaten son sınıfa yaklaşıldığında karşısına çıkacak sınavlardan ötürü, önemli derslere yoğunlaşan öğrencinin bu gibi derslere ihtiyacı vardır. bu gibi dersler hocadan izin alıp, test çözme, çalışma dersleri olarak kullanılır. yani bizim baktığımız yönden hiç bir öğrenci bakmaz dersin içeriğine, önemine, kendisine kattıklarına. o sadece iyi bir lise/üniversite kapısı açacak sınavda sorulan dersleri önemseyip, sadece o sınavdan en yüksek puanı almak ister, ki bunun için de tabir ettiğimiz "boş dersler" önemli bir çalışma ortamı oluşturabilir gün içerisinde.
Dibine kadar destekleyeceğim uygulamadır. Din kültürünün bahsi geçiyor ise bu ve yalnızca islam'a dayanacak ise ben ne anladım bu işten. Yıllardır süregelen çok yanlış bir uygulamadır. Verilecek olsa bile sınavlarda sorulması yanlıştır.
kaldırılmalı tabi sonuçta, müslüman olmayan biri müslümanın tanrısını neden bilsin?

hristiyanlar herkese isa' yı anlatıyor mU?

yok.

ayrıca neden bir dini öğrenmek zorunda insan?

belki benim çocuğum ateist olacak gidip orada yobazların beynini yıkamasını normal mi göreceğiz?

gereksiz boş bir derstir, zaten sunni propagandası yapmak dışında başka bir boka da yaramıyor.

kalksın!!!!
Ne salaxiniz amk.
Kaldırılsa iyi olur bence çünkü sonuçta burası müslüman ülkesi evet ama herkes anadan doğma müslüman nerdeyse ve bu doğru değil bence, tabi bu benim şahsi bireysel düşüncem, herkes hangini isterse o dine inansın, ya da okullarda din dersi zorunlu olmasın.
18 yaşından küçüklere din dersi verilmemeli.
öğrencilerin, ne olduğu belli olmayan kişiler tarafından din eğitimi almasına neden olacaktır. ışid militanı sayısı artabilir.
bizim bu dersi aldığımız zamanlarda belirli bir inanç dayatılmaz,tüm inançlar ve inanç tarihleri hakkında bilgi verilirdi. yani sizin bugün anladığınız tarzda bir eğitim değildi o. zaten ahlakla din birbiriyle özdeş değildir. ahlak kuralları başka bir düzlemde oluşmuş, inançlar bunu sadece sistematize etmiş, sevap-günah helal-haram kavramları gibi kavramlarla yerleştirmeye çalışmıştır. inancı olmayan bir ateistin çok ahlaklı olabileceği gibi, inançlıyım diyen bir teistinde pekala ahlaksız olabileceği aşikardır. bir inancı yücelteyim derken diğerlerini aşağılamayan din kültürü ve ahlak bilgisi dersi kimseyi rahatsız etmemelidir.
meb din dersi yönetmeliğine göre:

a) lozan antlaşmasında adıgeçen türkiye’de yaşayan azınlıklar (museviler, rum ortodoks kilisesi,
ermeni ortodoks, katolik ve protestan kilisesi vs.) kendi okullarında din eğitimi vermekte
serbesttirler.
b) türkiye’de yaşayan ancak lozan antlaşmasında adı geçmeyen gayri müslimler (süryaniler, keldaniler
vs.) dilekçe ile başvurdukları takdirde dkab dersinden muaf olacaklardır.
c) dkab dersi sadece müslüman öğrencileri kapsamaktadır. ancak bazı alevi gruplar dkab dersine
itiraz etmektedirler. bu itirazlar nedeniyle alevilik konusunu kapsayan bazı bölümler dkab ders
kitabı ve müfredat programına konmuştur.

yönetmelik gayet açık müslüman değilsen dilekçe ile çocuğuna islam dersi verdirmeyebiliyorsun. ne lan sıkıntınız herkes dinsiz mi yetişecek siz istiyorsunuz diye?
kaldırılıp yerine daha kapsamlı bir dersin getirilmesi gerekmektedir. her din olmasa da en popüler 8-10 dinin anlatılması gerekmektedir. ağırlık olarak yine islam anlatılır tabi en azından bakarsak ebeveynlerin %50-60ı çocuğunun islam konusunda daha bilgili olmasını ister. %50-60'ı en en az olarak tahmin ediyorum. %80-90 a kadar çıkabilir bu rakam.

yani haftada 2 ders olur bi ders islam anlatılır bi ders başka bi din. bilemiyorum. ama direkt olarak islam propagandası yapılması diğer dinlerin yanlış gözüken taraflarının daha çok anlatılması yanlıştır.