bugün

Birçok ailenin dersane ücretlerini odemekte zorlanması, eğitim kalitesinin artirilabilmesi açısından doğru ve yerinde bir harekettir.
Türkiyede eğitim kalitesi artmayacağı için "dershaneler her ne kadar pahalıda olsalar" yanlış harekettir.
mesele dersane ücretiyse, dersaneleri okula çevirip öğrencilerin parasını devletten alacağınıza, dersaneye giden fakir öğrencilerin parasını devletten verin.

mesele para meselesi değil, mesele cemaatin insan kaynağına darbe indirmek. hâlâ bunu anlamaıysanız çok safsınız, tayyip'in söylediği her şeye inanmayın.
diğer taraftan, zengin öğrenciler özel dersle haksız rekabet elde etmiş olacaklar. bunun hesabını kim verecek? binlerce öğrenci sırf cemaate vurmak için heba ediliyor.
Sığ insan düşüncesidir. Sen eğitimi kaliteleştirme hala sınavlarla öğrencileri süründür sonra dershane kalksın. Hiç kimsede demiyor ki millet keriz mi okul varken dershaneyede para veriyor insanlar. Yetmiyor. iyi bir puan üniversite için senin devlet okulun yetmiyor.
benzin paralarını ödemekte zorlanıyoruz, taşıtlar kaldırılsın dedirten olaydır.
Aptalca bir söylemdir.

Eğitimde eşitliğin olmadığını kabul ediyoruz. Ancak; hem AKP'den hem cemaatten nefret eden biri olarak şunu söylüyorum: "dershaneleri kapatmak çözüm değildir."

Ayrıca; benzinde halkın anasını sikiyor. Arabaları da alalım trafikten? Aynı bok.
Dershane kapatılmama meselesi Erdoğan dönemi öncesindese olan bir meseleydi yani cemaatle alakası yok ama Türkiye'de okulda verilen eğitim seviyesi çok yüksek olmadığından öğrencilerinde tek çaresi dershaneydi ki bu gidişle eğitim seviyesininde yükseleceği imkansızken yanlış bir karardı.
Eğitim kalitesini düşürecek deyu yanlışa çekilmesine rağmen bence de doğru bir harekettir. Şöyle ki; eğitim okulda zayıf ve işe yaramazken, dershanelerde soru tipleri üzerinden "hap" sistemiyle öğrenciye "ezberci" zihniyetle aktarılır. Kalıcı değildir. Yani dershaneler sanıldığı aksine ilim-irfan yuvası değil, sınav sistemini dehleyen para tuzaklarıdır. Çözüm ise dershanelerin kapatılması, sınav sisteminin acil değiştirilip öğrencilerin dikkatinin okul derslerine yönlendirilmesi, sonraki adımda da öğretmen kalitesinin sıkı bir takiple arttırılmasıdır. Nitekim belki bu sistem bir şeye benzeyebilir. Kanımca köklü bir değişiklik olmayıp, öğrenciyi ilgisine göre yönlendirmedikten sonra bu ıslahatlar da çatırdayacak, hiç bir işe yaramayacaktır. Nitekim düzen düzmeye devam eder ve bu kapanma ve arkasından beklediğim değişimler hiç yoktan iyidir dedirtir.
dersaneye verecek parası olamayanlar için doğru bir hareket, parası olup da göndermek isteyenler için yanlış bir hareket. bir de dersane personeli var onlar için durum daha da vahim. gel gelelim devletin okulları ne işe yarar diye düşünmek gerekiyor.
Hayır değildir,kaldırılabilmesi için herkesin eşit koşullarda eğitim görmesi gerekir okuıllarda,iki kişiden birinin yurdun dört bir yanında sosyoloji okuduğu alt yapısız eğitimlere göz atmalı önce.
sistem değiştirilmeden yapılırsa vahim sonuçlar doğurabilecek bir harekettir. o sonuçlardan bazıları şunlardır;

- sınavı ilk sene kazanamayıp ikinci defa giren kişilerin üniversite kazanmasını neredeyse imkansız hale getirecektir.

- öğrencilerin konuları oturup kendilerinin çalışıp anlaması gerekecektir. her insanda bu kapasite yoktur.

- özel okul öğrencileri okullarının onlara yapacağı ek dersler, etüt sınıfları, soru çözüm saatleri vs. uygulamalarla diğer öğrencilere karşı fırsat eşitsizliği yakalayacaklardır.

daha yazılması gereken bir çok olumsuz yanı var ama şimdilik aklıma gelen bunlar. ha kendi fikrimi sorarsanız bende dershanelerin kapatılmasından yanayım, ama sistemi değiştirmeden kapatmak büyük hata olur. ilk senesinde halk isyan eder.