bugün

hayatın düşünüp tasarladığımız gibi olmaması ya da sürmemesi.
son sigarayı karanlıkta yanlışlıkla tersten yakmak.
hayata sürekli olarak kötümser ve olumsuz tarafından bakmak.

(bkz: üzüntü) *
tam sıçmanın zevkine varmışken tuvalet kağıdının bittiğini farketmek
yalnızlık hissi.
hayata ve olaylara kendinden fazla önem vermektir.

salla gitsin amk demesini öğrenmek gerekir.
ruhsal açıdan zayıf bir anda normalde kaldırabileceğimiz üzücü şeyleri kaldıramamamız bu sebeblede gözümüze oldugundan daha büyük gözükür ve ruhsal açıdan da hasarı o denli büyük olur .

örnek verecek olursam parmağınıza iğne batsa kolunuz kopmuşcasına üzülürsünüz ruhda o üzüntüyü kaldıramaz halbuki o kol kopmamıştır sadece iğne batmıştır ama gelde anlat bunu işte .

bende depresyon hastasıyım annemde senelerden beri çekiyor bu hastalıkdan onun ki bipolar duygulanım bozukluğuna dönmüş artık onu izleyerek yaşıyorum buda bir depresyon sebebi olabilir tabiki ama bu hayat cennet hayatı değil tabiki kötü şeylerde olacak üzücü şeylerde olacak bize düşen hayatı oldugu gibi kabul etmek .

tabiki herkes isterdi ağrısız sızısız sancısız acısız bir yaşamı ancak ne yazık ki bu o kadar kolay değil bu bilinçle yaşamak ve gelen en küçük acı verici bir olay karşısında dahi şükürümüzü eksik etmemeliyiz ki çünkü beterin de beteri var ya parmağımıza iğne batmasaydıda kolumuz kopsaydı ? değil mi ? hıh ?

düşünceler içinden çıkılmaz hal aldığında sağa bakarım bişe yok sola bakarım bişey yok kendime derim ulan yine kafanın içinde kuruyon bunları vur kafayı yat uyu işte diyerek bastırabiliyorum depresyonu .

umarım bi süre sonrada peşimi bırakır .
Yalnızlık, bir takım duygu karışımı, hayal kırıklığı vs vs ...
gereksiz şeyleri önemsemek.
yanlızlık, parasızlık.
edinilen ve istenilenlerin kişi üzerindeki etkisi sonucu bünye de görülen travma.
6 kişilik bir odada (herkes erkek) kaldığın zaman, odanın en büyüğünün odada bulunduğu her saniye içerisinde şarkı söylemesi ve o şarkıların hiçbirisinin sözlerini tam ve eksiksiz bilmemesi ve sıçarken bile şafak türküsünü söylemesi kendimde kendimi camdan atma hissi oluşturmaya yeterlidir. bu da bir depresyon nedenidir zannımca, iyi değilim.

Not: odanın en büyüğü olduğu için saygımdan bir şey demiyorum, belki de bu yüzden bu haldeyim. kurtarın beni ey dostlar.
Vizeleeeerr...
Vizelerden sonra başlayan projeler projelerin ardını gözleyen dosyalar ardından utanmadan yaklaşan finaller.
Hayatınızın iyi yada boktan olmasının tek sebebinin bir kağıt parçası olması yeterde artar bu durum için.
kedilerinin bile seni terkettiğini öğrenmek.

eve bir gidiyorsunuz evde kimsecikler yok.
hatta kedileriniz bile çıkmış gitmiş.
akşam olduğunda yalnız olduğunuzun farkına vardığınız zaman çok kötü koyuyor be!
* Madde bağımlılığı.
* aşk acısı.
* arkadaş kazığı.
* hayat zorluğu.
* günahlar.
* yetişme tarzı.
* anne, baba.
* işsizlik.
* aldatılmak.

Diye sürer gider.
monotonlaşan hayat.
zeki müren in bir parçasında da belirttiği gibi :

(bkz: ah bu şarkıların gözü kör olsun)
Iyi niyet suistimali
hata ediyormus gibi dusunmek
Her seyi cok kafaya takmak
çok fazla dusunmek
icten ice sorunlar olusturmak
disariya mutlu olup yalniz kalinca ise aglayamamak gibi uzar gider.
Biyolojik nedenleri
Serotonin, dopamin, noradrenalin ve benzeri kimyasallar beyindeki sinir hücreleri arasındaki iletişimden sorumlu maddelerdir. iki sinir hücresinin birbiriyle bağlantı kurduğu hücreler arası sinaptik yarık denilen bölgede bu maddelerin dengesindeki bozulmanın, özellikle de serotonin azalmasının depresyon belirtilerinin ortaya çıkmasına neden olduğu düşünülmektedir. Beyin görüntüleme çalışmaları depresyondaki kişilerin duygudurum, düşünce, uyku, iştah ve davranışla ilgili beyin bölümlerinin depresyonu olmayan kişilerden farklı olduğunu göstermektedir. Ancak, bu görüntüler beyindeki değişikliklerin depresyonun sebebi mi yoksa sonucu mu olduğunu kesin olarak göstermemektedir.
benim için genellikle sınavlar ve aile oldu. fakat hic bir zaman sevgili olmadı. hepinizden igreniyorum.
Depresyonun nadiren tek bir nedeni olur.

Genellikle çeşitli faktörlerin kombinasyonu, konjenital bir duyarlılık nedeniyle, hastalığa yol açar. Önemli bir yakının kaybedilmesi veya ölümü ya da kronik aşırı yükleme durumları gibi akut stresler depresif bir hastalığın tetikleyicisi olabilir. Yeni koşullara uyum gerektiren (örneğin evlenme, işsizlik,vs) sosyal faktörler de depresyonun ortaya çıkmasından önce artan bir şekilde görülür.
1. Ekonomik sorunlar: Yaşam mücadelesinde; kazanç ile gideri arasında denge kurulamıyorsa ya da kişi uygunsuz harcamalar yapıyorsa, depresyon için bir neden olabilir.

2. Eş ve aile çatışmaları: Ailesiyle yaşayanlarda veya evlilerde; evdeki tartışmalar, aşırı eleştirmeler, hayal kırıklıkları depresyona sebep olabilir.

3. işsizlik ya da aşırı yoğun iş temposu: iş kaybı yaşayanlarda, uzun süre iş bulamayanlarda depresyon gelişebileceği gibi, zor şartlarda yoğun ve yorucu tempoda çalışanlar için de risk vardır.

4. Mükemmeliyetçilik: Mükemmeliyetçi yapıdaki kişilerde; işlerin yolunda gitmediği dönemler, oldukça riskli dönemlerdir.

5. Eşten veya sevgiliden ayrılma: Birçok kişi bu durumlarda, olan düzeninin bozulması sonucu sıkıntı yaşar. Alışkanlıkları ve beraber yapılan bir sürü etkinliği ve belki de en önemlisi bir kişinin sevgisini kaybetmek kişi için zorluk yaratır.

6. Mevsim değişiklikleri: Özellikle sonbaharın gelişi insanlarda hüznü de beraberinde getirir. Gün ışığının azalması, havanın erken kararması, havanın serinlemesi bu dönemin özelliklerindendir. Mevsimin özelliklerine uymak yorucu olabilir. Birçok hastalık için de riskli olan bu dönem depresyon içinde risklidir.

7. Kayıplar: Bir yakının kaybı, kişiyi ölüm gerçeğiyle yüzleştirir. Hem gidenin boşluğu hem de ölümle yüzleşme insanlar için depresyon nedenlerinden olabilir.

8. Sağlık sorunları: Yaşam boyu süren; romatizmal hastalıklar, tansiyon, diyabet(şeker), böbrek yetmezliği gibi durumlar kişinin baş etme gücünü zorlaştırır. Bununla birlikte kanser gibi ölüm gerçeği olan durumlar da, kişi için depresyon sebebi olabilir.

9. Yalnız yaşama: Günümüzün en büyük sorunlarından biri, büyük kentlerde yalnız yaşayan insanlardır. Bir kısmı aile ve arkadaş desteğinden yoksundurlar. Ayrıca; eşini yitirmiş, çocuklarından uzak, yalnız yaşayan yaşlılar için de risk vardır.

10. Düzensiz yaşa: Uykuya ve dinlenmeye özen göstermeyen, aşırı alkol veya uyuşturucu madde kullanan kişilerde de depresyon sık görülür.

11. Doğum: Doğum sonrasında kadının vücudundaki hormonlardaki değişiklik ve bebeğin bakımı ile ilgili kaygılar, doğum sonu depresyonu için bir neden olabilir.

12. Büyük felaketler: Deprem, savaş, savaş sonrası göç, hem kişileri hem de toplumları derinden etkiler. Bununla birlikte taciz, tecavüz, saldırıya uğrama gibi durumlarda depresyonun oluşmasına neden olabilir.

13. Üniversiteye başlama: Günümüzde eğitim nedeni ile, birçok öğrenci şehir değiştirir. Bu öğrencilerin yeni kente, yeni arkadaşlıklara uyumu çok kolay değildir. Ayrıca aile desteğinin kaybı da, kişinin yaşantısını zorlaştırmaktadır.

14. Yeni bir iş veya yeni bir ev: Yaşamımızda her yenilik, bize olumlu katkı sağlamaz. iş değişikliği ya da ev değişikliği kişinin bir sürü alışkanlığını tamamen farklılaştırır. Bu duruma uymak her zaman kolay olmayabilir

15. Psikolojik Sorunlar: Birçok psikiyatrik hastalık (panik bozukluk, endişe bozukluğu, takıntı hastalığı gibi) uzun sürdüğünde ek olarak depresyon oluşabilir.

Alıntıdır.
destan yazmışsınız.

genetiktir. postsinaptik bir takım reseptörleriniz diğerlerine göre daha duyarlı olmaya eğilimlidir.*
iki lustral at kalmaz bi şey.* *
ve tabi ki sizi mutsuz eden şeylerden uzaklaşın. o ilaçtan daha kolay.
Sevgilinin meme atmamasıdır.

Çok şey mi istiyoruz zalım.