bugün

Kalitenin gurusudur ustasıdır Japonların bugün bulundukları yere gelmesinde çok büyük payı vardır. (bkz: deming odulu)
kalite güvence sistemininin kurucuları arasında sayılır. ekonomik paradokslar adlı eserinde, toplam kalitenin bir yönetim biçimi olduğunu savunur.
(bkz: toplam kalite yönetimi)
japon kalite anlayışının babası ve kurucusudur.işin ilginç yanı amrekida firmaların kendisine ve kalite anlayışına gerekli itibarı göstermezken;japonya ya gittiğinde fikirlerinin tanrı buyruğu kabul edilmesi ile japon sanayisinin büyük bir büyüme ve gelişme yapmasınsa yol açmıştır.
asıl adı william edwards deming olan 1900 - 1993 yılları arasında yaşamış kalite gurusu.

deming kalitenin istatistiksel yöntemlerle kontrol edilmesi üzerine çalıştı. sonuçta operatörün final kalitede %6 etkili olduğunu ancak organizasyonel sistemin %94 etkili olduğunu saptadı. dolayısı ile " kalite " den " toplam kaliteye " ye geçilmesi gerektiğini ve sistemde süreçleri ve yönetimi bağdaştıran global bir reform yapılması gerektiğini vurguladı.

deming pdca (plan-do-check-act) döngüsünü oluşturan kişidir, bu döngü aynı zamanda deming döngüsü olarak da anılmaktadır.
toplma kalite yönetimi için -dolaylı kendi öngördüğü sistem için- "you dont have to do this , survival isnt a compulsory" diyerek kalite alanında ismi marka olmuş kişi.
Japonya'nın günümüz japonya'sı olmasının baş aktörü olan insan. Kalitesizliği ile nam salmış japon endüstrisini 5 yılda dünyanın en sağlam endüstrilerinden biri olma yoluna koymuştur.

Ve ironiktir ki Japonya'yı atom bombaları ile yerle bir eden abd, kendi vatandaşı aracılığı ile Japonya'yı şaha kaldırmıştır.
PUKÖ ile proses yaklaşımını belirlemiş ve bütün kalite standartlarına bu ilkeyle öncelik etmiştir.

Kalite' nin 12 ölümcül hastalığı ile ortaya başarısızlığın sebeplerini sürmüştür.
Bunlardan bir tanesi:" bir şirketdeki yönetim kadrosunun sürekli değiştirilmesi (flüktüasyon"..."