bugün

nihal atsız'ın atatürk ve yakın çevresiyle ilgili olarak aşırı derecede abartılı yakıştırmalar yaptığı ve isimlerin harflerinin yerlerini değiştirerek şifreleme yaptığı kitaptır.
hüseyin nihâl atsız'ın, ismet inönü ve yönetim kadrosunu, içinde bulundukları zamanı 3000 yıl önceye, hititler zamanına taşıyarak ilginç bir biçimde hicvettiği romanıdır. atsız bey, romanın yazıldığı dönemi hititler çağına taşıyarak, hititler'in türklerin ataları olduğunu ileri süren * türk tarih tezi'ne kinâye yapmıştır.
atsızcı olduklarını iddia edenlerin mutlaka okuması gereken kitap.

yani hem mustafa kemal i sevip, hem atsızcı olunmaz. kitabı okursanız anlarsınız.
kitaptaki hatti kralı sadece atatürk'e laf söyleyemeyenler için ismet inönü'dür. oysa ki bu kanı yanlıştır. kral subbiluliyuma atatürk'ün ta kendisidir. bunu anlamamak da geri zekalılık belirtisidir. birkaç yerde kralın şaşılığından dem vurulması bile konunun anlaşılması adına en kıt beyinler için dahi yeterli olacaktır.

atsız zaten ismet inönü için ayrıca z vitamini'ni yazmıştır.
Subbiluliyuma'nın atatürk mu yoksa inönü mü oldugu tartısması herhalde yazıldigi günden beri tartısılagelmistir. Ancak bu karakter iki kisiyede uydugu icin hakkında tartısmak anlamsızdır.
(bkz: hüseyin nihal atsız)
1941 yılında yazıldığı ve derhal toplatıldığı göz önüne alınırsa kimin için yazıldığı ortadadır.
nihal atsız'ın kaleme aldığı kitap. kral şubbiluliyuma üzerinden çokça tartışmalar olmuştur, bu isim atatürk mü yoksa ismet inönü mü olduğu kesin değildir.

atatürk olma ihtimali şöyledir;

kitap 1941'de yazılmıştır ve atsız, rıza nur'un manevi oğludur. bu yüzden o dönemlerde bir etkilenme ile yazılma ihtimali vardır. üstelik türk tarih tezi büyük ölçüde eleştirilmiştir. bir başka husus ise çanakkale'ye yürüyüş'te geçen bazı atatürk'e eleştirilerdir.

ismet inönü olma ihtimali ise şöyledir;

nihal atsız, ismet inönü'yü politikalarından dolayı sevmez, atatürk'ü kaldırmakla suçlar ve chp'de 1934'ten itibaren atatürk'ün sözünün geçmediğini, inönü'nün gücü ele aldığını savunurdu (bunu ilk söyleyen kişidir, nitekim atatürk'ün gizlenen vasiyetinde celal bayar'ın yerine geçmesini istemiştir, onun haricinde bazı önemli noktalar vardır). ayriyeten ?bu gidişle korkarım, bu türkiye?de atatürk?ü savunan bir ben kalacağım. çok aşırı ve haksız bir atatürk düşmânlığı propagandası yapılıyor.? sözüne sarf etmiştir nihal atsız.

büyük ihtmal kral şubbiluliyuma'nın kim olduğunu sadece atsız biliyordu.
nihal atsız'ın mustafa kemal'in siyasetini ve çevresindekileri eleştirdiği kitaptır. kısa sürede toplatılmıştır, ve tabutluk olayında yargılanmasında delil olarak bizzat sunulan gerekçelerden biridir.
ismet inönü ve kabinesini(mareşal Fevzi Çalmak hariç) ağır bombardımana tutmuştur Atsız Hoca. iyi de yapmıştır.
asırlar bize yaştır
kemal ülküye baştır
bize yol göster kemal
anayurda ulaştır
(çanakkaleye yürüyüş)
bu dörtlüğü kaleme alan birisinin atatürkü eleştirmesi saçma bence.
bu iletinin bir üstündeki iletide yazar, nereden temin edebileceğini sormuş. Dr'larda mevcut. Birçok yerde mevcut. Sahafçılarda bile bulma şansınız kuvvetle muhtemeldir.
Hüseyin nihal atsız tarafından 1941 yılında yazılan kısa romandır.Şahsi fikrim romanda kralın atatürk olduğudur. çünkü romanda kral şaşıdır.Atatürkte şaşıydı öte yandan makalelerinde ve şiirlerinde atatürkten övgüyle bahseden birinin böyle bir şey yazması atatürkü seven biri olarak beni üzmüştür.Atsızın çoğu fikrine bende katılıyorum ama bu kısa romanı beni hayal kırıklığına uğrattı.
DALKAVUKLAR GECESi

Ziza’nın oradakilere, “Bu gecenin kahramanlar gecesi olduğunu unutuyorsunuz” demesi üzerine bir sarhoş cevap verir:
“Hangi kahramanlar gecesi? Kahramanlar savaşta öldüler.
Bu gece dalkavuklar gecesidir.
Bu şölene konmak için sabaha kadar yaşasın diye bağırdık.
Tabii siz de içerde şebek gibi taklak attınız.
Yaşasın Kral!..”
(Atsız-Dalkavuklar Gecesi)
bizde var efendim...
ne güzelde tarif ediyor değilmi.??
cidden sığırsınız yalnız.

ne atatürk'ü olum ismet dönemini eleştiriyor açık açık.

yaşasın komutan tutaşil!

seni de unutmadım bilge ikeznini.

ah bir de kâhin şilka var.

gerisi şerefsiz...
nihal atsız'ın m.kemal ve avanesini dolaylı yoldan eleştirdiği kitabı.
Sembolik eleştiri zeka işidir. Buna cesaretsizlik benzetmesi yapmak için aptal olmak lazım.

Nihal atsıza ait Muazzam bir kısa roman.