sayısal bölümle yakından uzaktan alakası olmayan dünyada en çok nefret ettiğim şey. bildiğin ezber amınakoyim.
En zevkli derstir ve asla ezbere dayali degildir, istediginiz kadar ezberleyin mantigini kavrayamazsaniz geometri formulu ezberleyip sinavda uygulayamamaktan oteye gidemezsin.
En fazla zevk aldığım destir nedendir bilmem ama herhalde Canlı yaşamını sevdiğim içindir . Aslındada kolay derstir .
nasıl çalışılacağı belirsiz olan ders.
hayattır. çalışma stilide kişiye göre değişir. belli bi çalışma yöntemi hiç bi ders için yoktur.
biyoloji alakalı tek bildiğin şey kromozomlar oda milletle dalga geçmek için öğrendim. örneğin:
- olm sen kesin 45 kromozomsun. (yani salak)
bütün yaşamın temel bilimi olmasına rağmen güzide ülkemde hiç bir zaman hak ettiği değeri bulamayan bölümdür. gene de kendinizi geliştirebiliyorsanız iyi para kazanacağınızı düşünüyorum.
hep ilgimi çekmiş olan bir derstir. fakat geçti bizden o zamanlar.
canlıları ve canlılığı inceleyen bilim dalı. Denebilir ki biyoloji, bir düzine kadar bilimin bir toplamı gibidir. Gerçekten de sözcüğıün iki anlamı vardır. Son derece geniş olan birinci anlamda biyoloji tüm yaşam bilimlerini, yani biyolojik bilimleri içerir; zooloji, botanik, protistoloji, ekoloji, fizyoloji, hücre biyokimyası gibi. Dar anlamda biyoloji canlıların yalnız üreme çevrimini ele alır ve embriyolojiyi, hayvanların ve bitkilerin eşeysel olgularını, genetiği ve türlerin evrimine ilişkin araştırmaları konu edinir. Biyoloji sözcüğü 19. yüzyılın başlarından itibaren kullanılmaya başlanmıştır. Oysa biyoloji bilimi çok eskidir ve Antikçağ’a kadar uzanır. Hippocrates, Aristoteles ve Galenos, ilk biyoloji bilginleridir. Biyoloji başlıca iki bölüme ayrılmıştır: Hayvanları inceleyen bölümü zooloji (hayvanbilim), bitkileri inceleyen bölümü botanik (bitkibilim)dir. Bir başka açıdan ise biyoloji üçe ayrılır: morfoloji, taksonomi, fizyoloji. Morfoloji ya da anatomi, bitki ve hayvanların dış görünüşleri ve iç yapılarını inceler. Bunun da bitki ve hayvanların çıplak gözle görülebilen biçim ve yapısını araştıran anatomi, dokuları inceleyen histoloji, hücre yapısını inceleyen sitoloji, bitki ve hayvanların gelişmeleri süresince geçirdiği değişikliklerle uğraşan embriyoloji bölümleri vardır. Taksonomi ya da sistematik, canlıların soylarına göre bağlı oldukları gruplara yerleştirilmesi, tanınması ve doğru olarak adlandırılmasıyla ilgilenir. Fizyoloji (görevbilimi), canlıların çeşitli kısımlarının nasıl çalıştığını, görevlerini nasıl yaptığını inceler. Günümüzde fizyolojinin en çok üzerinde durulan kolu, hücre fizyolojisidir. Canlı yaşamında birçok sorun temelde hücre düzeyinde inceleme yapmayı gerektirdiğinden, hücre fizyolojisini araştırıp incelemek bütün diğer fizyoloji çalışmalarının dayanağını oluşturmaktadır. Fizyolojiye bağlı olarak doğan, fakat sonradan gelişerek bağımsız hâle gelen diğer iki dal da biyofizik ve biyokimyadır. Bugün biyoloji, bu temel dallar dışında daha pek çok kollara ayrılmıştır. Genetik, canlılar arasındaki benzerlik ve ayrılıkları kalıtsal özelliklerine, soylarına bağlı olarak araştırır, genlerin ve kromozomların yapısını inceler. Patoloji, bitki ve hayvan hastalıklarını, ekoloji canlılarla içinde yaşadıkları canlı ve cansız ortam arasındaki ilişkileri, biyocoğrafya çeşitli bitki ve hayvan tiplerinin, bitki ve hayvan topluluklarının dağılışını ve bu dağılışı etkileyen faktörleri, paleontoloji bugün yalnızca fosilleri bulunan, soyu tükenmiş bitki ve hayvanları, ekonomik biyoloji bitki ve hayvanlarla bunların ürünlerinin insanlar ve insanlara yararı ile ilişkisini inceler. Bütün bitkileri ve hayvanları, kısaca bütün canlıları kapsaması nedeniyle konusunun çok yaygın oluşu ve bilimin ilerlemesi nedeniyle birçok dala ayrılmasından dolayı, bugün artık bir kimsenin biyolojinin bütün dallarında bilgi sahibi olabilmesi ya da uzmanlaşabilmesi olanaksız hâle gelmiş bulunmaktadır.

Kaynak: http://www.yeniansikloped...m/biyoloji/#ixzz2ORlWK5J1
lys kısmı tabiri caizse ezberin allahıdır.
(bkz: sistemler)
mezun olduktan sonra doktor edasında dolaşan tiplerin olduğu, sayısalda barajı geçip girebileceğin fen-edebiyat bölümü.
en fazla lise 1 de çekilecek olan ders. Fazlası saçma bilgiler içerir.
Hakikaten Tıp okumayan ve detaylı bir şekilde insan , anatomi ve canlılık alanındaki bilgilerin temelini vermesine rahmen , doğa ve canlılığın ne kadar mükemmel bir yapı olduğunu anlatan en sevilesice derslerden biridir .

Ve böyle bir mükemmelliği öğrenincede kişideki tepki genellikle (bkz: vay amk) . olur .
Şu an isledigim ama hocanın tek biseyi düzgün anlatamadigi derstir.
Lise hayatım boyunca sevmeyip yok saydığım ders.
öss'ye hazırlanırken son haftalar yusuf yusuf olup mecburen çalışıp ahanda ne eğlenceliymiş lan neden sevmemişim dediğim derstir aynı zamanada.tıpkı kpss'ye hazırlanırken tarih için olan düşünce evrimim gibi.
Lise 1.sınıfta kopya çekmeme sebebiyet veren ardından 3 gün göz ağrısıyla gezmeme sebep olan derstir.
Fazlası zarardır.Ezber değil yorum işi diyen hocalara bir tarafımla güleceğim derstir.4 sene gördük bilgiyi ezberlemediğin sürece sıfırsın.Yorum diye caka satmaya herkes bilse de yapamaz demeye çalıştıkları şeyse sadece gündelik bilgilerle ve eski bilgilerle yenilerini birleştirip mantıksal çıkarımlar yapmaktır.Yorum denilmesine bakılmamalı biliyorsan biliyorsundur gerisi yok yani.Tıpçıların ana dersidir.Yüzeysel bilinmesinde fayda vardır fazlası gereksiz ve zararlıdır.
Doktor olmak isteyenin tek sorumlu olmasi gereken dal bu olmalıdır. Napacak doktor adam üçgeni manyetigi falan.
1 soru bıyolojı cozecegıme 10 soru fızık cozerım.O derece sevılmeyesı ders ve bılım dalı.
Her ne kadar ezbere dayalı olarak görülse de sayısallık içerir bir noktada. Çünkü biyoloji konuları ezberlenirse çok cabuk unutulur ancak olayın mantığını anlamak sizde sağlam bir biyoloji bilgisi oluşturur.
hiç sevmediğim sayısal dersidir ezbere dayalıdır. Biyolojisi iyi olan yazar varsa bir posta kutusuna uğrasınlar.
canlı bilimidir. yalnız burada bu bilimle içli dışlı birileri varsa bana yazabilir.
Sayısal ders olmayan ama sayısal dersler grubuna giren bir ders olduğu için başarılı olamadığım ders. Hocası da bi' garip zaten, nası biticek bu lise diye düşündüren derslerden biridir. Bir diğeri için (bkz: tarih)
Canlıları inceleyen bilim.
Bitirdiğim, fakat kendi işimi yapmadığım ihtisas alanı.