bugün

tanım: anket, araştırma, sosyal sorumluluk projesi soru cümlesidir.

gözler en alâsı tabi; lakin dişler sarıysa dişlere beyazsa da dişlere, ciltte lekeler varsa yüzde alabildiğine, dudaklar dolgunsa demekki dudaklara vs.
ensesine.

ben karşı tarafı dinlerken hangi gözüne bakacağımı hep şaşırırım. bu nedenle genelde karşımdakinin ensesine bakarım.
yukarı aşağı sonra tekrar yukarı.
gözüne tabiki.
tabiki de gözlerine bakmalıyız. baktın çok seksi, yavaş yavaş aşağılara süzülüp konuşmayı yatağa aktarabiliriz.
Kafaları çok da karıştırmayan bir sorun. Gözlerine bakmalıyız tabii. Ama arada bir başka yerlerine de bakabiliriz göz yani bu. Karşıdakinin bize neler sunduğuna göre değişebilir ashd.
Sağa sola bir de avret mahalline bakmayın da nereye bakarsanız bakın denilesi bakış konumu sorusu. Sağlıklı bir iletişim için burun çene aralığıdır. Gönül münasebeti var ise dudak gerdan arası.
varsa memesine. yoksa zaten o kişiyi dinlememeliyiz.
Ben daima gözlerinin içine bakarım. Arada bir de dudaklara bakarım.
Götüyle konuşuyorsa götüne bakmak lazım. Aksi takdirde yüzüne bakman gerekir.
Gözlerine. Gözler çok şey anlatır, anlayabilene.
Burnunun ucuna hem karşınızdakini rahatsız etmemiş olursunuz hem de uzun süre göz teması kurmak zorunda kalmazsınız. Doğrusu budur.
alnına bakın surekli gozlerine bakıp dikkat dagitmak yerine arada goz cevresine bakin.
ben bazen farkında olmadan karşıdakinin ağzına bakıyorum, saçma ama istemsiz.
Ben genelde gözlere uzun süreli bakabilen biri değilim. Benim gibi göz kaçıran biri varsa ben daha fazla odaklanarak bakarım ama benden daha keskin bakarak konuşan varsa uzun süreli gözlere bakamam. Bazen iki göz arasına bakınca farkedilmiyor göz içine bakmadığın.
iki kaşının ortasına.
Meme ilgimi çekmediği için, konuşurken de götüne bakamayacağım için suratına bakıyorum mecbur.
Dudaklarına.
Eğer isteyen kişiysen elleri olabilir ona ihtiyacın olduğunu hissedebilir ya da tabi lan manyak mısın bakışı nereye denk gelirse.
net bir cevabı olmayan soru.

çünkü bakılan yerin nezaket / kabalık anlamına gelip gelmediği algısı kişiden kişiye değişen bir şeydir. yani bazıları için gözlerin içine bakmak nezaket iken, bazıları için ise gözlerin içine bakmamak nezakettir. ayrıca bazı insanlar geçmişten gelen alışkanlıklarından dolayı ne kadar çok isteseler de gözlerin içine bakamazlar. o nedenle karşımdaki kişi gözlerime bakmıyor diye olmadık triplere girmek insana önyargıdan başka bir şey getirmez.