bugün

nature dergisinin 1998 yilinda yayinladigi bir makalede, alanlarinda onde gelen bilimadamlarinin %72sinin ateist, %21inin agnostik ve de %7sinin bir tanriya inandigi saptanmistir.
buna benzer olarak scientific american dergisinin 1999 yilinda yayinladigi bir makalede, genel halkin %90i tanriya inaniyorken, lisans dereceli bilim adamlarinin %40i, alanlarinda en iyiler olarak kabul edilen bilimadamlarinin da %10u tanriya inaniyor olarak saptanmistir.
hiçbir şeyin göstergesi değildir. ona kalırsa pirleri olan einstein yaratıcıya inanıyordu.
bilim adamları ateist olması bencede normal çünkü dinimizce birşeyi araştırdırdığımızda herşeyin yaratıcısı allah bilim adamları merak ediyor ve bunun yaratılış biçimi farklı birşey olması gerekiyor diye düşünerek yola çıkıyorlar.
pirleri olan einstein'ın da dini olmayan bir panteist olması gerçeğiyle birleştiğinde, dinlerin mantıklı olmadığı gerçeğini gözler önüne serer.
ateizm ve deizm farkını bilmeyenlerin kavrayamadığı hededir. einstein deisttir.
Ateizm, tüm tanrılara ve ruhsal varlıklara olan metafizik inançların reddedilmesi. Var olan gerçekliği inanç yoluyla açıklamayı kabul etmeyen bir düşünce akımıdır.
(bkz: http://tr.wikipedia.org/wiki/Ateizm)
cahil cühela yazmasın kardeşim.
ateizm tanrının varlığını reddetme ideasıdır. bu bir tezdir ve en az tanrının varlığı kadar bilinemezdir. zira bunu deneylemenin yolu yoktur. şayet deneyleyemiyorsanız bu bilimsel değildir. yani bilim tanrının varlığı ya da yokluğuyla uğraşmaz, uğraşamaz bu henüz onun çapını aşmaktadır. ayrıca bilim sürekli kendini yalanlamak suretiyle dinamizmini yaratır. biliminsanlarının neye inandıkları onları bağlar. einstein tanrıya inanır. hatta tanrı zar atmaz der. din ise tanrıyı algılama metodolojisidir. dinler çeşitli ve farklı olsa da özünde bir yaratıcıya inanma ilkesi vardır.
isimleriyle müsemma olamamalarından.
1. Aslında gönderilen dinlerin tümünün aynı olduğunu ve değiştirildiği için ondan sonrakilerin gönderildiğini ve en sonunda islamiyet'in gönderildiğini

2. Yaptığının futbol fanatikliğinden farkı olmadığını

3. * bir şeyi yapan ve yaratan "küçük" bir seçilmiş grup,
* bir şeyin yapılmasını seyreden "büyükçe" bir grup,
* ne olup bittiğini bilmeden yaşayan "muazzam" bir kalabalık...
olmak üzere dünyada 3 grup insan olduğunu

4. Dinlerin gönderiliş amacının, o muazzam kalabalıktaki insanların kendi akıllarıyla hep birlikte dirlik, düzen ve huzur içinde yaşayamacağını bildiği için onlara doğruyu, yanlışı gösterecek, şunu yaparsan seni cennete bunu yaparsan seni cehenneme gönderirim maddeleriyle gözdağı vermek amacıyla rehber kitap niteliğinde gönderildiğini

5. 2.de açıkladığım o küçük seçilmiş gruptaki insanlarınsa neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilecek akılları olduğu için böyle bir klavuza ihtiyacı olmadığını

6. O küçük seçilmiş gruptaki insanlar olmasa şimdi Adem babasıyla Havva annesi gibi mağarada yaşamak ve bu soğukta iki asma yaprağıyla tir tir titreyerek soğuktan gebereceğini

bilmeyen, böyle şeylerle uğraşarak, birilerine çamur atarak kendini bir şeymiş gibi göstermeye çalışan, cahil olmasına rağmen birilerine bir şeyler öğretme çabasında olan cahilin önde gideni.

Başkalarının Tanrı dediğini Fizik kuralları şeklinde açıklayan kimselerdir.
gereksiz konularla uğraşmayan bugünü ele alan ve muhtemelen dünyada iz bırakacak adamlardır.
(bkz: bilimadamlarının çoğunun zeki olması)
bir yaratıcının olmadığına kanıt değildir.
(bkz: sui zan).
aslında bilim; doğanın akılla donatılmış olduğu gerçeğinden hareketle birşeylere ulaşmaya çalışır. doğa sonsuz bir kaos, fakat bu kaosu çözmeye çalışıyoruz iddiasında olan bilim insanı var mıdır? darwin doğada akıl aramasa acaba evrim teorisi aklına gelir miydi?
ateizm adı altında doğadaki aklı aramaktadır bu bilim insanları. ve doğadaki bu aklı kanunları buldukça doğa kendi kendini oluşturmuştur fikrine ulaşmak? kaldıki doğa üstüyle ilgili çıkarımlarda da pozitivizm mantığı gütmek fikride demode olmaktadır an be an.. agnostizm yükselişte.. yaşasın pozitivist düşünceden sıyrılarak akletmek? ve doğadaki aklı araştırmak için yaşasın pozitivizm..
dinden sıyrılmışlıkla başlayan batı bilim dünyası tanrı fikrine yönelecek bunun yanısıra etkilediği halk kitleleri aklında soru işaretleriyle zayıf bir imanla gezecek.
ateistlerin tanrısı şimdilik doğanın kendi kendine varolan aklı? biz buna tanrı özelde de ALLAH diyoruz..
araştırmacı ateist arkadaşlar bilir dünyada yeni trend'in agnostizm olduğunu.. bu bir safhadır.. geçmiş olsun kardeşlerim..
bu yazı burda dursun. göreceksiniz! kahin değilim akletmek yeter.. güneş doğudan doğacak batıdan batacak..
dedeleri olan sokratesin paganist bir toplumda tek tanrıcılığı savunması hepsine emsaldir.
(bkz: albert einstein)
(bkz: max planck)
(bkz: blaise pascal)
(bkz: michael faraday)
(bkz: pasteur)
(bkz: newton)
(bkz: galileo)
(bkz: francis collins)
(bkz: paul davies)
(bkz: stephen hawking)
ama bence cennet ve cehennem var. iyiler güzel bir gezegende yaşar. Tanrı iyidir, asla kendi çocuklarına kötülük, işkence yapmaz. Cehennem de bana göre kötülük yapanları gönderdiği, ya adam gibi dirlik düzen içinde yaşamayı öğrenecekleri ya da birbirlerine kötülük yaparak geçirecekleri başka bir gezegen. Yani kötülere ceza veren yine kendileri olacak. insanlar o gezegeni kendileri ya cennet yapacaklar ya da cehennemleri.
bilmemelerinden...
inanılan değil bilinen bizi ileri götürür sözünü dorular önermedir.
Altyapılarını bilimadamlarının çoğunun müslüman olduğu dönemden geliştirmişlerdir. Mesele kimin daha çok araştırma yaptığıdır ve reformlardan sonra hristiyanlıktan uzaklaşıp deist olan avrupa daha çok bilime ve araştırmaya yönelmiştir.