bugün

dinin toplumsal ilişki ürünü olduğunu bilmeyenlerin iddia edebileceği söz.

Dini besleyen toplumsal koşullar var olduğu sürece tanrının yokluğu akıl ile kanıtlanamaz. Komünistler bunu bildikleri için, devrim sonrası eski toplumsal ilişkilere sahip insanların inanç özgürlüğüne karışmaz.
evdeki malzemelerle zor bir iştir.

(bkz: ümit usta)
bilim kisvesi altında degil, bizzat bilimin ısıgında yapilan ateizmdir.
(bkz: din kisvesi altında yobazlık yapmak)
(bkz: ateizm yapmak)
(bkz: bilim kisvesi)
(bkz: hmm)
-abi ateizm yapalım mı? tarz olur.
-dur olm ben daha dün 2 tane budizm yaptım canım çıktı..
-erotizm yapalım peki
-o olur..
(bkz: merdiven alti uretim)
hacı geçen bi ateizm yaptım evde mis mis maşallah.
doğrudur. fakat, her bilim adamı bu kadar şerefsiz değildir. mesela, bir ara söylentiler vardı "abi einstein allah ın olmadığını kanıtlıyomuş, ama dindar olduğu için bilimi bırakmış. sonra da delirmiş zaten." diye. ben şimdi şimdi anlıyorum einstein in ne kadar büyük bir bilim adamı olduğunu. yoksa kuantum ilkeleri, izafiyet teorisi falan yalan kardeşim.

(bkz: yazarlık kisvesi altında mallık yapmak)
bilimsel metoda uygun hareket eden insan davranışıdır.

bilimsel metod* uyarınca var olduğu ispatlanmayan her şey bilimsel anlamda yok kabul edilir. bunların hiçbirinin yokluğunu ispatlamak bilimin işi, ya da becerisi dahilinde değildir.

siz hiç noel babanın, diş perisinin ya da şirinlerin olmadığını ispatlamaya çalışan bir fizikçi gördünüz mü mesela?

göremezsiniz, çünkü üniversitelerde ilk ders olarak bilimsel metod öğretilir.
insanların ne kadar boş ve gerçek dışı şeylere inandığını göstermektir.
Dini dogmalarla düşünce kanallarını kapatmış olanların bilim adamlarının hepsini ateist zannetmesi sonucu ileri sürülen sığ düşünce. Mevzu bahis eminim ki dönüp dolaşıp evrim kuramına bok atmaya gelecek. Gerek doğabilim gerekse genetik incelemelerinde insanlığın prehistorik çağlardan günümüze dek geçirmiş olduğu evrim süreçleri ara türlerde hala bulunamayan fosiller olsa dahi bir bütünlük arz edecek şekilde bilimsel olarak incelenmiş ve yumurtaya can veren allah mantığıyla evrimsel süreci reddederek dinlerini ve ideolojilerini kurtarmaya çalışan bilimadamı bozmalarını gani gani göt etmiştir.
Tarihsel materyalizm konusunda ekonomik yapının üst yapı ilişkilerini belirlediği görüşünden yola çıkarak kapitalizmin alt-yapı ve üst-yapı paradigmaları üzerinden tahlili yapılmıştır.
Ontolojik materyalizm ile nesne ile özne , töz ile öz arasındaki fark ortaya konulmuş ruh ile beden arasında sıkışmış olan insan algısı nesnel koşullar altında bilimsel analize tabi tutulabilmiş ve böylece insanlar kader diyerek hastalıklardan geberip gitmemişlerdir.
Diyalektik materyalizm ile kendisine idealist bir kabuk yaratan insanoğlunun eylemleri ve örgütleri üzerinde eleştirel bir bakış açısı ve toplumsal ilişkileri , yapıları , örgütlenmeleri sosyolojik açıdan anlama ve değerlendirme imkanı yaratılmış , insanoğlu kalıplar halinde kendisine dayatılan dogmalardan bir nevi olsun sıyrılabilerek kendi hayatlarının ipini ellerine geçirme şansı yakalamışlardır.

Bilim tanrının varlığı ya da yokluğunu ispatlamak için uğraşmaz. Bilim tanrı yoktur ya da vardır gibi şablon kalıplar yaratmaz. Bilim eleştireldir , nesneldir , deneyseldir ve bilimsel paradigmalar maddenin içinde bulunduğu koşullar altında değişime her zaman açıktır. Ancak bilimsel ön kabuller şüphesiz bilim için olmazsa olmazlardır.
Aynı şekilde materyalizm sana maddeyi ispat eder , senin idealarınla ilgilenmez . Ancak idealarınla şekillendirmeye çalıştığın o sığ ve çarpık rasyonel olmayan gerici saptamalarını bilimselmiş gibi hönkürerek insanoğlunu dar kalıplara hapsettiğini hissettiği vakit sanırım bir bilimadamının ya da sıradan bir materyalistin ateizm ile idealarını çürüttüğünü görmen biraz canını sıkacaktır . Keşke biraz yaksa. Bu aristo mantığı değil midir ki maddeyi yok ederek ideayı da yok etmeyi amaçlayan katilleri yaratan . Şurası gerçektir ki sizin idealizminiz bile size ait değildir , başkalarının idealarından ve klik düşünce yapılarından oluşan bir zihniyet vaktiyle Turan Dursun'u yok ederek ateizmi yok edeceği fikrine kapılmıştı.
Dincilerin idealizmi artık maddileşmiştir. Ve bu bakımdan maddeleşen her şey yok edilebilir , çürütülebilir. Sen Tanrı'nın bir kulu olarak ve inandığın kitabın bir uygulayıcısı olarak artık bir maddesin. Ve Turan Dursun gibi bir ateist direkt senin idea kaynağında açıklar bulduğu vakit onu ortadan kaldırmayı kendine görev edindin. Ama ne demişler :
(bkz: Dinsizin hakkından imansız gelir).*
(bkz: bilim kisvesi altinda atletizm yapmak)
(bkz: maksat spor olsun)
(bkz: saçmalamakta sınır tanımamak)
bilimadamlarının çoğu allahsızdır mentalitesini benimsemiş bireylerin çamur at izi kalsın etkinliklerinin bir parçası olan söylem.
laik bir kurumdan maas alan insanlarin (bkz: meb), zorunlu din kulturu ve ahlak bilgisi dersinde, musluman olmayan ogrencilerinin kelimeyi saadet getirememesine zayif not vermesi kadar zavallıcadır.
bilimin tanrıyı işine karıştırmadığı gerçek bilgisinden yoksun olanların anlaması güç durum.

Newton'un ünlü yer çekimi kanunu şunu göstermiştir: devesa gezegenlerden küçük boyuttaki maddelere kadar ( dikkat atom altı değil) doğanın işleyişindeki temel dinaik, vahiy le değil, matematik formülü ile açıklanabilir. Doğa tanrı isteği ile değil, kendi kuralları ile var olur.

Newton'un dindar olması iel onun ulaştığı bilgilerin din dışı olması konusunu anlamayacaklar için zatn tartışmaya biel gerek yoktur. Anlamak isteyenlere ayrıca ilgi söterilir.

Kısacası, Bilim kendi doğası gereği zaten ateisttir.