bugün

günümüzde bilgisayarların yararını say say bitremeyiz ama bizde birçok değişikliğe yol açtığı da aşikar. bilgisayarın internetin yaygınlaştığı hatta yardırdığı bu zamanda bilgisayar başında öldürdüğümüz zamanın haddi hesabı yok. oyunlar tek başına yeterli, bir kere sardı mı kalk kalkabilirsen başından. çocuklar oyun sitelerinden küçük oyunlar oynar; genç kısım (benim de dahil olduğum) minecraft, lol vs vs , akşam da baba netten batak okey. biz zamanımızı verimli kullanmıyoruz ve bunu bildiğimiz halde kendimizi durduramıyoruz ki bu bağımlılıktır, belki de köleliktir.
hayır. Doğrusu teknolojinin kölesi miyiz? Cevabı ise evet.

Her akıllı telefonun bir üst sürümü almak yani galaxy s3 çıkınca s3, galaxy s4 çıkınca s4, galaxy s5 çıkınca s5'i almak veya iphone 6'nın çıktığında iphone 5s'i satıp iphone 6 almak bile bir köleliktir.
değildir, tam tersine bilgisayarlar bizim kölemizdir. her şeyimizi onlara yaptırıyoruz, istersek kullanırız istemezsek kullanmayız. her hangi bir bağımlılık ve ya zorunluluk söz konusu değil, ama bilgisayarın tuşuna basıldığında kendi isteğine bağlı açılmama gibi bir özgürlüğü yok, sen kimsin amınakoyim 2000 lira ödedim tüccarına.
din tüccarlarının kölesi olmaktan iyi olan durumdur.
Nesil oraya doğru gidiyor malesef.
Köle olmak bir ihtiyaç. ama bir şeye değil birine köle olunur.

Bu yüzden Tabiki de hayır, Bilgisayar sadece boş zamanlarımda benimle.
Tartışmasını bilgisayarlar aracılığıyla yaptığımız sorudur.
elektronik aletlerin kölesiyiz. radyo yaygınken radyonun sonra televizyon, ateri, müzik setleri, bilgisayarlar, laptoplar, internet, tabletler, akıllı telefonlar. google glass'da yakında oraya gelecek. robotların insanlığı köleleştirildiği bilim kurgu filimleri belki gerçek olur bir gün. tek bir farkla köleler zincirsiz ve sahipleri ne derse seve seve yaparlar.