bugün

nişan aşama madalya verilen belge. berat gecesinde doğanlara genelde verilen isim. güzel bi isim. tek sorunu veznede isminizi soran banka görevlisi yada başkasının isminizi elli kere tekrar etmesi. anlamaması. beyfendi çift a mı? tek a mı? "ebenin a mı abi" cevap verilesi güzel isim.
eskiden bir kimseye imtiyaz verildiğini bildiren belge.
(bkz: berat kandili)
resmi belge, senet.
osmanlı devleti'nde bir kimseye verilen rütbe, nişan veya toprak imtiyazını gösterir padişah fermanı.
berat' a ; nişan, berat-ı şerif, nişan-ı şerif ve hüküm de denilmektedir. ayrıca arnavutlukta kartalların şehri anlamına gelen bir şehir adıdır.

(bkz: miralay)
arnavutluk'un güneyinde bir kent. osmanlı egemenliğinden ayrılmadan önce yanya (bugün ioannina) vilayetine bağlı bir sancak merkeziydi. bugün adı, kentin bulgar ve sırp döneminde taşıdığı beligrad (beyaz şehir)'tan kaynaklanmaktadır.
sabah akşam ilahi, arada bir de reklam yayınlayan dini kanal. penis büyütücü reklamı yayınlayan ilk dini kanaldır.
osmanlı devleti'nde memurların göreve başlayabilmesi için padişah tarafından verilen,memurun yetkili olduğuna dair atama belgesi.sadrazama sultan tarafından verilen mühür bunu simgeler niteliktedir. (bkz: mühür kimdeyse süleyman odur)
padişah tarafından verilen bir şeye sahip olma veya bir şeyi yağma yetkisi.
bir haktan yararlanmak için devletçe verilen belge.
burda yazar olan, bizim grubun davulcusunun adı.
Baki Saçı ifadesinde 2010 kpss sorularını sınavdan 5 gün önce Sana bir sürprizim var diyen berat adlı bir arkadaşının kendisine emaille yolladığını belirtmiş.
ayın en ışıltılı, en parlak hali anlamına gelen bir kız ismi.
orta güney Arnavutluk'ta Berat ilinin merkezidir.
BERAT: Nişân. Rütbe. imtiyaz ve taltif için verilen resmi kâğıt.
ayrıcalık , rütbe.

Osmanlıda acemi ocağından çıkmak gibi.
orta güney Arnavutluk'ta Berat ilinin merkezidir. Yüzölçümü 379.98 km² olan şehrin nüfusu 2011 tahminlerine göre 60.031'dir.[1]

Temmuz 2008'de, eski şehir (Mangalem mahallesi) Dünya Mirası listesi'ne dahil edilmiştir.[2] Şehirde Osmanlı zamanından kalan tarihî Bekarlar Camii, Kurşunlu Camii, Sultan Camii (Kral Camii), Beyaz Camii, Hüseyin Paşa Camii (Saat Camii), Kırmızı Camii ve Telelka Camii bulunmaktadır. Ayrıca Halveti tarikât'a ait olan Halveti Tekkesi ve Rüfâi tarikât'a ait olan Rüfâi Tekkesi'de vardır.