bugün

Bir başbakan sahneye çıkıp soytarılık yapsa yarım dakika beceremez, foyası ortaya çıkar. Ama bir soytarı, kimseye hissettirmeden yıllarca başbakan koltuğunda oturabilir...
Başbakan kral ya da padişah değildir. 4-5 seneliğine halkın atadığı yetki alan en yüksek rütbeli memurdur.
bir tanecik yavşaklık, yavşaklık sayılmazı kabul ettirerek halkının gözünde delikanlı, diğer halkların çoğunun gözündede yavşak ama delikanlı hale gelmek demektir. Sonuç mantıken ortalamanın yüksek oldugu yavşak bir dünya demektir, umarım aç ve aciz kalmaz kendimizi kaybetmeyiz.
bakanın başıdır efendim, hasta olması durumunda borsanın düşmesine sebebiyet verebilen, çok mutlu olması durumumnda borsanın tavan yapmasına sebebiyet verebilen kişidir. mühim insandır, ülkenin kaderi iki dudağının arasında gizlidir, tek kelimesi ile savaş bile çıkartabilir, o kadar yani.
gereksiz bir makam , konu demokrasi ise doğrudan demokrasi olmalıdır. temsili demokrasi en güzel hırsızlık düzenidir.
lise 1 sağlık öğretmeni ile eş değerdir.
lise 1 sağlık öğretmenleri, regl, ergenlik, ergen temizliği, gebelik gibi mevzularda üstü kapalı öğrencileri uyarır.

bizim ki, arka sırada oturan ve dürtükleyip sürekli konuşan sınıf arkadaşımla beni kastederek " evlensez çocuğuz olur, gıpraşman" demişti.

bizim başbakan da aynı alim hoca. siz sevişin, siz durun. dur kızım yumurtlama dönemini atlat sonra seviş, perşembe sevişmeyin zikir var, salı günü seksi çamaşır giyin, ertesi gün hapı yasak, aman yasmin içmeyin kilo yapar en iyisi eva kullanın, oğlum sen korunsana filan diyor.

bir gün ulusa seslenirken çıplak kadın erkek figürü getirip nasıl sevişileceğini, usulü, hak yolunu neyim gösterecek diye merakla bekliyorum.

teşekkürler başbakanım.
düzenli olarak sizi ve haydar dümeni takip ediyorum.
sizden öğrenicelek çok şey var.
(bkz: örtülü ödeneğin bakanların cebine gitmesi)
sürekli olarak dinin siyasete karıştırılmaması gereken ve koltuğa gelindiği gibi belli bir süre sonra gidilmesi gereken makamdır.
türkiyede milli takım hocasını seçme yetkisi de bu makamdadır.

(bkz: fatih terimin milli takımın başına geçme süreci)
adil ve demokrat olmalıdır. başbakanlık makamı büyük sorumluluk. yolsuzlukların üstünü kapamamalıdır bu makama oturacak insan.
Kendi isteklerini, parti ve kişilerin şahsi menfaatlerini milet istiyor ve milli irade gibi laf salatası ile yutturabilme ihtimali olan insan.
günümüz türkiyesinde kaderi cumhurbaşkanının iki dudağı arasında olan makamdır.
en uzun süre ile görevi 16 yıl 4 ay süre ile ismet inönü yapmıştır.
çobanın olmadığı yerde, sürüye sahip çıkan çoban köpeği.
bir ülkenin başbakanı yumuşak g ile g nin arasındaki farkı anlayamayacak kadar cahilse
o ülkede cia iyi iş çıkartmış demektir.
hayatta olan tc eski başbakanları yıldırım akbulut, tansu çiller, mesut yılmaz, abdullah gül ve recep tayyip erdoğan ve ahmet davutoğlu'dur.
sahtekar olurlar efendim. nereden mi biliyorum?

https://www.youtube.com/watch?v=8aM2oTJkmMY
parlamenter ve yarı başkanlık sistem ile yönetilen ülkelerde hükümetin başı, hükümet başkanı.
Artık olmayan bir makamın sıfatıdır. Yeni sistemde başbakan da cumhurbaşkanı da tek adamdır. Padişah da benim sadrazam da benim gibi. Şuanda eski yıllar aklıma geldi, duygulandım...
feodal beylikler sonrası kurulan krallıklar ve imparatorluklarda hükümdar yönetme yetkisini tanrıdan alırdı. mesela osmanlı padişahı olacak her hangi bir şehzade hakkında şeyhülislam ''kut indi'' fetvası verirdi. boğdurulacağı zamansa başka bir şeyhülislam bulunur ve ''kut kalktı'' fetvası verdilirdi.
sanayi devrimi sonrası yaşanan burjuva aydınlanmasında yönetim erkinin yetkiyi tanrıdan alma olayı kaldırıldı. bunun yerine halk diğer anlamı sekreter de olan görevli ministerlar seçmeye başladı. tabii bunların başında bir kordinatör görevi görecek sir minister oluyordu. bu yolla yönetici erkten allahsal yetkiler alınmıştı. gerçi işte burjuvazi aydınlanması da demokrasi bakımından dört dörtlük işlememiştir. bir çok toplumda eleştirilemez allahsal yetkiler ''ulus devlet'' dogmasına bürünmüştür. fakat demokrasiyi yine de eli yüzü düzgün şekilde yürüten toplumlar çareyi ve tedbiri iktidarı hiç bir zaman tek bir partiye vermemekte bulmuştur. bunun adına da koalisyon diyoruz. dünyanın en demokratik yönetim şekli cumhuriyetten ziyade ''koalisyonlardır'' önermesi bence daha doğru bir yaklaşımdır. zayıf koalisyon hükümetlerinde halk daima devletten güçlüdür. ortakları birbirini satacağı için yolsuzluklar da daha az olur ve nisbi şeffalık sağlanır.
parlamenter sistemde hükümet başkanı, bakanların başı. Eski dilde başvekil, sadrazam, ayguci.
görsel
görsel
görsel
görsel