bugün

türkiye'de faaliyet gösteren bankaların müşterilerinden çeşitli yollarla aldığı ücretlerdir.

* AKBANK: 1 Temmuz 2011 tarihinden bu yana, bireysel müşteri vadesiz TL hesabından yıllık 48 lira hesap işletim ücreti alınıyor.

* DENiZBANK: Hesap işletim ücretleri, 1 Mayıs 2011 tarihi itibarıyla aylık 5 lira olarak tahsil ediliyor.

* FiNANSBANK: 9 Eylül 2011'den bu yana kredili mevduat hesabı aktif olanlardan 3 ayda bir 21 lira, kredili mevduat hesabı pasif olanlardan da yine 3 ayda bir 18 lira hesap işletim ücreti kesiliyor.

* HSBC: 23 Mayıs 2011 itibarıyla aylık hesap işletim ücreti azami 5,50 lira.

* ING BANK: Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) hariç, 22 Mart 2011'den bu yana aylık 5,50 lira hesap işletim ücreti alınıyor.

* ŞEKERBANK: Hesap işletim ücreti, 5 Nisan 2011 tarihinden itibaren vadesiz tasarruf mevduat hesaplarından 3 aylık dönemlerde 15 lira olarak tahsil ediliyor.

* GARANTi BANKASI: 14 Eylül 2011'den bu yana bireysel TL hesaplardan yılda 2 kez olmak üzere 38 lira hesap işletim ücreti tahsil ediliyor.

* HALKBANK: Hesap işletim ücreti, 13 Temmuz 2011'den itibaren TL tasarruf hesaplarından 3 aylık 14 lira olarak alınıyor.

* iŞ BANKASI: Tasarruf grubu Türk lirası hesaplardan 6 Eylül 2011'den bu yana yılda iki kez 35 lira hesap işletim ücreti tahsil ediliyor.

* VAKIFLAR BANKASI: BSMV hariç, 13 Eylül 2011'den bu yana hesap işletim ücreti TL hesaplar için aylık 4 lira.

* ZiRAAT BANKASI: 23 Haziran 2011 itibarıyla hesap işletim ücreti 3 aylık 11 lira.

* YAPI VE KREDi BANKASI: Hesap işletim ücreti 1 Temmuz 2011'den bu yana TL hesaplardan yılda iki kez 43 lira olarak tahsil ediliyor.
otomatik ödeme talimatı zırvasının tam olarak açıklanamama sorunudur. Şöyle ki otomatik ödeme verirseniz hesap işletim ücreti alınmayacak denir. Ardında talimat verisiniz ama kesilmeye devam eder.
American Express yıllık ücreti vardır bir de. Kart der alırsınız sonra da alırsınız.
BDDK (banka denetleme ve düzenleme kurulu) tarafından hali hazırda isminde bulunan düzenleme olayını yapamaması durumudur.
birçok kişi tarafından eleştirilen ücretlerdir.
milleti soymaktır.
(bkz: yasal soygun)
4077 sayılı tüketiciyi koruma yasasına aykırı ücretlerdir. yasaya aykırı olmalarına arağmen, bankalarca ısrarla talep edilirler. bu konuda iktidar yasal düzenleme yapmamakta ve halk yerine bankaları korumaktadır. bu tür ücretler sözleşmelerde yer alsalar dahi, "haksız şart" olarak iptal edilirler. özetle, bu tür ücretler, tüketici hakem heyetine yapılacak şikayetler sonucunda geri alınabilirler. sızlanmak yerine hak aramanın yollarını soruşturup öğrenmek ve azimle hak aramak, yurttaş olmanın gereğidir.
insanı strese sokan ve az gibi görünsede bankada sürekli işlem yapılması gereken zamanlarda insanı bankadan soğutan ücretler.
(bkz: bankaların vatandaşı alenen sikmesi)
görsel