bugün

kendisine yatırılan parayı rezerv bankacılık sistemine göre % 2-10 arasında rezerv tutma kuralına uyarak;

sanal olarak para yaratma izni almış sektördür.

Daha basiti;
Bankaya

10 bin lira yatırdığınızda banka sanki 100 binlirası varmış gibi dışarı kredi satma hakkına kavuşur.

Geri dönüş fazileri, işlem ücretleri... onları hesaplamayın bile...

Evet bu yüzden bu sektör genellikle her yıl,

en çok kar eden sektördür.

hiç bir şey ortaya koymadan milleti borçlandırır...

VE düşünün ;

batan bankalar oldu...

nasıl soydularsa içlerini...
işlevi çok, maaşı az, yorucu ve kafa s..ken bir meslekmiş duyduğumuza göre.
Bir bankacı olarak; yapması düşünülmesi gereken en son meslek. Özellikle özel bankada çalışmak kölelik etmek, kendinden feragat etmektir. Birbirlerini karlılıkta geçmeye çalışan koca koca özel banka Genel müdür ve ceo larının bu uğurda geriye kalanları aşağılayarak eze eze isim yaparak daha yüksek maaşlara diğer bankara transfer olma çabası vardır. Genel müdürler Genel müdür yardımlarına hedef verir bu hedef örneğin 10.000 rakamıdır. Yardımcılar göze girmek için hedefi aşmak isterler onlarda bölge müdürlerine baskı yaparak bu hedefi 13.000 olarak verirler. Bölge müdürleri bir bankanın en agresif tipleridir. Gelen hedefi 20.000 olarak şubelere verirler. Genel müdürlüğe terfi ederek kapağı atmak için her türlü çirkinliği her türlü hakareti alt personel ve şube çalışanlarına yaparlar Hedef şubeye gelene kadar 2 katına çıkmış ve tutması imkansız hale gelmiştir. Bu noktadan sonra şube çalışanları için zindan gibi günler başlar. O tutması imkansız hedefi tutturmak uğruna masa başında çalışan elemanlar şube dışına çıkacak yeni müşteriler kazanmaya zorlanır ürün satmak için dükkan dükkan mağaza mağaza gezdirilirler. Şube çalışanları neye uğradığını şaşırmıştır. Tava tencere pazarlamacılarına dönmüşlerdir. Bu rakamı yakalamanın imkansız olduğunu dile getirirler, aşşağılanarak yapacaksın! karşılığını alırlar.Bölge müdürümüz istiyor diye dünyanın en iğrenç cevabını alırlar. istemek ve olmasını arzulamak arasında çok fark olduğunu anlamak istemezler. Şube çalışanları bir taraflarını yırtarcasına o rakamını yakalaya çalışırlar ama doğal olarak başarmazlar üzerine tenkit ve eleştiri alırlar. Bu tenkit ve eleştiriler personelin çabasına saygısızlığa ve moralmen çökmelerine sebep olur. Bu mesleği çekilmez hale getiren en basit örnektir bu.
bu mesleği icra edenlerin belden aşağısı olduğu meçhuldur. hiçbir bankacının bacaklarını görmedim lan.
yasal soygunculuk.
bir masa, bir sandalye ve bankacı denilen bir aval = bankacılık.
Dışı sizi içi bizi yakar, Yöneticimin tavsiyesi müşteriye kredi verene kadar sen çakal olmak zorundasın sonrasında müşteri çakaldır sen onu 1 hafta o seni 1 yıl belkide 3 yıl...
gelmeyin. korkunçLu müdürler var.
merkez bankası gibi para basmakla ya da özel konularla ilgili bankaları hariç tutarak...

dünyanın en aşağılık, en ahlâksız, en şerefsiz işidir. orospu bile aldığı paraya karşılık bir emek harcar da bunlarda o bile yok. biraz paran var. banka kuruyorsun. para verip daha fazlasını alıyorsun. para alıp daha azını veriyorsun. gizli enflasyonla birlikte her türlü kazanıyorsun.

üstelik dünyadaki büyük bankaların tümü uyuşturucu baronlarının kara para aklama yerlerdir. son küresel ekonomik krizi hasarsız atlatan bankalar bile isteye bunu yapnaktadırlar.
dışarıdan gayet güzel gözüken ama gelip 1 ay gibi az bi süre çalışıldığında bile durumun görünenden farklı olduğunun anlaşılacağı meslek. mesleğim.
Dünya üzerinde yahudilerin hakimiyet sağladığı alanlardan biri.türkiye'de bir cemaate ait bir bankanın yönetiminde bile bir yahudi vardı.ve onlar bunu biliyordu.
Küçükken doktor mühendis olmak isteyen çocukların büyüyünce edindikleri envai zoraki mesleklerden biridir.
parayla ugrasilan her isin agir dikkat ve stres gerektirdigi icin yorucu bir meslektir.Ayrica devlet gibi kadro garantisi olmadigi icin adami kapinin onune koyuverirler.
göründüğündne zor bi iş.
Dine göre haramdır. Sebebi faizdir.
Şubeci değilseniz, hedef baskısı yoksa eğlenceli bile denebilir...
dünyanın kanının emen sistemin adı.

iğne dahi üretmezler. ama eşek yüküyle para kazanırlar.
tam anlamıyla bir hastalıktır.

bu sektöre giren insanların %95'i çalışacak daha iyi bir iş bulamadıkları için burayı seçerler. ilk zamanlarda para kazanmanın verdiği hazla hayatlarından memnun görünürler ancak ilerleyen dönemde bu haz ortadan kalkar.

allah kimseyi faize, bankalara muhtaç etmesin. bu sektörde çalışmayı düşünenler varsa da maaş kriterini 2. sıraya atıp çalışacakları bankadaki yönetici-personel ve personel-müşteri ilişkilerini analiz edip doğru bankayı seçmeleri gelecek yaşantıları için büyük önem arz etmektedir.
normalde üşenirim okumaya ama okudum ve üzüldüm lan. ciddi söylüyorum her sabah nasıl söverek işe kalktığın gözümün önüne geldi amk. ben iktisat okuyan bir öğrenciyim ve çevremdekiler banka meraklısı tabi iş direkt oraya kayıyor onlar ne yapsın. inşallah senin gibi zorluklarla karşılaşmayız ve severek yapacağımız bir işimiz olur.

hayatında sevdiğin, gülerek yaptığın işlerde çalışman dileğiyle sayın yazar, allah yardımcın olsun.
bankacılık resmi dolandırıcılıktır. bunu bankacılar bile itiraf ederler.
genelde erkek çalışanlarının kadın müşterilere yürüdüğü sektör.

nereden mi biliyorum?
burada ki bir arkadaştan tabiki.
gülücük.gülücük.gülücük.
Kadin çalısanlari genelde güzel.
6 senedir sektörün içindeyim. iyi kötü bir yöneticilik mertebesine ulaştım. Benden daha tecrübeli olan abilerimiz ablalarımız vardır tabii ki. Ama sektöre girmek isteyen arkadaşlara artısını eksisini anlatmaya çalışacağım.

Artıları :

+bankacının sosyal statüsü kalmadı denilse de bankacılık mesleği kalifiye bir meslektir. Dilediğiniz zaman iş bulabilirsiniz. Aç kalmazsınız en azından.

+ maaşlar düşük başlar, zamanla performansınıza bağlı olarak artış gösterecektir. (6 yıl önce 1600 net maaş alırken şimdi 3.800 + primlerle beraber 5.000 e yakın bir maaşım var.)

Eksileri :

-özel sektörde çalışacaksanız her türlü baskıya dayanıklı olmalısınız. Sizden beklenen her zaman yüksek olacak. Çok nadir teşekkür duyacaksınız. Sizden istenilen 1x ise neden 1.5x olmadı. Onu yapsan neden 2x olmadı diye sorgulanacaksınız.

-Toplum nezdinde güveninizin sarsılması muhtemel

-Ben bu sektöre girip de ‘’yaşın kaç?’’ sorusunun cevabını alınca ‘’aa hiç göstermiyorsun’’ cevabı alanı görmedim. Evet yaşınızı hatta fazlasını göstereceksiniz. insanı yoran bir meslek.

-çalıştığınız kurum için ne kadar düzgün çalıştığınız değil kuruma ne kazandırdınız? Önemli olan bu.

-Çalışma süreniz haftada 45 saatle sınırlı değildir. Hatta ben 45 saat çalışıyorum diyen özel sektörde bankacılık yapan varsa kendisinin ne kadar şanslı olduğunu hatırlatmak istiyorum.

işin özü gerçekten zor bir meslek, dışardan şatafatlı gözükse de bankacılık sistemi gerçekten zor. Her işin zorluğu vardır tabii ki. Ama Türkiye’de insanların parasını yönetmek -ki çoğu insan için canından önce gelir- gerçekten zor. Hepimize bol kolaylıklar.
Sektöre giriş kolay, beyniniz olmasa da ağzınızın olması yeterli. işe girişten emekliliğe kadar hep bu organla iş yapacaksınız. Müşteriye sakso, yöneticiye sakso. Bunu yapabilirseniz işiniz Almanya'dan iyi. Tabi başarı da sadece bununla da olmuyor, gerçekten çalışıp da biryere gelebilenler de var ama binde bir. Onlar da saksoculara göre 2 3 kat daha yavaş terfi ve zam alıyor.

Yalanın biri bin para, yalakalık, kaypaklık işin devamlılığı için önemli etmen. Hem bunları yapıp hem de oç olursanız kısa zamanda tepelere çıkarsınız. Bundan sonra da hiç bi zikim yapmadan zik gibi otursanız ve ayda yılda bir boktan bir işe imza atsanız yeterli. Örneğin gmy oldunuz, altınızda yüzlerce çalışan ve hepsi daşşağınızı yalamaya can atıyor. Bir gün sıkıldınız ve ekibinizdeki salaklara "beyler biz neden bok satmıyoruz? Acayip satılır, haydi tüm şube pazarlama ekiplerine bok satma hedefi verin" dediniz. Ekibiniz size önce hayranlıkla bakacak ve gerçekten süper fikir dercesine kafasını sallayıp, süoer fikir efendim nidalarıyla sizi şaha kaldıracak. Bundan sonra tüm pazarlama ekibine bu hedefler verilecek ve haydi bok seferberliğine diye hergün şakşakçı mailleri atılacak. Bok işi müthiş bir fikir diye lanse edilecek.

Meslek değil bu bankacılık. Çaresizce başvurulan, işe başladıktan sonra sanki dünyada başka iş yokmuş gibi beyinlere yerleşen, insanı başka meziyeti yokmuş gibi şartlandıran, bereketsiz bir iş.

Hele yöneticiniz de ibnenin tekiyse ki 10 yıllık tecrübeme dayanarak söylüyorum yüzde 99'u öyle, vay halinize. Her sabah ananızı sorar.

Yazacak çoook şey var ama vaktim yok. Ara ara yazacağım.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu verilerine göre, Türk bankacılık sektörünün toplam aktif büyüklüğü ocak ayında 3 trilyon 860 milyar 881 milyon lira oldu.
--spoiler--
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, önümüzdeki dönemde bankacılığa alternatif finansman modellerini hayata geçireceklerini söyledi.
https://www.sozcu.com.tr/...nemi-bitiyor-3942294/amp/
--spoiler--