bugün

ayların gün sayılarının farklı olması bazı aylarda 30, bazı aylarda 31 gün olması nedeniyle, içinde olunan ayın kaç gün çektiğini o anda orada takvim yoksa,
bir eli yumruk yapıp, parmakların başlangıç kemiklerini, çıkıntı - boşluk olmak üzere ocak, şubat, mart.. diye sayarak bulma durumudur. çıkıntılar 31 günlü ayları, girintiler de 30 günlü aylar olur. ilk gördüğümde çok saçma ve ilkel gelmişti fakat kullanılabilen bir yöntemdir.
ilkokul bilgilerinin nasıl kalıcı olduğunun ispatıdır. yurdum öğretmenlerine selam olsun.
http://i.wolkanca.com/upl...a-balik-yenir-500x385.jpg
tek elle de çözümü var, ama uygun caps bulamadım... *
tek elle çözümü, size yakın olan yani işaret parmağından saymaya başlamak ve serçe parmağının çıkıntısını da sayıp işaret parmağına dönüp onu sayarak devam etmektir. yalnız temmuz la ağustos ayları ard arda 31 gün. niye ki?..
tanrı nın bize verdiği güzelliklerden biri..
ya otuz ya otuzbir bir gün için yorulmaya değmeyecek bir eylem.şubatın durumu zaten malum.tabi ilk öğrenenleri amerikayı keşfetmiş insan havasına sokması da cabası.
ilkokulda anaç öğretmenlerin birçok kez daha kolay öğrenmemiz adına tekrar ettiği yöntemdir.
Nasıl yapılacağını merak eden arkadaşlara, sol elinizi yumruk yapın, işaret parmağın başlangıç yerindeki kemik ocak olarak başlayarak, yanındaki boşluk olan yer şubat, yanındaki orta parmağın başlangıç kemiği mart.. olarak devam eder, ağustosa gelince yine işaret parmağının başlangıç kemiğine dönülüp devam edilen, bir boşluk bir çıkıntı olarak 30 ve 31 olarak ayları aralığa kadar tespit etme yöntemidir.
Gerizekalılık işareti.