bugün

pink floyd un senfonik rock böyle yapılır niteliğindeki ve pink floydun müziği artık aştığının kanıtı olan şaheser.
şarkının on dokuzuncu dakikanın dokuzuncu saniyesinde silence in the studio denmektedir. çünkü şarkı oralarda boka sarmış, herkes kafasına göre çalmaya başlamıştır. şef de duruma el koyma gereği hissetmiştir. dikkat ederseniz bu laftan sonra şarkı birden toparlanır. bu arada hep şarkı diye bahsettim ama bu şarkıdan daha başka bişeydir. başyapıt gibi, muhteşem gibi bişey.
ne kadar uğraşırsam uğraşayım on dokuzuncu dakikanın dokuzuncu saniyesindeki "şey"i uzaylı seni seviyorum'a benzetemediğimdir. muhtemelen birisi çıkıp: "aa bakın lan burada uzaylı seni seviyorum diyor" dediği ve diğerleri de "aa evet abi ya, çok cool, peace in the universe, peace all over the universe" dediği için, onu ona ilk benzeten kişiyi buradan öpüyorum, helal olsun. oha yahu.
19. dakika 09. saniye ye dikkat edilmesi gereken şarkıdır. (uzaylı seni seviyorum) .
bir pink floyd albümü.
bir echoes değildir , ama iyidir , can'dır , sistem karşıtı sözlere sahip pink floyd şaheseridir.
tam adı:

Atom Heart Mother; Father's Shout - Breast Milky - Mother Fore - Funky Dung - Mind Your Throats Please - Remergence
olan, 23 dakika 44 saniyelik süper bir şey.
pink floyd'un kutsal kitabının ilk ve en uzun suresi. ilk 4 dakikalık ve son 5 dakikalık ayetleri ise bize pink floyd un nasıl bir grup olduğu hakkında fikir verir.
(bkz: uzaylı seni seviyorum)
(bkz: silence in the studio)
albümdeki tüm "eserlerin" listesi şu şekildedir:

1) Atom Heart Mother (David Gilmour/Roger Waters/Rick Wright/Nick Mason/Ron Geesin) - 23:44
2) If (Roger Waters) - 4:31
3) Summer '68 (Rick Wright) - 5:29
4) Fat Old Sun (David Gilmour) - 5:24
5) Alan's Psychedelic Breakfast (David Gilmour/Roger Waters/Rick Wright/Nick Mason) - 13:00

hepsi bir yana da, o atom heart mother nasıl bir olaydır, bunca zamandır hala idrak edemedim, ömrümün geri kalan kısmında da edebileceğimi sanmıyorum.

albüm hakkında bilgi için:
http://en.wikipedia.org/wiki/Atom_Heart_Mother
aslında albümün adı önce roger waters ın önerisiyle the amazing pudding olarak düşünülmüştür. ancak grup elemanları bu isme ısınamamış, sonra bir bbc performansına hazırlandıkları sırada nick mason un gazetede okuduğu bir haberden esinlenerek "atom heart mother" isminde karar kılmışlardır. haber kalbine uranyumla çalışan bir pil takılan bir kadın hakkındadır.albümün çıkış tarihi 1970'dir. alan parsons un ses mühendisi olarak çalıştığı ilk pink floyd albümüdür. nitekim sahanda yumurta ve bilimum efektin yer aldığı "alan'ın saykodelik kahvaltısı" adlı şarkı ona ithaftır. albümün yaylı çalgılar düzenlemesi ron geesin e aittir. albüme adını veren şarkının grup tarafından canlı performansında en çok zorlandıkları şarkı olduğu bilinmektedir.
(bkz: lulubelle 3)
nick mason: "her şey atomik bir kalp makinesiyle hayata bağlanmış hamile bir kadının gazete manşetine çıkmasıyla başladı. dünyanın annesini ya da dünyanın kalbini düşünmek istiyorsan ineklerle başlık arasındaki bağlantıyı da görürsün."
Sanat nedir? evet işte budur sanat. 23 dakika 44 saniyelik sanat eseri.
devam etse saatlerce günlerce hatta yıllarca dinlenebilecek parçadır. insanı kendinden geçirir. keza insanı kendinden geçirmeyen pink floyd parçasıda yoktur o ayrı.