bugün

kaçınılmaz olan gerçektir. her açıdan ilerletir. ateistliğin altında düşünmenin inancını etkileyebilen bir duygu yatar, ki bu duygudur ilerleten. bunun sebebini daha çok açıklardım. ama anlayan olacağını zannetmiyorum.
ateistliğin ailede öğrenilen bir şey olmadığından yola çıkarak daha çok düşünen ve eleştiren insanların ateist olduğu sonucuna ulaşılır. ve bu insanlar sadece tanrı konusunda değil başka konularda da aynı fikirsel süreçler yaşarlar ve değişimin, gelişimin bir parçası olurlar.
Müslümanlar ateistler sayesinde müslüman olmamıştır ki toplum ateistler sayesinde ilerlesin. Deistler ateistler sayesinde deist olmuş olabilirler, bunada toplumun ilerlemesi olarak bakılıyorsa, vay bu toplumun haline diyebileceğim önermedir.
bir ateist olarak ilerlemenin dini tercihlere ya da tercihsizliklere dayanmadığını düşünmekteyim, ilerleme bilgiye tutkunlukla yaşanabilecek bir olgu. tutku dolu günler dilerim.
ateisten ateiste değişir.
tek bir gücün varlığına inan insanların düşünemediğini ön gören bir yazarın zırvaladığı bir başlıktır.
yunus emre, mevlana gibi insanların hayatları biraz incelenmelidir, açıkça belli olacaktır ki günümüzde özellikle islam çok yanlış empoze edilmektedir ve sonucunda da böyle yanımsamalar ortaya çıkmaktadır.
ya bırakalım müslümanların hristiyanların yahudilerin vs ateizimden ne anladığını da; ateistlerin, ciddi söylüyorum %95'inin ateizmden ne anladığını merak ediyorum ki anlamadıklarına eminim. zira ateizm-inanmazlık kendi başına bir inançtır ve hayatta belli tecrübelerden yoksun her velet için güzel bir popülerlik kaynağıdır. Bir bilim adamı için ateist olmak zorunludur; bir yerlere gelmek istiyorsa eğer. fakat bir yerlere gelmiş ve belli şeylerin sonucuna varmış her bilim adamı için tanrı gerçeği mevcuttur. bu bilim adamlarına gizli yada açık olarak o kadar çok örnek vardırki. gelelim ateistlerin toplumu ilerlettiği zırvasına yahu arkadaşım işin ne? hangi atomu parçaladında toplumumuzda bilgi düzeyinde artış oldu? şuan cern de deneyler yapan o şahane bilim adamlarının aradığı ne ''Tanrı Parçacığı'' sen nereni bi ileri bi geri itiyorsun bilmem ama toplumu ilerletecek olan ilim irfan bilimdir bilimse tanrı gerçeği kabul edilsin edilmesin daima vardır. Tanrıyı kaldırmak sınırı kaldırır fakat iyi bir bilim adamı sınırı gördüğünde tanrının varlığınıda görür işte o noktada ışık yanar. Klavye delikanlılığı okul popülerliği anlamında liseli ateist gençlerimiz zirvedeler şüphem yok ama yaptıkları orda burda yiyişmekten öteye gitmemektedir.
Son aldıgım duyumlara göre ahlak,erdem,sagduyu gibi kavramlar dilimize girmişti.
ateistle ya da başka bişeyle alakası yoktur efenim, önemli olan bilim ve sanata verilen değerdir.
Kesinlikle yalandır.
Ateistler dinlemesi eğlenceli marjinal bir azınlıktır.
Einstein , newton , pascal gibi bilim insanları ortalama üstü dindar tiplerdir.
Amerikadaki kaliteli üniversitelerin hemen hepsi bir hristiyan cemiyetine aittir.
Ateist bilim insanları genelde fazlaca 'konuşkan' ve 'dalaşkan' tiplerdir.
Gürültücülükleri yüzünden 'önemli' sanılırlar.
ateistleri, müslümanları, hristiyanları belli gruplamalara sokup üzerine de genelleme yapabilecek kadar düşük bir beyinin uydurmasıdır. "ateistler, dine değil bilime önem verir. toplumu ilerletir. onlar havalıdır." nesiniz lan siz? ergen mi? *"
Ne ateisti nede müslümanı toplumu ilerlettiği gerçeğini ortadan kaldırmaz.

Zira kişilikleri ne ise o şekilde ilerletir toplumu.
ateistler toplumu ancak şu yönüyle ilerletebilir; biz din konusunda yorum yapmak şöyle dursun düşünmekten bile korkan bir toplumuz. ateistler en azından dini sorgulama ve bir mantık arama cesaretini göstermişlerdir. toplumu bu konuda düşünmeye sevk etmişlerdir.
ateist insanın toplumla ne ilgisi olur arkadaş, birde ilerletmiş olsun. onlar kendi zevkine bakar önce. varoluşsal sorununu çözememiş insan içsel bocalamalarla zaman geçirir, bizim toplumda bu böyle.. tabi içlerinde iyileri de vardır ama, öyle işte..
ateistlik bağnaz düşünceleri yıkarak oluşur. bunun için de okumak, araştırmak yani yeni şeyler öğrenmek gerekir. okuyan, araştıran insan da bilgili olur. sadece kendisine değil çevresine de faydalı olur. bu durumda da önermeyi doğru kılmış oluyoruz.
(bkz: toplumu ilerletmek)
Gercek olmayan ıddaadır. Buna ornek olarak;

Orospuların ınsanları rahatlatması,tecavuzlerın azalmasına neden olması vs.
ateistlik ile yakından uzaktan alakası olamayan hadisedir. kişi kendi fikir ve düşünceleri, icatları ve buluşları ile geliştirir/gelişir. ateizm başkadır terakki ile alakası yoktur.
bazı ateistlerin kendini dev aynasında gördüğünün kanıtı.

ancak o bazı ateistler konuştukları zaman genelleme yaparak bütün ateistler adına konuştuklarında toplumda ateistlere karşı büyük bir tepki oluşuyor bu da toplumu ilerletmek yerine geriyor ve gerilen tolumlar da ilerliyemiyor, ya yerinde sayıyor yada geriliyor.
bir toplumun ilerlemesini şu veya bunlar sağlamaz biz olgusu sağlar fakat bu başlıktan anlaşılacağı üzere biz olgusuna sahip kişiler pekte yoktur şu güzel memleketimde.
cehenneme doğru ilerlettiği gerçeğidir.