bugün

-dogmatik tavırları bir kenara bırakıp sorgulamaya çalışmak.
-sorgulamaktan korkmamak.
-bazı şeylere körü körüne inanmak yerine akıl ve mantık çerçevesinde doğruluğunu tartmaya çalışmak.
-karşı görüşlere saygısız diyenlerin ateistlere ne kadar saygı duyduğunu merak etmek.
-genel olarak eğitimli ve sorumluluk sahibi olmaları, diyebiliriz.
yok dedikleri şeyi kanıtlamaya çalışırlar.
''peki ya beni şimdi taşa çevirsin o zaman allah deme'' oyunu oynamak.
aslında ateizm dinine inanırlar, daha da açacak olursak dinsizlik dinine inanıyorsun işte neyini kasıyorsun atmığım?* kendi kendileriyle çelişirler: dine, allah'a inanmayız derler, sanki bütün dinler illaki bir yaratıcının olduğunu söylüyormuşçasına* *. ve şimdiki aklın ve bilimin açıklayamadığı şeylerin olduğunu söylerek yine inandıkları bilime ters düşerler. madem bilim açıklayamıyor, sen nereden biliyorsun bunu atmığım? * bu da düpedüz sapmadır. bir yaratıcıya inanmayarak ve evrime inanarak zaten çifte kavrulmuş olmuşsun, daha başlangıçta fail. tartışmaya bile değmez.
tüm din, düşünce veya topluluk üyeleri gibi, ateistler de tek tip değildirler, iyisi de vardır kötüsü de.

ayrıca allah'a inanmıyor olmak kötü, fena, pis olmak anlamına gelmez...

hem bir de şu vardır; (bkz: ateist ahlakı)
aşağıda yazacağım özellikler tamamen çevremde bulunan ateist arkadaşlarımın özelliklerini içermektedir. objektif olamadığım için şimdiden özür dilerim. ayrıca bu özellikleri taşımayan ateist mutlaka vardır.
- mutlaka birilerinden etkilenmişlerdir.
- somut ve reel kavramları görmek isterler.
- soyut ve metafizik kavramları dikkate almazlar.
- ateizm kavramıyla lise yıllarının sonu, üniversite yıllarının başında tanışmışlardır.
- kriterleri tutarsızdır.
- ateizmin inançları red ettiğini bilmez ama ateistin inandığı bir şey mutlaka vardır. kendisiyle çelişir.
- ateizmi eğer tanrı tanımazlık ya da tanrıyı red etme olarak tanımlıyorsa yine kendisiyle çelişir, red ettiği tanrının var olduğunu kabul ettiği için onu red etmiştir. bunun da farkında değildirler.
- ateizmi barlarda ya da toplantılarda kız tavlamak ya da dikkat çekmek için kullanırlar.
- varlıkların "ilk"ini açıklayamazlar.
- bazılarının sağlam ahlakı vardır ama genelde ahiret korkuları olmadığı için "rahat"tırlar.
- tercihen insanı karamsarlığa iten melodilere uzaktırlar.
- müslüman olduğunu söyleyen insanlardan daha çok kur'an tercümesi okumuşlardır. bunun sebebi ya meraktır ya da yazılanı çürütecek bir şeyler bulmaya çalışmaktır.
- toplumda pek de dikkate alınmazlar ama okuma seviyeleri oldukça yüksektir. cahil bir inançlıyı kolayca alt ederler ve aklını rahatlıkla karıştırabilirler.
- sohbetleri kesinlikle sıkıcı değildir.
bir ateist değilim ama çok fazla ateist arkadaşım olduğu için bunları rahatlıkla yazabiliyorum.
etrafımda gördüğüm ateistlerde gözlemlediğim kadarıyla; dindarlara, özellikle sünni müslümanlara acımaları. bana pek acımıyorlar, "en azından çiçeğe böceğe, güzel şeylere tapıyorsun" diyorlar.
Dini kötüye kullananlardan daha temizdirler. En azından inancı yoktur. Diğer din istismarcıları dindar insanların duygularını sömürürler ve birçok kişi onlar yüzünden dinden soğur. Ateist değilim ama hepsiyle kavga etmeden tartışabilirim. Şu güne kadar onları aşağılamadım sürece bana ters bişey söylemediler eğriye eğri doğruya doğru derler genelde.
bu ülkenin %99'u müslüman ulan! dedikten sonra ateistlerin hep islam'ı eleştirdiğinden dem vuran, niye böyle olduğunun idrakına varma konusunda büyük sıkıntılar yaşayan kişilere de anlam veremezler. halbuki allaha inansa anlam verecek, olay belli. *
bu ateistlerden bazıları müslüman gibi davranarak, müslümanların aklını karıştırmayı ve ateistleri gaza getirmeyi de iyi bilir. hatta öyledir ki başlığı okuyan ateistler de üşenmez, uzun uzun argümanlarla cevap vermeye çalışır,

(#15212530)
hoşgörü dini olduğu söylenen islam dinine mensup olup islamı zerre anlamamış bağnazlar tarafından küfürlere maruz kalmaları.

bir ateist olarak bugüne kadar ne bir dinle dalga geçtim ne bir dini bir ibadet şeklini küçümsedim. bunu saygılı olmak için de yapmadım. böyle davranmak istediğim için yaptım. böyle düşündüğüm için yaptım. bayramlarda bayram kutlarım , kandillerde inançlı arkadaşlarımı ararım vs.

sonra burada girilen bir kaç entry yi okuyup önyargısında boğulan, sadece nefret kusan insanları görünce bir kere daha anlarım ki müslümanım demekle müslüman olunmuyor. kendin gibi düşünmeyene sövmek hakaret etmek müslümanlığın barındırdığı bir eylem bir düşünce değil.

bunu bi kavrayın ondan sonra burada fikir beyan edin.
Yaratıcıya inanmamaları.
Allah tan korktuklari icin degil gercekten iyi olduklari icin iyidirler kotuluk yapanina pek rastlanmamistir.
Kendilerini çok zeki sanarlar genellikle.
terörist değiller.
Inanmiyorum dedikleri değerlere küfür edip saldiracak onursuzluk ve serefsizlige sahipler.

Not: genelleme değildir.
yüz derecede kaynarlar. oda koşullarında yavşak haldedirler.
allah'a inanmazlar.

(bkz: çok mu zekiyim ne)
kavramın hakkını verenlerin gerçekten dürüst ve sağduyulu olmalarıdır...
"harbi ateist misin?" diyerek ısrar edildiğinde "vallahi billahi" yanıtını almak.
ergen ve özentilerdir ve kafaları fazla basmaz.
ateistlerin genel özellikleridir. burada çok var izmirde bütün apartman neredeyse ama hepimiz hdpye verdik oyumuzu yaşasın demokrasi.
ateist olduktan sonra ateizmi araştırmaları.
kuran da haddini aşmanın temel şartları verildiği halde ve kendilerine "buyrun, haddinizi aşın bakalım ne olacak?" dendiğinde derhal pozitivizm maskesine bürünmeleridir. "laboratuvarda inceleyemeyeceğimiz birşeyi var ya da yok diye sınıflandıramayız" demeleridir.
oysa pozitivizm, kayıtsız- şartsız kendi temellerine uyulmasını kabul eder ve metafiziği tümden yok saymayı yadsır. en güzel örneği de kuantumun günümüzde geldiği noktada metafizikten ciddi anlamda etkilendiği noktalar olsa gerektir.
çok pis göt ederler. sonra nick altında havlarsınız( bu sanaydı hav hav)
güncel Önemli Başlıklar