bugün

kaynak vermeden konuşan yazar beyanatı.
hangi fotoğrafla kanıtlanmıştır.
iyi ki ulu önderim recep tayyip erdoğan dedirten durumdur.
normaldir. bir çok zararlı şeyin zararlı olduğu ancak yıllar sonra anlaşılmıştır. sigara yıllarca nefes açıcı diye reklam edildi. eroin askeri cerrahide ağrı kesici olarak kullanıldı. hepsinin zararları sonradan keşfedildi.
bu coğrafya da bira fabrikası 1890 senesine kuruldu. tarihe bir bakalım. aa ne cumhuriyet ve bu tarihte ne de mustafa kemal. e nasıl oluyor bu işler.
Meyve suyunu içki niyetine içenlere dert olmuştur.
hala utanmadan onun meyve suyu olduğunu idda eden cahillerin var olduğunu gösteren başlıktır.
bu da mı meyve suyuydu diye sorarlar adamadır ;

http://www.youtube.com/watch?v=XxVYxWw4T4w
beyin yoksunu şakirt beyanı.

10 yaşına varmamış küçük kızları kendilerine karı diye alan ışid savunucularını anlatın bana hele de bir dinleyim.
Bomonti Bira Fabrikası, adını istanbul'un en eski semtlerinden birine vermiş olup, Osmanlı imparatorluğu'nda modern bira üretim tekniği ile imalata başlamış olan ilk bira üretim tesisidir. Sahibi, Efes Pilsen'dir.

1839 senesi sonrasında Batı'ya açılma sürecinde, bira Osmanlı'ya girmiştir. Biranın 1847 öncesi tüketildiği ve üretildiği söylenebilir. 1840'li yıllarda ise, birahaneler açılmaya başladı.[1] Osmanlı'da bira üretimi 1896 yılında 12.000 hl idi (1,2 milyon litre). Bu oran hızla artmıştır ve 1913-1914 yılları arası 9,9 milyon litreye ulaşmıştır. Türkiye Cumhuriyeti'nde bu rakama ancak 1940'lı yıllarda ulaşılmıştır.[1]

isviçreli Bomonti kardeşler tarafından 1890 senesinde Feriköy'de kurulan fabrika, 1938 yılında Tekel'e geçmiştir.

1902 yılında işletmelerini bu gün istanbul Tekel Bira Fabrikası, eski adıyla Bomonti Bira Fabrikasının bulunduğu yere naklettiler. 1912'de Bomonti ve rakipleri olan Nektar Şirketleri birleşerek Bomonti-Nektar Birleşik Bira Fabrikaları şirketini kurdular.

Bomonti Bira Fabrikası ana binasına zaman içinde yeni üniteler eklenmiştir. Eklenen bu ünitelerle fabrika bugün 40 dönümlük bir arazi üzerinde yer almaktadır. Bu ünitelerden biri olan Bomonti Bira Bahçesi 1930’lu yıllarda istanbulluların hizmetine açılmış, bu hizmeti 1950'li yıllara kadar sürdürmüştür. Fabrika 1938 yılında Tekel yönetimine girmiş, uzun bir süre sonra Efes Pilsen tarafından satın alınmıştır. 1976 yılında 37 milyon litre üretime ulaşmış fabrika, 1991 yılında üretim durdurulmuş ve boşaltılmıştır. Binayı ve arsasını alan "IC içtaş inşaat", 2010 yılında bu alan üzerinde yeni bir projeye başlamıştır.

hadi pipinle oyna yalama.

abdülhamit han hazrelteri haşmetmahapları zamanında ilk fabrika açılmış.