bugün

atatürk türk hayranıdır. ancak öz türk araplaşmış türk değil.
iyi bişeydir . doğuda sittin tane deve sikmekle meşhur arapla keko vardı.
gerçekten günümüzde ne kadar doğru bir hareket yaptığını anlıyoruz batı hayranı olması bizi orta doğunun bir parçası olmaktan kurtarmıştır.
(bkz: teşekkürler atatürk)
Atatürk nerede ileride bir şey varsa onun hayranıdır. Bilimin hayranıdır. Aksi olsa şimdi kadınlar hıyar alamaz olurdu.
avrupa otomobil kullanan, hastalanınca avrupa-amerika hastanelerinde tedavi olan, bilimum tüm buluşlarından istifade eden, hatta kendi silahları olmayıp batılı ülkelerden aldıkları silahlarla birbirini öldüren yobazların atatürk'ü batı hayranlığı ile suçlama eğilimlerine konu olan cümledir.
eksik önerme. atatürk doğunun ve batının iyi yönlerine hayrandı. doğunun kültürü ve batının gelişmişliğini harmanlamak istiyordu. muasır medeniyetler seviyesinden kastı tam olarak buydu. doğunun ahlaki ve kültürel yapısına türklüğümüzün asaleti ile batının çağa ayak uyduran medeniyetini eklemekti amacı. ruhu şad olsun. büyük adamdı.
ulan şu doğuya bir bakın.

şu doğunun hayranı olanın aklını sikeyim.
yanlış önermedir. Atatürk ün hayran olduğu tek millet kendi milletidir.
atatürk , batı medeniyetini inkar etmiyor. ancak türklerin de batı medeniyetinin içine girip erimesini istemiyor.o, öz medeniyetimizin(türk-islam medeniyeti)yeniden diriltilmesini istiyor. türk-islam medeniyetinin özellikle osmanlılar döneminde dejenere olduğu ve unutulduğu kanaatinde...o'nun veciz ifadesiyle söylersek:''türklüğün unutulmuş büyük medeni vasfı, medeni kaabiliyeti atinin yüksek medeniyet ufkunda yeni bir güneş gibi doğacaktır.''bu şu demektir: türklüğün büyüük medeniyeti gelecekte işlenip geliştirilerek çağdaş medeniyetin üzerine çıkarılacak. bu anlayış türk medeniyetinin özgünlüğünü koruyarak çağdaş medeniyetler seviyesine getirilmesi demektir. bu kültür ve medeniyette, batı medeniyetine öykünmek değil, türk'ün kendine dönmesini ve türk kültür ve medeniyetini çağdaş seviyeye yükseltilmesini ister. atatürk'ü yıpratmak isteyen gardrop atatürkçuler ile şimdiki yeni osmanlıcılar, arapcı ve dinciler atatürk'ü anlayamazlar. zira zeka düzeyleri ona yetmez.
1913'te sofya ateşemiliterliği esnasında ingilizlerle anlaşmasından anlaşılan sonradan yaptığı dinsiz reformlarla perçinlenen gerçektir.

görsel
Göbekli sapık çomarları üzmüştür. Onlara kalsa kir pas içinde hödük hödük iki bismillah bir türban yattıkları yerleri kurt bağlayacak şekilde tembel tembel ömür geçirecekler.
yanlış

batı onun hayranı.

şimdi hayranı olduğun arapların yanına git!
Hepiniz bilirsiniz ki, Avrupa'nın en önemli devletleri, Türkiye'nin zararıyla, Türkiye'nin gerilemesiyle ortaya çıkmışlardır. Bugün bütün dünyayı etkileyen, milletimizin hayatını ve ülkemizi tehdit altında bulunduran, en güçlü gelişmeler, Türkiye'nin zararıyla gerçekleşmiştir. Eğer güçlü bir Türkiye varlığını sürdürseydi, denebilir ki ingiltere'nin bugünkü siyaseti var olmayacaktı. Türkiye, Viyana'dan sonra Peşte ve Belgrat'ta yenilmeseydi, Avusturya/Macaristan siyasetinin sözü edilmeyecekti. Fransa, italya, Almanya da, aynı kaynaktan esinlenerek hayat ve siyasetlerini geliştirmişler ve güçlendirmişlerdir."

Daha da bir şey demeye gerek yok.
Oradaki 'batı' kelimesini anlayamayan kişilerin idrak edemeyeceği hayranlıktır. Şimdi uzun uzun yazmaya gerek yok, anlayacağınızı da düşünmüyorum. Sizin yine batı denilince aklınıza ahlaksızlık, cinsellik, seks partileri gelecek nasıl olsa. Sonuçta batı orada duruyor ister ilmini al, ister mezhebini al tamamıyla bakış ve algıya göre değişen durumdur.

Hadi kolay gelsin.
cahil cahil konusan yazarlari bize gostermistir bu baslik. ataturk un felsefesini anlamayan mallar gelmis burda ahkam kesiyor. bati hayrani dedikleri adam neden turk tarih ve turk dil kurumunu kurmustur bunu sorgulamazlar. ataturk'un savundugu batililik; turklerin kimlik ve kulturlerini kaybetmeden, onlarin geleneklerini, yasayis tarzlarini benimsemeden, kendimiz olarak; endustrilesme yolundaki batililiktir. tipki attila ilhan in (bkz: hangi bati) kitabinda bahsettigi gibi.
doğuda hayran olunacak bir medeniyet yoktu zaten. az tarih okusanız japonyanın bile kendi devrimini gerçekleştirmek için ülkeye amerikalı sanayicileri çağırdığını bilirdiniz. takım elbisenin japonya ya ilk girişi de bu şekilde olmuştur. hala doğu medeniyetlerini harika bir şey sanan mal beyanıdır bu söylem.
bilimsel devrimi tamamlamış ve sanayi devrimini gerçekleştirmiş batının doğuyu kolonize ettiği bir dönemde ülkesini sömürge olmaktan kurtarma amacı taşıyor olabilir mi acaba?
Takdir edersiniz ki ikinci viyana muhasarasından sonraki osmanlı ya hayran olmamak doğal.
osmanlı ve tarihten ibret alıp doğudan uzak durmak istemesidir. bakın doğuya bir de batıya devletin başı olsanız siz hangisini tercih ederdiniz?